Lite info om Kajsa..

Heej! 
 
tänkte informera er lite grann om Kajsa. För några veckors sen så tyckte jag att Kajsa gick väldigt konstigt alltså när jag t.ex skrittade henne så gick inte hon i "takt" som alla andra hästar brukar göra. Lite senare på veckorna  så ville hon inte riktigt gå ut från boxen och när man skulle ta in henne för att rida så vill hon inte det heller. När man skulle hämta henne från hagen så stod hon helt stilla och ville INTE gå ett enda steg. Kändes att hon hade limmat fast sig i marken. 
 
Sen när jag skulle ha frihetsdressyr så var hon inte lika "taggad på sitt lilla vis" hon ville typ inte komma till mig i paddocken. Hon stod och sov istället för att komma till mig. Jag kände att något kan va fel för så här brukar hon aldrig att vara. 
 
27 mars så var hovslagarn där och Kajsa hade iallfall inte ont i hovarna. Men hon kan ha fått tillbaka lite grann av "fången" som hon hade förut alltså hon kanske fått en liten "återfall" av fånget. Men jag hoppas verkligen att hon blir helt frisk snart som möjligt. ♥
 
 
 

Fredag den 27/3-2015 Filip

Heej! 
 
I fredags så fick jag Filip igen och att vi hade en vikarie. Vi fick rida fram själv men efter ett tag så skulle vi rida på mittlinjen. Det fannt två bommar som var mitt av ridhuset som vi skulle rida igenom. Sen så skulle vi galoppera till bommarna och sen sakta av till trav. 
Jag tyckte det gick ganska bra men denna gång så hade han inte sin "martingal/förbygel" så jag fick inte riktigt kontakt med han för han vill hela tiden ha sitt huvud ganska högt upp så det är väldigt svårt att få ner hans huvud och gå fint. Sen så red vi utanstigbyglar. filip har fått ny sadel som är HEMSKT jag hatar sadeln. Hans gamla var mycket bättre och skönare att sitta i.  
 
 
 

20/3-2015 Jag fick rida..

 
Hej!
I fredags så var det hästbyte och vi fick välja hästar igen. Jag valde att rida Filip. Vi galopperade ganska mycket både på volterna och på fyrkantspåret. Sen så skulle vi rida innanför fyrkantspåret , övergångar och lite galoppfattningar. Jag tyckte att Filip skötte sig jätte bra och han blev finare på slutet.
Sen så tycker jag att detta pass med Filip är en av dom bästa passen med honom.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Fredag den 13:onde ridning.

Heej! 
Hur mår ni idag då? 
 
I fredag den 13 Mars så var det hoppning på Tittut. Först så värmde vi upp i skritt , trav och galoppp. Sedan så skulle vi vara på A och C volterna för där fanns det små hinder som vi skulle hoppa över. Efter det så skulle vi hoppa det som var i mitten som var en "fyrkant". Efter vi hade hoppat alla hinder så avslutade vi med att hoppa banan. När alla hade hoppat klart så skulle vi hoppa i ström på hindrena som stod i mitten , i båda hållen skulle vi hoppa det. 
 
 
Jag tyckte att Tittut skötte sig jätte bra. Först så var han lite små seg men på slutet så vart han jätte pigg så jag fick nästan inte stopp på han. 
Nästa gång skulle det vara hästbyte och  jag hoppas att jag få rida en rolig häst. :) 
 
Har fått låna bilden av bästa Julia som vi hoppade
( jagorkadeintefixaenegenbildpåbanansomvihoppade)
 



Hennes energi var borta kändes det..

 
28 Januari.
Lördags red jag Kajsa på åkern men när jag skulle börja trava henne så ökade hon traven mer och mer så det slutade med att hon började galopperade 5 steg tills jag saktade av. När hon blir så taggad så blir hon jätte stark och jag kan inte hålla imot riktigt. Jag försökte iallfall göra volter så att hon lyssnar mer på mig än att bara springa iväg.
När jag kom tillbaka så smörjde jag hennes träns och myste en lång stund med Kajsa.

1 Mars
Söndags så red jag ut igen på åkern. Men förbörjan så stannade hon och ville inte fram men tillslut så fick jag fram henne. när jag skulle göra volter så ville hon bara vända hem. Men jag började trava med henne och sen så börjadde jag galoppera med Kajsa bara lite grann. Galoppfattningarna var ju inte direkt det finnaste för det kändes som hon bockade plus att hon skulle göra en galoppfattning. Så det kändes som en studs där bak och sen galopp. Men en gång när jag skulle fatta galopp så gjorde hon ett galoppstprång. Antar att hon har fulllt av energi och att hon tycker detta är kul.
Jag smörjde även Kajsas träns och sadeln. Sen så myste jag och Kajsa en lång stund. Fick mpnga pussar av henne kan jag säga.
 
Gammal bild , nu finns det inte typ inget snö kvar!
2 Mars
Måndags red jag igen på åkern men denna gång så var Kajsa sååå seg. Hennes energi var borta kändes det som. När jag skulle hämta henne från hagen så stod hon längst bort i hagen (självklart). Men jag försökte ropa på henne men hon bara tittade på mig som jag vore ett fån som bara står där och ropar på någontig. Det slutade med att jag fick gå och hämta henne längst bort från hagen.
När jag tog in henne så myste vi en stund tills jag red ut. När jag red på åkern så stannade hon och ville inte gå fram. Jag försökte med allting men hon ville alltså inte gå fram. Men tillslut så gick hon fram men jag fick påminna Kajsa att hon skulle framframfram. När jag skulle trava så ville hon bara sakta av och i galoppen så fattade hon fel hela tiden och hon ville heller inte sammarbeta så mycket för hon var " i en annan liten värld". Menmen man har ju sega dagar också.  
 
4 Mars
Onsdag så åkte jag och Julia tillsammans till Kajsa för jag skulle fota dom två. Först så gjorde vi stallsysslorna sen så hämtade vi Kajsa. Viborstade henne ganska länge innan ridturen. Julia red på åkern och jag fotade och var en "ridlärare" också. Men det slutade med att jag satt upp på Kajsa och red lite grann. När vi kom in i stallet så ställde vi henne på stallgången utan grimma eller nåt annat så stod Kajsa lös. Hon stod helt stilla och hon rymde inte iallfall. Sen så gjorde vi även lite tricks med henne t.ex buga och pussas. Fick väldigt många pussar kan jag säga. Efter mycket mys och lite godis så fick Kajsa gå ut i hagen igen.
 

20-27 Febuari 2015 Tittut!

20 Febuari så hade vi bara bommar på marken och jag tror vi hade även skänkelvikning också.
 
27 Febuari Så red jag Tittut igen och då var det markarbet , skänkelvikning , ett liten hinder och sen så hoppade vi studs. Hur som helst så gick det väldigt bra med skänkelvikningen men förböjan när vi skulle hoppa över upphöjda bommar, så ville Tittut bara springa igenom bommarna. Men efter ett tag så fick jag till dom väldigt bra.
Sen så hoppade vi över ett liten hinder och där fick jag också jobba tills han ville sammarbeta med mig lite grann. Sen så vart det studs av upphöjda bommarna. Men allt gick mycket bättre på sluten än i början kan jag säga.