Hej då Sverige och Hej till Turkiet! :)

Heej! Nu är det dags att åka till Turkiet men jag är ju FÖRKYLD hur kul som helst plus att jag är super snorig , ONT i halsen och hostar.....Hur ska det här sluta?
 
Men det kommer nästa inga tidsinställd för jag hade inte tid att göra det menmen....
 
 
Vi hörs när jag kommer hem!!!
 
 
God jul och Gott nytt år!!!!   :)
 
Ha det bra med er! :)
 
 
 

Hej då Sverige och Hej till Turkiet! :)

Heej! Nu är det dags att åka till Turkiet men jag är ju FÖRKYLD hur kul som helst plus att jag är super snorig , ONT i halsen och hostar.....Hur ska det här sluta?
 
Men det kommer nästa inga tidsinställd för jag hade inte tid att göra det menmen....
 
 
Vi hörs när jag kommer hem!!!
 
 
God jul och Gott nytt år!!!!   :)
 
Ha det bra med er! :)
 
 
 

Ridningen i tisdag och onsdag! Glad tjej i onsdag! :)

Heej!
Jag kom på att jag inte har skrivit om ridningen.....
 
 
Tisdag: Så red jag Lazze för sista gången för den här terminen.Först så värmde vi upp sen fick vi galoppera på fyrkantspåret i båda varven .  Men vi skulle rida barbacka men ingen ville det och jag ville inte heller för att jag är inte säker på Lazzes rygg. Men det vart typ stafet. vi skulle ha två lag och ridläraren som jag har sa han att vi skulle lura azze lite grann för att han var lite busik och skenade iväg men en tjej som red lite tidigare än mig. Så vi ena laget stå vid A och andra laget fick stå vid C. För att Lazze kunde bli taggad om båda lagen stog vid samma sida sa min ridlärare. Så  jag stog vid se C och jag fick stå först för Lazze kunde bli FÖR taggad om han fick stå sist. Vi fick bara trava eller skrittta men om man ville så fick man galoppera men om man missade en kon fick man göra en volt. vi fick sita ner i sadeln hela tiden men stigbyglarna i . Vi red slalom runt konerna. Men det gick ganska bra.
 
Men här är en ritning som det  va men hoppas ni förstår....Men vart inte nöjd med den....
 
 
Men jag har kanske inte berättat det här att jag kommer sluta på Tanne.....för att det kommer hända vissa saker 2013.....några vet det redan men vi får se om jag berättar det. Men jag kommer självklart inte sluta rida...Jag kommerfortsätta  rida på Åsridskola.
 
 
 
Onsdag: Så åkte jag och Celine lite tidigare än vi brukar göra för att i ås får man välja häst ibland. och det var den här gången. Jag och Celine var först i våran grupp att få välja häst. Då var jag på plats att boka Kapten och Celine med Svinto. Celine fick rykta Svinto. Men inte jag....Men jag hann träffa han innan lektionen började. Men i våran grupp så ville nästan alla rida barbacka....Det ville jag. Så då red vi baarbacka. Men när jag skulle hoppa upp på Kapten barbacka så kunde jag inte komma upp på Kapten. DÅ fick jag gå till en stol och klättra upp på han. Det var fler som behövde stolen....Då ska jag tränatränaträna för jag ska försöka bli bättre på att hoppa upp när det är barbacka utan stol/pall. Men jag skumpade ingenting kan jag säga.
När vi skulle galoppera lite grann så gick det inte så bra för att han tog FEL galopp hela tiden och var en riktig SEG. Kapten brukar vara lite piggare än han var i onsdag. Men sen ville alla att vi skulle rida Kadrilj. Det var andra gången som jag gjorde Kadrilj och båda gångerna alltså på slutet innan  jullovet har jag fått ridit Kapten i Kadrilj. :) Men det var jag fickrida först brevid Minerva. och det gick ganska bra. Ska bara träna på vissa saker som jag har svårt med. Annars gick det bra. Kaptens rygg är skön och varm som man behöver inte skumpa så mycket....Men det gick bra och min ridlärare sa vissa saker som vi skulle göra. Det var super kul tyckte jag. Plus så slapp jag rida Sven. Men Sven är också kul att rida fick lära känna han bättre o bättre för varje gång som jag red honom. Kapten var säkert nöjd och jag med som fick rida honom. <3 Men sen när vi skulle gå in i stallet så bjöd Jessica(ridläraren) skumtomtar till oss. Tack så mycket.  Jag fick tränsa av han och ta av han benskydden , och fick rykta honom osv. Efter jag hade gjort det så fotade jag honom mycket och pussade , kramade och mysde med honom. (Kommer inte få träffa honom på 2 veckor) Kommer sakna Kapten <3 . Men jag tycker att Kapten är duktig för att när jag skulle vända honom så vände han av sig sjäv UTAN jag hållde i han. Så han vände sig själv , hehe...SÅ sött. För att det låg lite godis där som nån har lagt i.Men han är väl ganska van med at vända sig när man har ridit klart ridlektionen......
 Jag hoppas att jag får Kapten efter jullovet... <3 <3 <3 < 3
Älskar dig Kapten och kommer saknar dig i 2 veckor <3 <3 <3 < 3 < 3
 
