Rösta på mig!

 
Heej! 
 
Jag är med och tävlar om hööks outfit!  
Jag heter linnstaaf 
 
Om ni vill så kan ni jätte gärna rösta på mig!! ♥ 
 
Ni kan ju kan ju kommentera när ni har gjort det och när ni har röstat , kommenterat så om ni har nån blogg så kommer jag länka eran blogg osv. 
 
 
Klicka på länken för att komma till sidan som man kan rösta ! 
                                                                          ↓↓↓
                               
                                 http://apps.facebook.com/1427165050856448/?app_data=20608
 
 
 

Att skaffa ett djur och sen ska den lida?

 
                                                                       Heej! 
 
Jag tänkte ta upp en sak det handla om att vissa djur i världen får lida till döden.
Det är så hemskt att se hur många djur få lida varje dag. Gud vad vissa människor är hemska mot djuren. Jag har sätt ett på tv program på kanal  4 Den hette Djurskyddsinspektörerna och vissa där hotade faktiskt dom som skulle kolla om det såg bra ut osv. Jag blir bara förbannad när nån gör nåt elakt mot djuren. Sen kan man se på reklammerna att man kan bli fadder eller vad det va och då såg jag  att en åsna hade dom satt ihop ena bakbenet och frambenet så då kunde den inte springa iväg..Den lider ju. Djuren har ju också rätt att leva. Sen blir jag förbannad att dom rycker kannin päls utan bedövning osv. noshörningar så hugger dom av deras "horn" . Va fan har inte människor ett liv eller vad har dom för fel? 
 
Om man skaffar ett djur så ska den mår BRA , BRA mat och den ska vara FRI så den behöver inte bli inlåst någonstans , Sen så ska den ha mycket kärlek och ett bra hem som den kan leva i. Alltså den ska ha Bra miljö! 
 
Jag fattar inte fortfarande att man skaffar ett djur bara för det djuret ska lida? Varför måste man köpa ett djur som man INTE kan ta hand om det djuret?  Jag blir förbannad , ledsen och arg att få se att ett djur lider! Håller ni inte med mig? 
 
Jag är glad att vissa djur få ha ett bra liv och ha en bra miljö. Dom är säkert glada för att dom har mycket kärlek och lekfulla av glädje. Jag har sett hur många djur som helst som INTE ens mår bra utan dom bara lider av smärta..Det är så synd om dom. Behandla era djur på ett BRA sätt och dom ska ha kärleksfull liv och dom ska leva tills dom måste avlida men då har dom haft ett underbart liv än dom andra djuren som får lida tills dom dör..Jag blir bara ledsen när jag ser folk som plågar djuren. 
 Jag vill INTE se nått mer lidande djur! Jag är f*n less över att vissa djur får lida till döds! 
 
TA HAND OM ERAT DJUR PÅ RÄTT SÄTT! 

 
Katten är från google! 
 
 

Gratttiisss Nina!

 
Grattis grattis grattis Nina hoppas du får en bra dag och krya på dig så att jag kan vara med dig! ♥
 
Klicka på första bilden för att komma till hennes blogg! 
 
 

Veckoplanering! V.9

 
En vecka kvar innan jag får sportlooov längtar..
 
Måndag: Julia skrittade.
Tisdag: Jag travade ute och jag saknade min ponnie eftersom jag inte sett henne på två dar..
Onsdag: Rider ut
Tordag: Julia rider
Fredag: Vilodag.
Lördag: Julia rider.
Söndag: Jag rider.
 
Gud vad jag älskar min ponnie. Älskar att vara hos henne. Hon ärr så gosisg och sen så ville hon vara med på kort en liten stund. ÄLSKAR MIN PONNIE! ♥ 
 
 

Veckan som har gått med Kajsa!

 
Tisdag: Red jag ut och Kajsa är övertaggad ute just nu så hon stack iväg med mig en gång i galoppen.
 
Onsdag: Red jag ut och hon såg en travare och då skulle hon bli stel som en pinne och ville ikapp hästen. Sen så vart hon rädd för något och då visade det var en vit hund. Men då tappade jag ena av mina lila bakbenskydd. När jag travade på ena åkern så förmodligen tappat det.
 
