Tanneryttarna

  Heej! Nu tänkte jag göra som jag har gjort förut. Det är vilka bloggar jag läser typ varje dag. 
Så nu tänkte jag blogga om http://tanneryttarna.blogg.se/  . Det är fyra häst tjejer som rider. Dom som driver bloggen heter Jonna , Emma , Ida och Thilda. Alla dom är medryttare på några hästar också som heter Arkus , Citat och Sebbe.
När jag logga in på datorn så går jag först in till tanneryttarna först innan jag gör nått annatoch det är SANT.
Jag kan säga att ni är jätte duktiga på att rida och blogga. 
Dom fyra går på samma ridskola som jag som heter Tanneridskola.
Dom är SUPER DUKTIGA på att blogga tycker jag.
Jag ÄLSKAR doms blogg.  Där kan ni läsa mer om doms medryttarhästarna och tanneridskola och allt mellan himmel och jord.  Det är värt att läsa doms blogg kan jag säga. 
 
 Jonna och Chivas                                                                      
  
Emma och Luzzan   
Thilda och Lazze 
 Ida och Sabissa
 
 
 
         Om ni vill veta mer om dom så ska ni kolla in på deras blogg på   http://tanneryttarna.blogg.se/      :)
 
 
 
                                            
   
 
 
 
 

Glad tjej i ridningen!

Heej!
Idag red jag en som jag önskade det var Ariel som jag fick det varr länge sen jag red henne så det var super kul att rida dig Ariel.
Vi gjorde lite dressyr övningar idag ochdet var ganska lätt men svårt ett ställe som jag har aldrig gjort så som vi gjorde på ett ställe där vi gjorde.
 
Jag ska försöka beskriva vad vi gjorde och hoppas ni förstår.
 
På en lång sida var det först en kon och sen en annan kon lite längre bort , Den andra konen skulle vi göra halt och sen så skulle vi gå in i en liten fyrkant (Det var fyrkant med bommar om kring så det så ut som en fyrkant och en kon i mitten av fyrkanten).  Sen när vi var klara med fyrkanten så var det två koner som man gjorde innan man skulle gå in  till `fyrkanten´ så skulle vi  stanna den närmsta konen.
Andra sidan så skulle vi göra sicksack med konerna.
 
 Efter ett tag så skulle vi göra det i trav.Vi skulle trava till  A till C när vi skulle sicksacka med konerna. Annars var det skritt.
 
Efter vi hade gjort ett tag så skulle vi dela på volterna. Och det gick så där hon vart lite `het´ om man kan kalla det så. 
 
Det var jättejättejätte kul att få rida Ariel <3
 
 
En arkiv bild på mig och Ariel men den vart  suddig!!
 
 

blogg snabbt!

Heej!
Jag bloggar lite snabbt men idag är det ridning och jag önskade häst förra gången och jag hoppas att jag får Ariel , Sabbis eller Poppe hoppas jag får nån av dom :)
 
Men just nu äter jag middag som sagt sen ska jag byta om riddkläder osv. Men vi hörs sen.      :)
 

Sanningar om Kapten

 
Heej! Nu tänkte jag göra samma sak som Vilma ( http://treridskoleryttare.blogg.se/) har  gjort om `sanningar om Ariel´ .
 
Men jag tänkte göra en sanning  om Kapten:
 
 
När man går in till han så kan han rota i fikorna om man har nåt gott och han gillar att slicka på händerna , slicka på skorna (det har han gjort på mig) .
 
På morgonen   om man har stalljour så brukar Kapten `bajsa´  i hans krubban .
 
Kapten är seg på att äta sitt hö han är nästan sist.
 
Kapten gillar att gosa/mysa.  
 
När man galoppera med han så är det speciel galopp för han har en korta ben.
 
Kapten brukar ALDRIG  tveka när det gäller i hoppning.
 
Kapten kan vara svår i dressyren.
 
Kaptens bästa han vet är hoppa , och mat och godis.
 