 
SÖTNOSEN ! 
BILDERNA FÅR EJ KOPIERAS DOM TILLHÖR MIG!
 
ÄLSKAR DIG <3 <3 <3 <3 <3
 
 
GLÖM INTE MIN FRÅGESTUND OCH THIS OR THAT KOMMER SVARA ALLA FRÅGOR OCH SVAREN I JANUARI SÅ PASSA PÅ ER NU PLUS ATT NI HAR DET LÅNGT KVAR TILL JAG SVARAR!!
SÅ KOM IGEN NU!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Tidsinställ förbreda mig!

Heej! Jag kommer ha tidsinställ  när jag åker till Turkiet. Så jag kommer kanske  avända tidsinställ. För jag kommer inte hinna blogga när jag är där...Men jag kommer förbreda mig på tidsinställ så mycket jag kan. Men när jag kommer hem så kan jag berätta mycket mer......och när jag kommer hem så kanske jag inte kommer hinna blogga så mycket på vardagarna. HÄNDER MYCKET SAKER NU OCH NÄSTA ÅR NÄR JAG KOMMER HEM ÄR DET SPECIELLA SAKER.....Men ska försöka blogga så MYCKET jag kan.
 
Men vad ska ni göra på Jullovet? 
 
Söta Kajsa som jag SAKNAR!!  <3 <3  
Har fått av Vilma från ( http://treridskoleryttare.blogg.se/ )

Det närmar sig till Turiket resan!!!

Heej! Jag kommer ju åka till Turkiet och kommer tyvärr inte blogga nånting då men kanske göra en tidsinställningar. Bara om jag hinner annars får jag berätta lite när jag kommer hem....Men som sakt har jag en frågestund och this or that. Jag vill ha så många som möjligt för när jag kommer hem från turkiet så kommer jag svara på alla frågor och svar!
Om ni vill veta lite EXTRA om mig som jag inte har skrivit eller berättat fär något om ni är lite så kan ni fråga mig på frågestunden. Om ni vill att jag ska välja mellan läxor eller prov så kan ni skriva om min This or that som jag har tillsammans som frågestunden.
JAG VILL HA SÅ MÅNGA FRÅGOR SOM MÖJLIG ANNARS BLIR TYVÄRR INGEN FRÅGESTUND OCH THIS OR THAT :( Men ni kan fråga mig så mycket det bara går.
Så upp till er om ni vill ha det eller inte. Jag kommer som sakt svara  på frågorna och this or that frågorna kommer jag svara domi Januari när jag kommer hem! LOVAR!
 
HÄR kan ni kommentera på frågestunden och this or that!!!!
 
 
 
 
 
Förra årets NYÅR! ↓
 

Heeeej!

Heej! Idag kommer jag och min familj och släkt o vänner kommer hit för att vi alla ska fira en mini julfest.....För jag och min familj åker ju bort till utomland så jag kommer missa julen och nyår så tänkte vi att skullle ha en mini julfest om man kan säga så..... :)
 
Arkiv bild från 2011.....

Lite fakta om Eric saade!

 
Heej! Nu har jag bloggtorka....men jag kan ju skriva om Eric saade för jag kan nästan allt om honom...utan tilll...!
 
Eric Khaled Saade heter han.
Eric fyller den 29 oktober.
Eric är 22 år.
Eric är född i Libanon.
Eric är från Skåne i Kattarp, Helsingborg.
Eric har två katter och ena av dom heter koko.
Eric har typ 7 syskon men bara 1 som är helsyskon som heter Lina.
Eric stavas med C INTE med K.
Eric har skostorskolek 42.
Erics pappa är från Libanon och hans mamma är från sverige och dom är skilda.
Eric har varit en av rösterna i  Camp rock som   Shane Gray ( joe jonas ).
Eric har varit programledare i Disney Channel.
Eric har blivit mobbad i skolan.......
Eric saade vann melodifestivalen 2011 med låten "Popular" .
Eric kom 3:a i Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf med låten "Popular"
Eric har haft ett pojkband band som hette What's Up.
Eric har JÄTTE JÄTTE mycke skor och hattar.
Eric gillar ha på sig hanska(eller nåt annat) för att han tycker om ha på nåt på händerna....
Eric är INTE ihop med Tone Damlis för hon är förlovad med en norsk man.
Eric är singel.
Eric har släppt en DVD.
Eric saade har gjort tre skivor. (tror jag)...
Eric har en iphone 5 en svart.
Eric har haft en inne turne som hette Pop Explosion.
Eric stavar med två A i efternamnet...
Eric kan nästan allt om Zlatan och är fäns till Zlatan också.
Har fler fakta om han.....
 