Torsdag: Red jag ut samma väg som jag red i onsdag för att leta efter mitt bakbenskydd som jag hade tappat. Men tur så hittade jag det. En ÖVERLYCKLIG TJEJ efter jag hittade det. Men hon skötte sig bra. Hon blir bara svettig även om jag skrittar henne bara för att hon blir väldigt övertaggad osv.
 
Fredag: Fick Kajsa en vilodag. 
 
Lördag: Så var jag med Nina en liten stund. Medans hon red ut så gick jag till mitt stall och mockade och fixade fodret osv. Sen så gjorde jag iorning Kajsa och gick till paddocken. Först så gjorde lite saker från marken. t.ex att hon skulle följa effter mig , gjorde halter osv. Sen så började jag värme upp från hennes rygg tills Nina kom för vi skulle köra dressyrtäning. För början så var Kajsa seg som tusan. Så jag fick drivadriva hela tiden. Sen så red vi på en volt och då fick jag driva medans jag skulle tänka på att vara still med händerna osv. Svårt att vara en ryttare måste tänka på sitsen , skänklarna , händerna , driva , halvhalter osv.  Det är inte så enkelt att vara en hästryttare kan jag säga. Vi travade en hel del och sen så galopperade vi på fyrkantspåret osv. Men det var värt ett riktigt dressyrpass för Nina.♥
 
 
 
 

Fredags ridning!

 
Fredag så fick jag rida lilla Caddy och det gick bra. Jag skulle bara ha lite mer flyt i skänkelvikning osv. Men annars så gick det bra. Vi gjorde skänkelvikning och ena sidan och bommar på andra sidan. Först så travade vi över bommarna sen så galopperade vi över bommarna då skulle jag ha lite mer framåt över bommarna. Nästa gång är det markabete.
Jag vill bara säga en sak till min ridgrupp: Jag älskar er och hoppas vi är vänner resten av livet! ♥
 
 

Snabbt inlägg...

Hej! 
Idag ska jag rida på ridskolan och då kommer jag förmodligen att ha caddy pch hoppas det går bra iallafall...snart så ska jag åka buss till stan och möta upp Julia och sedan så ska vi först åka till Kajsa och sen så ska vi gå till ridskolan i snöstormen..ska försöka blogga vad jag har gjort i veckan osv. Men nu måste jag börja klä på mig ytterkläderna och gå till bussen. Hej då! 😄




Min energi häst

                                                     
                                                                                  
                                                                
Gårdagens pass red jag ut och jag hann rida i ljuset. För så ville hon tjura lite grann att hon ville till stallet igen men det fick hon inte. Efter ett tag vart hon bara seg men hon kunde iallafall gå framåt.

När jag kom till nästa åker tänkte jag först trava och kanske nån galopp men när jag skulle fatta en galoppfattning så stack Kajsa med mig en bra bit kan jag säga. Efter det så vart hon as pigg så nästa åker så travade jag henne en bit bara fånar med energi men det funkade inte..sen när jag var på väg hem så träffade vi skotrar hon var inte så rädd för skotrar men när Kajsa är fullt av energi så gjorde jag volter en hel del bara för att lugna ner henne lite grann. En gång så vart hon lite "rädd" för skotrarna men det kanske var att Kajsa blev ganska pigg och lite stark..hon vart lite som Lasse och Freja stilen. Så idag tänker jag rida i ett rakt bett än tredelat ute för att jag vill inte att hon ska sticka med mig på ryggen..det är inte kul direkt..men annars så gick det bra. Är det någon som vet som är starkare än ett rakt bett? Kajsa kan bli för pigg ute kan jag säga. Eller så måste jag longera henne innan jag ska rida ut?




Veckoplanering! V.8

 
 
 
Måndag: Julia rider.
                       Tisdag: Jag rider ut och trava mest.
Onsdag: jag rider. 
Torsdag: Jag rider ut
               Fredag: Vilodag , Rider Caddy
                                      Lördag: Jag rider ut. Någon som vill fota mig?? 
     Söndag: Julia rider ut?
 
