Tankar om dig!

 
Heej! 
När ridskolan började igen så gick jag först till Kajsa och sen gick jag och Julia till ridskolan.
Men när vi var på ridskolan så såg jag att nån hade skrivit en fin text om Kapten och Albin men när jag läste om Kapten så ville jag bara gråta.
När jag kom in i stallet så ville jag bara gå hem och gråta.
Men jag gick in i spiltan som du stog i men just då var den tom för att Mon Ami gick på lektion.
Men efter jag gick ut den igen så försökte hålla mig borta från tårarna jag hade.
Varje gång jag går förbi din spilta så kollar jag alltid i den och tänker tillbaka till våran tid när jag stog där inne med dig och myste. Och om nån letade efter mig så visste dom att jag var hos dig.
Men förbörjan så ville jag inte vara där för jag kände att det var ingen mening att jag va där när inte du va där. Men jag hade faktiskt tänkt sluta och rida på ridskolan för jag hade ingen lust att rida på ridskolan när jag hade ingen favorit häst. 
Efter det har gått några veckor så har det gått bättre men jag går faktiskt in i Kaptens gammla spilta han stog i nästan alla gånger jag är där och när jag ska åka hem så går jag till din spilta igen och säga
"Hej då" som jag brukade göra när du stog där.
Även om du inte va min häst så betydde du enormt mycket för mig. För när Kajsa såldes från ridskolan så var jag jätte ledsen men när jag träffade dig så var det du som fick mig må bättre när Kajsa såldes. Innan jag hittade hennes gammla ägare. 
Kan inte fatta att du inte finns nån mer och denna sommaren skulle vart underbart med dig men tyvärr så vart det inte så..♥
                                                   Saknar dig min älksade prins! 
 
 
 
 

Info!

Hej! 
Just nu bloggar jag på mobilen för att vårat internet har slutat att funka så då blir det mindre bloggning osv. Men när vi får tillbaka internet så kommer jag blogga igen..😊 

Dagens fråga bett!

Heej! 
 
Jag tänkte ta upp en sak om hästbett. Det hur många bett som helst och vissa bett är starkare en vissa andra som inte är så himla stark. Kajsa är ganska pigg/seg i paddocken så då rider jag på hackamorebett , tredelat eller tvådelat men ute så rider jag raktbett för att  hon först seg men efter ett tag så blir hon jätte pigg och lite stark så vissa stunder om jag ska galoppera vill hon jätte gärna sticka iväg med mig eller så vill hon skena iväg med mig. Jag vill ju ha kontroll över min ponny och hon får ju inte sticka iväg med mig.Jag vill inte direkt så himla stark heller "känns så taskigt mot Kajsa då".
Rakt bett funkar inte så himla bra när hon vill sticka iväg med mig osv.  Vet ni för något bett som är lite
starkare raktbett? och vad rider ni för bett? 
 
 

Info om Kajsa!

Heej! 
 
Tänkte göra lite info om Kajsa. Hon fick nån fång/inflammatiion i hovarna och nu har det gått ca 3 veckor men hon kommer vila i 2 månader och jag kommer bara få mocka , fixa hö och borsta henne. Hur kul är det? Känns så konstigt att rida 1 gång i veckan på ridskolan när jag är van att rida nästan en  hel vecka så det känns så himla konstigt. Jag saknar verkligen att sitta på Kajsas rygg och rida. Så nu blir det mindre ridning för min del när Kajsa måste vila i 2 månader. ♥ 
Så jag hoppas att hon blir frisk så snabbt som möjligt! 
 

Fullt upp hela helgen!

Heej!
 
I helgen så har jag haft fullt upp. I fredags så fick jag rida minerva för att hon hade inte gått nån pass innan och Tittut hade gått ganska många , och det var därför jag fick rida Minerva. Hon är väldigt stel i vänster varv tror jag men på slutet gick det bättre. 
Lördags så var det km på ridskolan då vare hoppning så jag fotade några personer. Tycker att alla gjorde sitt bästa ifrån sig och jag frös om fötterna väldigt mycket. Dom tävlade utomhus då blev det bättre bilder en ridhuset.
Sen så gick jag och Julia till Kajsa och mockade och fixa hö. 
Söndags så fotade jag dressyren och fick till ganska bra bilder i ridhuset (första gången jag fotade på tävling i ridhuuset). Så jag har skickat bilder till personer och redigerat bilder från tävlingen. 
Nu vill jag bara ha sovmorgon men jag får väl vänta till helgen kommer..! 

Efter att jag och Julia(tävalade också)  har kollat på tävlignen i söndags så åkte vi till hennes andra medryttarhäst som heter Citat och jag fick provrida honom för första gången och jag red barbacka också. Han var hur snäll som helst. ♥
 
Men ni som vill följa mig på instagram så har jag skaffat ett "foto konto" som jag kommer använda till att dela med mig av bilderna till er! Så heter jag  linn_staaf ! Bara att följa! :) 
 
 

Why? ♥

 
Heej! 
Igår så hade Kajsa väldigt ont i framhovarna och idag så kom veterinären och fick kolla på Kajsa. Veterinären tror att hon har fått nån fång/inflammation i framhovarna. Så nu kommer hon får vila en hel vecka sen så får vi se hur det ligger till. Nu så kommer hon få bara äta hö och nån kraftfoder som inte ska vara nåt energi i. Jag tror att hon ska äta nåt annat också..Sen så får inte jag ge henne godis men Kajsa älskar godis. Kajsa älskar ju vara ute och äta gräs men nu så måste hon stå i en tråkig box och äta torrhö så hon tycker att det är sååå tråkigt. När jag kom idag så "bufflade" hon på mig för hon ville ju ha godis och att hon pussade mig hela tiden! 
Senaste jag red var det i torsdags förra veckan och nu kommer jag få rida en gång på hela denna vecka på ridskolan.
 
Hoppas min prinssesa blir frisk snart!♥

Hoppas att Kajsa blir frisk..

 
Heej! 
I fredags var det teori på ridskolan och vi lärde oss om "hästens hjälper" osv. Jag tyckte att det var bra att jag fick veta lite mer om hästens hjälper mm. 


Idag (söndag) åkte jag till Kajsa och jag tror hon har fått nån inflammation i hoven eller nåt fång. För när jag skulle leda in henne och kolla så ville hon inte direkt stödja med frambenen speciellt vänster. Så nu har hon fått stått i hinkar för att kyla ner hovarna för hon var väldigt varm vid hovarna. Först så tyckte hon hinkarna var lite läskiga men sen upptäckte hon att det var väldigt skönt att stå i hinkarna. 
Imorgon så ska vetrinären komma tror jag för att kolla till Kajsa vad det är för något. Hoppas att Kajsa blir bättre iallfall.