Ridning , Sol , SOMMAR!!

 
Måndag: Så fotade mamma mig när jag red i en vit klänning...Det vart jätte fina foton.. PLUS att Kasja a
hade öronen framåt hela tiden och det var ju bra..:) Sen så hann jag fota Kajsa i hagen..Bilder kommer upp snart..
 
Arkiv bild..

Tisdag: Igår så red jag och Celine på andra ridan av sjön..Först så kom vi till en vanlig väg sen till en "gammal väg" där så travade vi och galopperade..tills vi kom till "vändzonen" och där gick vi ner till stranden och gick i vattnet och Kasja började direkt att PLASKA...Så man vart lite blöt. Sen så gick vi upp och red lite längre bort så vi kom fram till en ny strand och Kajsa började PLASKA igen..När vi skulle rida upp igen från stranden så var det gräs så att vi raceade upp från backen..Först så red Celine och Fanta sen så  var jag bakom dom.,,,Kajsa vart JÄTTE PIGG så har hon aldrig varit..inte ens på Tanne..Men det var jätte mysigt att rida ut tyckte jag iallfall..:) 
 
 
 

Bloggar ikväll!!!

Jag bloggar ikväll istället!!
 
Foto: Vera Holgén

Trött tjej och en trött häst!!

 
 
Idag så red jag på våran åker och där värmde jag upp lite grann...Sen så skulle jag rida på vägen "gammal väg"  för jag tänkte rida till våran "utsikt platsen" men då ville hon inte gå där men jag ville rida dit ...Men hon ville inte gå framåt mot det hållet som jag ville hon ville gå andra hållet..Kajsa hållde på att baka in i våran gård och där hållde hon baka in i träd osv..Sen när jag kom upp på vägen så skulle hon baka till diket..Kul häst? Nej! Men kom ihåg att hon är ett sto...
Men ett varv kunde jag rida till "utsikt platsen"  sen så kunde jag inte ens gå framåt hon tjurade imot..Men tills slut så tröttnade Kasja på mig så då sparkade hon bakut..osv..Sen fortsatte det att hon skulle bakabakabakabaka..Sen så galopperade vi på våran åker igen då var hon "pigg" ...Det gick bra med galoppen...Men det här passet gick ju inte så bra..men bättre kan det bli!! 
 
 

Jag är less.....!!

 
Lörsdag: Så red jag själv ute i skogen men pappa följde med och visade en ny skog stig som jag aldrig hade ridit innan. Först så skulle man rida in i skogen en bit sen så kom man till en åker , Sen så skulle man svänga in i "gräset" men det var ju en stig in..där travade jag en bit..Sen kom vi dit där vi brukar plocka hallon förut..sen så kom man till en stor nerförsbacke..sen upp igen igen..Sen så kom vi till en "åker" men det var ingen "åker" men det var typ nån öppen yta från träden så man kunde se utsikten..om ni fattar vad jag menar med det eller..? Sen så skulle vi gå tillbaka HELA vägen hem och jag tog försiktit ner för nerförsbaken...Sen kom den stora backen och den galopperade jag lite gran så att hon fick jobba lite grann osv...När jag red hem så kom jag till en åker så först så galopperade jag lite grann bortom från hemmet , sen så galopperade jag hemmåt då gick det undan i Kajsas snabb het..Jag gjorde det 3 gånger tror jag..sen så travade jag av henne osv...För det började små regna så jag satte på henne hästtäcke efter jag hade sadlat av och tränsat av...
 
 


Jag är så less på vinden för det BLÅSER HELA TIDEN och MYCKET och det är inte direkt så kul att rida där det blåser en hel del..för hela veckan har det blåst här i stugan..Hoppas det blir finare väder idag eller imorgon eller nån dag... För just nu har jag typ inga nya bilder på Kajsa för att det blåser för mycket osv..Om ni förstår är det inte så kul att fota när det blåser en hel del... :( 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens fråga! Redigeringsprogram?!

Dagens fråga!
 
Jag har sett många som gör jätte fina videosar som dom har redigerat själv..Jag har också gjort några stycken videosar men dom är inte lika bra som dom andra!!
Mitt redigeringsprogram försvann..:(
 
Men till frågan! 
 
Vart redigerar ni programmen? Vad heter programet som ni redigerar i??  
 
Jag är jätte sugen på att redigera videosar..Men jag vill ju ha ett GRATIS redigeringsprogram..
Jag vill ha lätt redigeringsprogram som man kan lära sig snabbt men det ska vara GRATIS program..och ska vara ett BRA redigeringsprogram!! Nån som vet nåt redigeringsprogram som är gratis och är lätt att läras sig snabbt?? SÄG TILL MIG DÅ!!
 
 


Min önskelista!

 
Jag fyller år i Augusti men jag tänkte berätta några saker som jag önskar mig!!
 
 
 
 Ett lila schabrack från Hööks
 
iphone 5 skal..
 
Nytt plastskydd till min iphone 5
 
Pengar
 
Grimma
 
Ridstövlar
 
Nytt objekt till min kamera "Nikon"
 
Kläder
 
Pannband
 
Ridbyxor
 
Ridstrumpor
 
Här är några saker som jag vill ha...Iphone skalen vill jag ha andra modeller också...
Bilderna är från hööks hemsida och några är från google bilder
 
Det var några saker som jag önskar mig...!!
 

Gårdagens ritt! Blåsigt!!