 
 
 
 

Dagens ridpass!

                                                                                  
                                                              
 
  Jag red ut idag även om det var sämsta vädret någonsin det var regn+snö. Så det vart ju ganska mycket blött kan jag säga. Jag red på åkrarna. Kajsa tjurade lire grann förbörjan för hon ville bara gå hemåt men annars gick det bra. Hon var väldigt övertaggad så jag travade bara för att få ut hennes enegi lite grann. Det vart nån liten galopp. Kajsa har så mycket enegi när hon kommer ut men när hon kommer till paddocken då vill hon bara sega ihop så jag vill att hon kan ta lite grann från energi som hon har ute som hon kan ha i paddocken. Just nu har jag inget krav på henne som förut. Men snart så måste jag säga att Nina ska komma och hjälpa mig med dressyren någon dag..Kanske på lovet?
Men när jag kom tillbaka så fick hon massa av godisar osv ♥...
Hoppas att det blir finare väder framöver!:) 
 
Är det någon som vill fota mig och Kajsa på Lördag? Om det är fint väder..
 
 

 

Min ponnie hon kan.. ♥

                                                                       
                                                               
 
När man trixar med djuren är ju roligt om det är arbetsvilliga annars inte. Men jag har lärt Kajsa två trix ena gick snabbare än de andra. Bugning gick lättast och sen när hon skulle lära sig att pussa tog längre tid men nu går det lätt som en plätt! :)  Så nu ska vi fortsätta att trixa för Kajsa älskar att göra trix för då får man ju nått gott..:P 
Kajsa är en expert  på att tigga godis! :D ♥
 
 
 
 
 
 
 

Vilken av rumpvärmarna är värt att köpa?


                                                                
Det finns ju två stycken rumpvärmare på hööks en är en svart och den andra är fårskinn 
Den ena är billigare än den andra men vilken är dom som är mest värd att köpa. 
 
Vilken av dom här är  varmaste? Är det någon som har nån av dom här rumpvärmare som kan berätta lite grann av dom här som är varmaste och skönaste och sitta i? och den som är värt priset? 
 
                            129 Kr                                  VS                                  349 Kr         
 
 
 

Ninis är bäst..!

 
 Läs och kommentera på hennes blogg! 
 
klicka på bilden för att komma till hennes blogg! 
 
 
 
 

Hur gör man en profilbild till en länk?

Hej är det nångon som vet hur man gör när en profilbild blir till en bild?
Alltså vissa har ju t.ex "Läs mer om Kajsa" och sen så kan man trycka på bilden och där står det om henne och sen kan man lägga in bilder om man vill..
Hur gör man det? Jag har försökt söka upp hur man gör och testat men det går inte så bra..
Vet någon hur man gör?  
Nån som är snäll som vill göra det till mig så kan ni få en länk till eran blogg eller nåt..
 

Fredag den 14/2-2014 Alla ♥-ans dag! +ridning

 
Idag är det alla ♥-ans dag. 
 
Men ridningen så red jag lilla Caddy och det gick fatiskt bra för nu fick jag till galoppen och allting var perfekt förutom när det var i början av passet så ville han inte galoppera men på slutet så blev han fin osv. Men nu kommer våran ridlärare kommer ta en liten "paus" för att hon ska ut och plugga nånstans fram till maj..:( Hon var en jätte bra som  ridlärare..Men en sak som är bra är att hon kommer tillbaka i maj..:) 
 
RANDOM BILD PÅ MIN NYA PLÅNBOK SOM JAG FICK IGÅR AV MAMMA! 
 

Tisdag och onsdags passet!

 
Tisdag: Så red jag ut och då red jag med Felicia och Cosmos. Vi skrittade en liten runda i mörkret. Red för första gången ut i skogen när det var mörkt..Det gick bra. Gjorde inget speciellt , Det ända jag kanske försökte med att hon skulle gå framfram osv..
 
