Dagens fråga!

 
Heej! 
 
Nu när hösten har kommit och snart blir det vinter igen..suck. Men iallfall så brukar flesta hästägare brukar raka deras hästar. Men vissa tycker att dom inte ska rakas och vissa tycker att man ska rakas. 
 
Jag tänkte raka Kajsa men bara vid bogen för att hon blir jätteblöt även om man bara skrittar så blir hon blöt av svett. För Kajsa blir som en isbörkn på vintern. 
Men till frågan har ni visst åldergräns när man ska raka hästarna? Måste man raka hästarna tills dom blir "gammal" ungefär 20 år eller har ni ingen åldergräns på häst när det gäller rakning? Alltså ni rakar dom där när dom får
 
Här ser ni den röda markeringen tänkte jag raka Kajsa för hon blir så himla svettig där! ↓
 
 
 KOMMENTERA DIN ÅSIKT OM RAKNINGEN! 


Ridningen i fredags!

 
Heej! 
 
 
 

I fredags så var det ridning på ridskolan igen och det var hästbyte och jag fick den hästen som jag önskade , det var Tittut. 
 
Passet är jag väldigt nöjd för att först så var han seg förbörjan sen när jag skulle fatta galopp på en volt så travade han på bakbenen tror jag och galopperade på frambenen. Han var också stel i nacken. (Precis som Kajsa). 
Efter jag har fått i gång han så vart han as taggad så jag fick bromsa upp han då o då. 
 
Övningen så skulle vi vara på A och C volterna. Där skulle vi först minska och då vart man lite yr iallfall  vart jag det. Sen öka på volten. Och sen så skulle man galoppera på volterna och sen så skulle man galoppera på fyrkantspåret och rida snet igenom för att byta varv. Mnn jag är jättenöjd med ridlektionen för mig och Tittut.
 
 
 
 
 

Sämsta uppdatering ever!

 
Heej!
 
Förlåt att jag inte bloggat på två veckor tror jag. Men det är för att jag inte haft nån tid att blogga eller haft lusten att blogga. 
Men det som har hänt är för två veckorsen så varJulia med  Kajsa  på nypondressyrn på ridskolan och det gick kanon bra för dom även om det var ungefär 3 årsen som Kajsa tävlade. 
Sen så fick jag rida Magic igen och det gick kanon bra. Vi gjorde ungefär samma övning men vi hade hoppning istället för bommar på marken. Den här fredag som kommer så ska vi hoppa igen men en riktig bana tror jag. 
 
Men jag kommer satsa väldigt mycket i skolan nu för att det är sista året för mig inna jag går i gymnasium. Men jag ska försöka blogga mer än vad jag har gjort på dom senaste veckorna..
 
Nytagna bilder från instagram på Kajsa..
 
 
 
 
 

Fredags ridning på Magic!

 
Hej!
 
Jag fick rida Magic idag men först när jag kom dit så var jag väldigt posetiv (kanske överdrivet posetiv) men iallafall så gick passet kanonbra. Det går bättre o bättre för varje gång jag rider honom. Vi hade bommar/markarbete idag. Vi hade nästan samma bana men mer bommar och sockerbitar annars så var det samma bana. Vad ska man skriva mer då ? Men allting gick som det skulle och att jag hade väldigt bra posetivinställning att  det skulle gå kanonbra och det gjorde det också! :) 
 
↓Banan såg ungefär så här tror jag! ↓
 
 

Dagens fråga objektiv?!

 
 
 
Heej! 
 
Jag undrar en sak väldigt länge och det är om  objektiv för om man söker på objektiv så finns det "tamron"  som passar till nästan alla kameror tror jag. Men var är skilnaden mellan en " tamron" och ett märke t.ex Nikon "nikkor" ? Nån där ute som är väldigt duktig med kameror som kan förklara vad som är skillnaden? 
 
 
 

♥ Älskade Kapten ♥

   

Detta inlägg kommer kanske vara det sista jag kommer skriva om Kapten och om ni fortsätter läser detta inlägget så förstår ni varför jag kommer kanske sluta skriva om honom..


                                                    

                                                                 Saknar dig!

 

Kan inte fatta att det här är sant? Är det här en mardröm? Ska vi skiljas åt nu efter 2,5 år tillsammans?

 

Jag minns första gången som jag skulle rida på Åsridskola och tror det var den 14 december 2011 som jag började rida på Åsridskola. Minns även att man fick välja hästar och hade jätte svårt att välja vilken häst som jag ville rida på. Det var Mon Ami eller Kapten som jag ville rida på men jag valde att rida Kapten och det ångrar jag inte. Jag och Kapten klickade väldigt bra ihop från början. Allt kändes så himla bra. Jag kände att det här skulle vara starten på en resa. 

 

Det var en nyårs morgon som jag åkte till åsridskolan för att hjälpa till och jag fick leda ut och in dig.

 

Jag har så många bra minnen med dig. t.ex så fick jag hoppa med dig två gånger på mini blåbärshoppningen och sen så fick jag hyra dig 2 gånger under påsklovet. En gång så var det en hoppträning och då fick jag hoppa med dig. När jag praoade där så fick jag race galoppera runt med dig i ridhuset tror det va tisdag den 5 November 2013.

 

Efter tre års väntan så skulle jag få hyra dig i sommar allting var bra och jag längtade till sommaren skulle komma så skulle jag fått ridit dig en hel sommar..men det blev inte så du vart halt igen och ridskolan mailade mig att Kapten skulle få vila hela sommaren. Jag vart väldigt besviken och ledsen.