What's Up gruppen!
 
 
 
 
 Bildbomb med Eric Saade
 
 
 
 
Eric har nyss släppt två singlar och vido som jag tycker är bra....!
 
 Eric är superbra artist att gör det kanon bra. jag vet att vissa INTE tycker om honom , då borde man låta han va. Om Eric vill hålla på musik så får han ju göra det . Då behöver man inte lägga sig i dom som inte tycker om den som gör om musiken.Man får hålla på med musiken om man villl men. Men jag tycker om hans fina röst osv.  <3 <3
 Vissa kändisar som jag tycker mindre om så skriver jag INTE dumma kommentarer om den personer....!
 
Marching (In The Name Of Love)
Miss Unknown
 
 
Hoppas ni tyckte om detta inlägg! :) <3

onödigt inlägg!

Heej! Jag har precis kommit hem från skolan. Men så här ser min helg ut....
 
Fredag Ikväll kolla på tv och sova ut...
Lördag: Julfest med släkten....
Söndag: DANCEHALLSHOW! som jag ska kolla på och träffa mina kompisar.....
 
Det var min helg....!
 
Men vet inte vad jag ska bloggga om....men om jag kommer  på vad jag ska skriva om så kommer jag blogga ikväll kanske om ridningen.....Ni kan kommentera vad jag ska skriva eller vad som helst!
 
 
//Hej då!!   :)

Nu kör vi med frågestunden och This or that till Januari!

Heej! Nu kör jag igång  med en frågestund igen och jag kommer svara nästa år för att jag kommer ju åka utomlands på jullovet så kommer jag ha frågestund som jag svara på frågorna som ni ställer. Jag kan berätta mer när jag kommer hem från min utomlands som jag kan  vad jag gjorde på mitt lov och så.
Nu kör vi!
 
 
Kom igen nu!!
 
 
This or That!
 
Vi kör också This or that som vi göra. Så har jag nåt att göra när jag kommer hem från min utomlands. Om ni vill att jag ska svara på This or that eller frågestunden så kommentera då. Vill ha helst så många som möjligt. Det blir roligare för mig då så kan jag svara mycket mer än vad jag fick göra på min andra frågestunden så var det bara några stycken....Jag vill ha helst så MÅNGA som möjligt!!!
 
Dom som har frågat mig redan kommer jag att svara på nästa år och ni kan ju kanske komma på några andra frågor också!  :)
 
Nu har ni chansen att ha så många frågor/tfhis or that som ni kan fråga mig så mycket som det bara  går! :)
Kom igen nu!!!!
 

Kan inte fatta att det har gått......

Idag har det gått 9 månader och 125 dagar innan du försvann från oss. Mitt hjärta har inte blivit helt igen efter du försvann. Jag vill bara komma upp till dig och gosa som bara den....Det är tugnt att lämmna en "familj medlem" i familjen. Men det känns som att du är med mig vart än jag går så finns du där på plats. när jag känner mmig ledsen så känns det som om du e där och trösta mig.....Allt känns så konstigt du inte finns längre och jag hoppas jag får träffa dig igen du var allt för mig! Du betyde allt för mig. Förbörjan av våran resa så kom du ALLTID  till mig när jag skulle sova. För när jag klappa på täcket och ropa på dig t.ex kissiekissie Skruttan. Du kom på en gång. När jag ropade på dig . Det var så gulligt. Du var som en liten hund ibland. När jag är ensam hemma så brukar du följa efter mig och gosa. Men på slutet så känndes i mitt hjärta att det var slut på våran resa och kommer aldrig träffas igen. Det är så hemskt att förlorar en vän som betyder enormt mycket för en. När jag skulle sova så satt Skruttan där mina fötter är och jag mittemot. Jag kollade på henne av sorg. Jag grät varje sekund. Jag ville att det skulle vara som förut som man kunde verkligen lita på. Men nu är jag osäker vem som man kan lita på som är en "äkta" vän.  Jag minns när jag skulle gå till skolan och sen när jag kom hem så skulle jag ALDRIG få se dig igen. Det var hemskt , Jag gosade med dig arje sekund innan jag gick till skolan. Jag ville inte till skolan den dan som du skulle avlivas. Jag ville stanna kvar här hemma och stanna hos dig. Men när var på skolan så  jag kollade på klockan varje sekund när jag hade engelska sista timmen så varje sekund så räknade jag ner varje gång som jag kollade på klockan. Jag kan inte försöka på ett nytt liv och är jag deppig av sorg av Skruttan som finns hos mig. Du var min bästa katt som jag har haft. Du visste precis när du ville ha mat då satte du 1 eller 2 tassar i matkoppen som var tom och sen skrappade du den fram och tillbaka tills du fick maten. Jag är ledsen över att säga förväll det är svårt. Minnen som jag saknar och vill göra om det igen med dig Skruttan. Men livet får smälta in och livet får ta sin tid att vänja sig vid. 
Saknar dig sötnosen Skruttan som finns där när jag behöver dig.....! <3 <3 < 3 < 3 < 3
 