Onsdag: Red ut igen och då såg hon två hgästar och hon ville stå  som en stelpinne men efter ena red förbi så skulle hon följa efter den hästen men hon fick inte för jag skulle gå neråt mot skogen. Annars så gick det bra..
 
 

 
 

Älskar dig!


Söndags turen i snöovädret!

 
Red ut idag i snöovädret. Det gick faktiskt bra för jag hade inte så mycket krav på henne det enda kravet jag gav till henne var att hon skulle gå framåt..Men man önskade ju att vädret skulleha varit finare än det var i dag..Jag skrittade mest och det vart lite trav också..
 

 
 

Veckoplanering V 7

 
 
  V.7
 
      Måndag: Julia rider
                                   Tisdag: Jag rider ut och skrittar tror jag
Onsdag: Rida ut.
    Torsdag:Julia rider.
                               Fredag: Vilodag och jag rider Caddy.
  Lördag: Julia rider.
 Söndag: Jag rider.
 
 

Vilken objektiv ska jag köpa?

 
                                                                  Hej! 
 
Jag tänkte köpa ett nytt objektiv som är bättre än som jag har nu men vet inte vilken..
 
Jag vill kunna fota i ridhuset bra , utomhus och potträtt bilder. 
 
Vilken objektiv skulle passa mig?
 
Jag har ju en Nikon D90 och Nikkor 18-105 men ibland kan objektivet krångla lite grann för att det blir ganska lätt en vit ring på nästan alla mina bilder som jag tar..Men ni kanske inte märker det för att ni kanske är inte van med en stor/liten ring i mina bilder som jag är. Så jag måste hitta en bra vinkel för att inte få den där ringen på alla mina bilder! t.ex så kan det se ut så här ↓ 
 
 
Vilket objekt brukar ni fota i ridhuset eller utomhus? 
Ni kan skriva era åsikter om objektiv! 

Red lilla C idag!

 
Red lilla Caddy idag. När jag skulle rykta honom så var han ganska sur för han hade öronen bakut. Men när vi red så skulle vi göra nästan samma övning som vi gjorde förra gången men nu skulle vi göra mer i galopp. Allt gick bra tills vi skulle galoppera..Caddy ville bara rusa iväg i trav än i galopp. När vi skulle galoppera så ville han bara rusa i väg. Sen när vi var klart med övningen så skulle vi galopppera ena varvet först och då sa Ulliz att jag skulle låta att han fick springa tills jag fick ha i galopp. Tillslut så fick jag till galoppen. Men det är bara att träna vidare..
 
 

Dålig uppdatering!

 
Hej! Förlåt attt jag inte på bloggat på en vecka men jag har haft fullt upp och jag har inte direkt haft nån blogglust men ska försöka bättra mig.
 
Idag så ska jag rida lila Caddy och hoppas det går bra.
 
Så här har min vecka varit:
 
Måndag: Julia red i paddocken.
Tisdag: Jag red i paddocken och det gick sååå här seeg.
Onsdag: red ut för jag orkade inte driva hela tiden.
Torsdag: Julia red på planen.
Fredag: Rida på ridskolan,  rida Caddy och Kajsa vildag.
Lördag: Julia rider ut.
Söndag: Jag rider ut..
NÅN SOM VILL RIDA UT MED MIG HÖR AV ER TILL MIG ISÅFALL!
 
 


Fick rida på lillalilla C

 
Igår så fick jag rida på lillalilla Caddy och det gick bra. Vi gjorde skänkelvikningar och Caddy kan göra skänkelvikningar och går lätt i form. Man behöver inte direkt "kämpa" för att han ska gå ner i form för han gör det själv. Caddy är ju inte direkt "favorit hästen" men jag kan rida honom osv. Jag vet vilka som jag tycker bäst om och det kanske ni redan vet eller hur..? Men jag vill ha lite utmaning att "kämpa" att gå i skänkelvikning och gå iform. Men Caddy gör det när man gör det..Men jag tyckte att galoppen gick sådär jag fick tre galoppfattningar för hann ville vara rusa iväg med mig..