 

Lördag den 7 Juni 2014 så tittade jag och mamma på gladiatorerna men runt 9 -10 tiden på kvällen så  fick mamma ett sms från "M" och det stog att Kapten skulle avlivas på torsdag. Jag minns hela den kvällen den var hemsk. Jag skyndade mig in på  toan och kunde inte hålla tårana borta. Jag grät hela den kvällen. Tänkte på alla minnen som vi hade tillsammans och det hemska va att jag kommer aldrig få träffa honom nån mer och att jag kunde fått hyra honom sommaren 2015 men det kommer aldrig att ske. Hela den natten kunde jag inte ens sova på hela natten. Jag sov ungefär 1-2 timmar på hela natten. Mina tårar slutade aldrig att rinna från mina kinder. Jag försökte tänka på något annat men det kom alltid tillbaka minnen med mig och Kapten. Nästa dag så skulle jag ha stalljour och jag skulle ju upp 6-7 tiden så jag fick inte tillräckligt med sömn den natten. Kommer aldrig att glömma den här natten. 

 

Söndag den 8 Juni 2014 så vaknade jag upp och när jag kollade i spegeln så hade mina ögon "svullnat" upp efter jag grät i lördags för det kom jättejättejätte mycket tårar som rann på mina kinder..När jag kom till ridskolan så frågade Tuva  hur jag kände mig , sen hade jag Julia som offrade sig och  fota mig och Kapten bara för min skull. Tuva fotade också mig och Kapten. Alla bilderna som ni har fotat på mig och Kapten betyder otroligt mycket för mig. När jag kollar på bilderna så kan jag inte hålla mig borta från mina tårar..Jag fick fota med dig och sen så fick vi ha en underbar mys stund som jag kommer ALDRIG att glömma. Jag viskade några ord till dig och hoppas du hörde vad jag sa. 

 

Jag kan fortfarnade inte fatta att vi har skiljts åt och jag kommer aldrig få träffa en sån ponny som du min finaste prins. Jag kan inte föreställa mig att du inte finns mer bara en tom spilta som jag kommer gå till när jag får chansen. När jag kommer till ridskolan så kommer det inte vara samma känsla som förr , då vare att jag lägntar efter dig och få träffa dig men nu blir det inte så..Förr var det glädje när jag kom till ridskolan men nu är det sorg istället. Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och kommer aldrig glömma våran minnen. I miss you finest Kapten! <3 

 
 

 


Fredags ridningen och veckoplanering

 
I fredags så fick vi samma hästar som vi hade förra gången men vi hade markarbete och jag kan säga att det går bättre o bättre för varje gång jag rider Magic. Först så var han fortfarnade det i nacken och han lyssnade inte ett dugg på mig när vi skulle göra skänkelvikning. Men när vi skulle börja med övningen så började han släppa och jag kunde arbeta honom mer o mer. På slutet så fick jag nästan till formen på honom men det går framåt och bättre för varje gång jag rider han.TUMMEN UPP FÖR DEN! :) 
 

 
Veckan som kommer: 
V.37
 
Måndag. Jag rider ut.
Tisdag: Jag rider ut.
Onsdag: Jag rider i paddocken eller frihetdressyr.
Torsdag: Julia rider. 
Fredag: Vilodag. 
Lördag: Julia ska tävla med min ponny kanske. 
Söndag: Jag ska rid
 

Snabbt Info inlägg!

                   
  
                                                                   Heej! 
Jag tänkte göra lite snabbt info som kommer hända imorgon. Klockan 12:00 kommer ett inlägg som är väldigt sorlig och vissa vet vad det är för nåt inlägg men jag hade väldigt svårt om jag skulle lägga ut det eller inte..Men klockan 12:00 imorgon gå in och läs min blogg då. Det är väldigt känslosamt inlägg imorgon kan jag säga.  
Tyvärr  så får ni ingen bild så ni får stå ut med bara en tråkig text. 
 
// Godnatt på er alla! 
 
 

Dagens fråga!

Hej! 
Jag tänkte köpa denna schabrak snart om den finns kvar i butiken förstås men sen så finns det en huva till men det finns bara storlek full och Kajsa har ju ponny/cob. Men jag hittade en billig kostar 99 kr på hööks och den finns i den storleken som Kajsa kan ha. Men ska jag köpa den här huvan som i egentligen inte är i samma märke som schabraket men visst passar den med schabraket som är billigare? 




Veckoplanering och info!

   
Heej!
Förlåt att jag inte bloggat igen men jag ska försöka blogga igen men jag börjar kanske på fredag för att jag ska tälta idag till imorgom med skolan. 
 Gammalbild på mig och Kajsa 2013.
 
Fredags: Red Magic i fredags och vi red på stora mittvolten det gick bättre denna gång kan jag säga men jag tror att det är hästbyte nästa vecka. 
 
Lördag: Jag och julia fotade med Kajsa.
 
Söndag: Jag red på andra sidan av väfen och hittade hoppstigen för första gången när jag red själv. ( stolt)  Men jag hoppade två av dom där hindrerna. Sen hade vi lite frihetsdressyr efter jag har ridit klart. 
 
Måndag: Vi hade frihetsdressyr och Kajsa tycker är kul med frihetsdrssyr så jag ska fortsätta med frihetsdressyr på Kajsa! :) 
 
Tisdag: Red försst på planen då var hon seg men fick fram henne efter ett tag och det stog ett hinder som var ganksa lågt så vi hoppade några gånger tills vi red ut på åkern då va Kajsa piggare.

Ons-Tors: TÄLTA MED SKOLAN , Julia rider Kajsa.
 
Fredag: Ledig från skolan och ridning på ridskolan.
 
Lör-Sön: Julia rider.