 
 
 
Den här video betyder  mycket för mig.
Hoppas ni förstår hur mycket Skruttan betyde för mig....
 
Men kan ni inte kommentera hur ni tyckte om min video!

Saknar dig Skruttan........<3

 

Visste ni att....??

 
22 December kommer jag vara i utomlands och därför så kommer jag missa julen och nyår. Och jag kommer  heller inte blogga så mycket då . Jag kommer kanske göra tidsinställd om jag hinner göra det. Annars får jag berätta lite grann och bilder från resan när jag kommer hem. :)
 
Men när jag kommer hem i Januari så kan ni väll göra en liten frågestund.....eller nåt annat till jag kommer hem då svarar jag  på frågorna och min this or that fortsätter....Så efter jag har kommit hem från resan så kommer hända ROLIGA saker hoppas jag! :) 
Längtar till dit....Så snart kan ni vara med i min frågestund och min This or that!
Men dom som har kommenterat min this or that kommer jag också svara på! LOVAR! Så snart sätter vi igång......!! :) :) :)
 
Har ni nåt tips som jag kan ha till jag kommer hem från resan?? isåfall kan ni väll kommentera om ni har nåt TIPS!
 
 
 
Arkiv bilder.......som jag hade när jag startade bloggen , det var längesen ni fick se bilderna↓
MINNEN!!!
 
 
På min gammlagammla telefon så hade jag den hära bilden som var bakrundsbild! <3
Här är min baksida av min gammlagammla mobil sony ericsson!
Min första outfit till mig och Kapten......Som har inte blivit av än men vill ha allt på bilden....Jag håller på med en outfit till mig och Kapten men det är INTE samma saker på bilden som jag har!
 

Jag skulle ju berätta vad som hände igår i hagen!

Heej! Idag skulle berätta vad som hände igår i stallet som jag LOVADE om Kapten.
 
Så här började med att vi som hade stalljour satt vi åt i "barken" tror att det heter så. Men iallfall så såg en tjej att Svinto hållde på att leka med en grimma och då kollade jag ut ur fönstret så såg jag att Kapten hade ingen grimma på sig och Svinto hade grimman i munnen och svinga upp och ner  med  grimman. Kapten sprang runt och ser så stolt ut att han hade ingen grimma på sig , hehe. 
Jag sa så här: nej nej nej nej nej nej......För jag köpte grimman åt Kapten och hans gammla grimma var ju ganska sliten av sig. Så tänkte jag köpa en ny men nu som han har på sig den är den ju också så sliten...Plus att jag vet nu vad Kapten gör i hagen och att Svinto tar grimman som Kapten har tappat och leker med den sen......haha....
Ungefär så det hände.....
 
Men jag ÄLSKAR dig en då Kapten!!!!   <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
Mitt lilla busfrö....<3
  

Imorgon bitti händer detta.....

Heej! Imorgon så ska jag berätta en sak vad som hände i hagen.....där Kapten står i hagen........ :)
 
Sötnosen!
 

Stalljour hela dagen i dag! Rolig dag! :) <3

Hej!
Idag var det "fult upp" på Åsridskola för jag har haft stalljour. Det är ganska jobbigt men det är roligt på samma gång. Man har det två gånger på per år en på sommaren ungefär och på vintern ungefär osv. Man ska först ge hästarna mat.
Efter det så ska vi sätta på täcke och grimmor dom som inte har det. ex. dom som står i en box eller dom som har en halsring.
Sen ska man gå ut med hästarna i RÄTT hage.
Efter det är det mockning som gäller och sopa.
Sen brukar man fixa hö och sånt..Efter ett tag ska man ge hö och deras mat i spiltor/boxar .
Sen brukar vi  ta in dom.
Sen får dom äta lugn o ro.
Efter att dom har ätit klart så tar vi av dom täcke och grimmor 
 (dom som står i en box eller dom som har en halsring) . Sen på vintern ska man fixa hö i hagarna deras osv. Sen är det klart på dagen.
 