 
Fredag: Så red jag och  Celine ut på en lång ritt..Vi skulle rida runt på ett ställe...Först när vi red så träffade vi en jätte söött häst som var brunsvart  tror jag..Men den var så SÖÖTT...Sen så kom vi lite längre bort så var det en jätte SÖTT fjording sto som var också SÖÖT... Efter vi har ridit en liten vi så kom vi till en lång backe som gick uppåt och där så skulle jag galoppera först sen skulle Celine och fanta galoppera...Efter ett tag så kom Fanta i kapp så hon hamndade länst fram och då börjar ju Kajsa springa ännu snabbare..haha..Men det var jätte kul ändå ...Sen när vi kom upp för backen så vart det lite nerförsbacke när skrittade vi mest..När vi kom ner så red vi i en halv skog som vi travade och galopperade..Sen så red vi ner till Celines stall där hon har hästen..När vi skulle hoppa av så vart Kajsa rädd för något och då hoppade hon åt sidan och jag hann inte med och då for jag av som en vante..Som tur va så gick det bra... Tårta för mig idag! Sen så när hon lämnade Fanta i stallet så red Celine så redjag hem..
 
 Instagram bild för ett tag sen..
 

Lördag: Idag har jag inte gjort så mycket typ legat i sängen och hållit på med datorn..PLUS att det BLÅSERBLÅSER HELA TIDEN..Jag tänkte vänta tills det lugnar ner sig lite grann..om det gör det ens..För när det blåser och om jag rider Kajsa så är hon jätte fjantig...För när hon ser ett löv när det blåser så hoppar hon till osv...Hon kan hoppa till för någonting som hon inte är "rädd" för...  när det är fin väder..! 
 
 
Bus ponny!!
 
 
 
 

UTVECKLING på Kajsa Kavat! 2011-2013

 
Just nu håller jag på att rensa bilder från min hårddisk så har jag hittat några bilder på mig och Kajsa från 2011-2012 när jag red henne efter att hon blev privat....Jag ser verkligen hur vi har utvecklas tillsammans jag och Kajsa...
Nu känner jag mer Kajsa och hur hon e..än förut..Första gången jag fiick rida på Kajsa igen alltså hösten 2011 så kunde jag knappt rida det passet gick sämst..Kajsa ville bestämma över mig HELA tiden och nu kan jag verkligen bestämma över henne osv.. Nu vet jag hur hon fungerar osv...:)
från 2011 till 2013
 
höst 2011....
 
 
 
 
Vinter 2012
 
 
 Sommar 2013 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Skillnad...?? 
 

Dagens ritt!

 
Idag så red jag och Celine ut i skogen och det var inte så mycket mygg i skogen. Vi travade och galopperade och Kasja var på bättre humör idag än igår så det var ju bra..:)  Men sen så red vi till ett stall där hennes häst står osv..Medans hon sadlade och tränsade av osv. Så red jag på ängen/åkern medans Celine var med Fanta  Så  fick lilla Kajsa jobba lite grann för hon ville ju INTE jobba igår så då vart det idag istället...Hon gick hur fin som helst och hon försökte gå på tygeln osv. Men den här dan gick bra. Efter att Kajsa fick jobba lite grann så kom Celine och då gick vi hem..Sen när jag kom till Celine så fortsatte jag att rida hem till mig. Så då tog jag lite galoppfattningar och trava av osv..Så ritten har varit bra. ;)                                    
 
 Läs Celines blogg ! Klicka på bilden för att komma till Celines blogg!  ↓
 
 
Vill ni se fler bilder på Celine och Fanta?  Kommentera så kan jag lägga ut några bilder på henne och hennes häst Fanta!!                                               

Vem Vet?

Heej! 
 
Jag tänkte blogga lite grann om ridningen på Kajsa idag..Det gick DÅLIGT..Kajsa ville inte sammarbeta med mig idag! :( 
 
Jag red själv på Kajsa och tänkte rida lite grann på våran åker..PLUS att det var ganska blåsigt ute. Men när jag kom till våran åker så tänkte jag trava lite grann till min lilla "volt" som jag har gjort själv..Men det första som Kasja gjorde är att hon STANNADE "för hon ville gå på toa " ...Sen så försökte jag få igång henne igen men hon ville INTE...Till slut så fick jag hoppa av och leda henne en bit för att få igång henne...Men när jag satte mig upp på henne igen så stog hon blixt stilla som "inget hade hänt" Men sen så hoppade jag av henne igen för jag ville att hon skulle TRAVA det gick bra när jag sprang brevid Kajsa. Sen hoppade jag upp igen då så fick jag henne i trav och i galopp. Efter ett tag så stog vi stilla IGEN..Men jag fick inte ens igång Kajsa till skritt. Sen så tänkte longera henne..så jag hämtade longeringlinan åoch tog av sadeln..HJÄLPTE DET DÄR ELLER...?? SVAR: NEJ
Kajsa lyssnade INTE på mig. Första varmet så gick hon i LÅNGSAMT skritt men tillslut så fick jag igång henne i trav men en KORT trav var det. Sen så tänkte jag om man bytte varv så kanske skulle ha gått bättre...Men NEJ...DET gick SÄMRE när jag ville att hon skulle gå på en "volt" så gick hon bara inåt mot mig. Jag försökte ju att hon skulle gå på en "volt" Men det  ville hon INTE..Så ja ridpasset gick DÅLIGT men det kunde ha gått bättre...Kajsa kanske hade en DÅLIG dag bara. Vem vet..? 
 
Så här har min dag varit idag men imorgon så tänkte att hon ska jobba lite mer än idag och att hon ska sammarbeta med mig mer osv.  För idag ville hon INTE jobba med mig..
 
 
 
Bus ponny , socker söt...<3 
 
 

Ny header?

Heej!
Snart kommer en ny SOMMAR HEADER som jag har gjort...Den kommer upp så fort när jag är klar med den..:)