Jag hann gosa med Kapten och jag lede ut/in med honom GLAD. och jag mockade i hans spilta  det var ganska mycket jobb för en spilta och Ross som jag hjälpte till med en kompis. 
När jag skulle leda ut så skulle jag få leda ut Kapten. <3 Glad över det. Men sen skulle jag där valackarna står och Mon Ami och Elloise står. Så tog jag ut Elloise , Minerva. Men när jag skulle ta ut Tiana så hände det en sak att när allla vi som skulle leda ut. Så skulle vi släppa hästarna i hagen. Men Tiana var lite stressad (vet inte varför?) Men jag hann inte "öppna grimmskaftet" så hon ryckte till och sprang med grimmskaftet.  Ur min hand. TUR ATT JAG HADE HANSKAR PÅ MIG ANNARS SKULLE JAG FÅ ONT I HÄNDERNA!  Så jag fick gå in i hagen  med en kompis som kunde hjälpa mig och ta bort grimmskaftet på Tiana så JA. Så det var INTE kul att leda ut Tiana.
Sen fickade vi och jag och Celine fotade i hagen där Svinto och Kapten står och andra hästarna står. Men jag fotade med min iphone 5 och jag tycker att den har en bra kamera att fota med!
Sen skulle vi hjälpa knattebarnen som är på söndagar. Men jag fick sadla , tränsa och fixa hans benskydd. Men jag fick tyvärr inte leda Kapten.  :(  Men kanske nästa gång. Vill så himmla gärna. (Har aldrig gjort det förut) .
Men jag gav ett helt äpple till Kapten i hans krubba. Hoppas han blev GLAD över det .  :)   <3
 
Här kommer bilder från idag.  Ursäkta mig om det är nästa lika bilder på Kapten och Svinto för jag klickade på foto knappen för att fotafotafotafotafota....osv. Och sen kom ju en sötsnosen till mig som heter Trulsa  och Celine när vi fotade hästarna.
 
Sötnosen Kapten! ÄLSKAR DIG KAPTEN!
 
 
 
 
 Söt nosen Svinto! :)
 
 
Söt nosen Trulsa! :)
 
© Bilderna tillhör mig och och får EJ kopieras!  
Om ni vill ha en av bilderna så säg till mig INNAN ni tar dom!
Vill ni se en film från idag på Kapten och Kapten och Svinto? Då kan dom filmerna komma upp så fort det bara går! LOVAR!

Header som jag har haft i denna blogg....!

Heej!
Jag har märkt att jag har bytt ganska många header och har hunnit så många....Vissa ha några snälla perssoner som har hjälpt mig med headerrn och med bloggen....!
 
Här kommer några bilder från header som jag har haft i den här bloggen!
 
 Första header som jag hade tror jag.....
 
 
Den som jag har nu!
 
Jag tror att det var alla men jag kanske hade andra bilder till header  menmen......Har nya fina header på gång.....
 
Två frågor! och vill helst att nån kommenterar!!!!!
 
Minns ni nån av  header?
 
Och vilken tyckte ni var finast/snyggast header?
 
PS: Hade inget att blogga om så gjorde jag en sånt här inlägg....Men kan säga att i tisdag så hopppade jag på Lazze och onsdag: Sven dressyr berättar i ett inlägg om det imorgon eller nån annan dag.....!   :)
 

Filmen Spirit!

Heej! Jag har en "dagens fråga" till er...
Har ni har sett filmen Spirit?
 
Det handlar om en häst som heter Spirit och är en vild hings och hans upplevelser i ett ungt Amerika.
 Hans första möte med människan blir brutalt, men han vägrar  låta sig tyglas. När han möter den unge indianen Little Creek uppstår  vänskap, likaså med Rain, som är ett sto som Little Creek har.
 
Har lånat lite texten av swefilmer.com som man kan se filmen GRATIS.
 
Jag tycker att den är bra och vissa sener är väldigt sorgliga.....
 
Här kan ni se ett klipp av filmen och en fin låt tycker jag och i filmen kan ni se vad hemska människor gör med hästen......Jag vet att den är tecknad menmen den är så sorlig....
Och att Spirit försöker vara så stark som mäjligt , Det är på liv och död nästan!
 Jag har sett den en gång tror jag och hållde på att GRÅTA nästan........