Jag älska Kapten och Kapten älskar mig <3
 
 En av hindren som jag och Kapten hoppade på miniblåbärshoppningen , det är 60 cm. Det kan se ut att det är lågt men det är lite högre än det ser ut. Tyvärr så hittade jag inte på mig och Kpaten när vi hoppade men jag har filmer på gång av mig och Kapten. <3
 
 
Vi hörs imorrn nu bloggar jag hela tiden för att jag kommer inte ha tid på lovet för många har ju också lov. och då vill man att sova ut och kanske åker bort osv. Så på Torsdag så kommer jag inte blogga för jag ska ha hoppträning på Åsridskola och då kommer jag vara säkert trött efter det och jag ska ha min älskling Kapten <3 . Men jag ska försöka skaffa en fotograf om jag hittar någon som vill fota. eller om jag får låna min systers kamera.   :)
 

Dagens fråga!

Hej! Jag har tänkt på en sak.Många redigera bilder/filmer jag redigerar filmer men det kommer ågra videosar när dom är klara . Men jag har en fråga till er.  Vart redigerar ni filmer/bilder?
 
 
 

Varför varför är det så kallt!! och This och That!!!

Heej!
Just nu är jag i min stuga och sitter i soffan och värmer med ett täcke. Men snart så kommer jag utse vinnaren i min tövling som jag hade för ett tag sen. Jag har fått en kommentar att jag ska skulle  visa mitt rum så det kommer upp när jag kommer hem.  
 
Men jag tänkte göra en This och That . ni kan fråga var som helst. T.ex läxor eller prov sen svarar jag vilket jag tycker bäst om det kan komma i en video eller om jag bara skriver vi får se. :)  Hoppas ni förstog hur man gör! ställ massa frågor till mig om This och That.   :)
 
Lycka till! :)

Oct. 27, 2012

Heej! just nu bloggar jag på mobilen! men jag har precis vaknat. Men jag sitter i en bil just nu och nu ska jag på affär och handla mat osv. Jag är också på väg till min stuga.tyvärr på kan jag inte lägga upp bilder från mobilen jag har minnet fullt men jag kommer få en ny mobil snart sa hoppas att den är bättre än min mobil. bloggar mer sen...... ;-)

Igår teori

godmorgon!
Jag blggar lite snabbt om gårddagens Teori. Som sakt hade jag teori igår och vi var i stallet. Vi skulle först sammals i stallet och sen berättade våran ridlärarre vad vi skulle göra. Vi fick välja minst två hästar som vi skulle skriva.
Så här skulle vi skriva svaret:
Hästens namn:
Ålder:
Kön:
Ras:
Färg:
Tecken:
Övrigt:
Jag valde som sagt Sabissa ocg Capone och det gick mycket bättre med capone än Sabissa. Jag kunde nästan allt om Caopne förutom rasen.
 
Det var ganska kul med teori.  Men nästa gång är det hästbyte och jag hoppas jag får Sabissa , Poppe och ARIEL det var en evighet jag red henne jag red henne på en hel termin så fick jag rida henne 1 gång.
 
Idag är det hoppning på Åsridskola och har säkert Elloise igen men jag tror att det är hästbyte nästa gång också tror jag.
 
Jag kommer kanske när jag kommer hem sen. Ska till skolan om en kvart.   :)

Bloggpaus......??

 

Heej!

Just nu har jag tabbat blogglusten.....Jag kommer inte på vad jag ska skriva. Men förr så  ville jag bara bloggabloggabloggablogga......Men nu har jag inte lust att blogg för att skolan går före en bloggning om ni fattar. Ibland blir jag jätte tokig att blogga men inte nu. Men  om jag hinner så bloggar jag. Jag kommer även få snart ett riktigt betyg. SSå bloggen kommer hänga nere ett tag. Nu vet ni varför jag inte bloggar så mycket på dagarna.  Ska jag ta en bloggpaus eller.......??


 

 


Ska försöka blogga igen LOVAR!!

Heej!
Idag har jag varit på skolan och haft NO-prov och det gick inte så bra för min del. Men jag ska försöka blogga  mer nu.
Snabbt om ridningen.
Men i tisdag så så red jag Luzzan o det gick bra.
Onsdag: Gik det så där men jag red Elloise igen o VILL inte hoppa med henne menmen......
 
Men  ni kan ju kommenter om ni vill att jag ska skria nåt speiellt så kommentera då o GLÖM inte tävlingen om det är inte fler än nu så kommer jag TA bort tälingen!!!!!!!

bloggar på mobilen!

Heej! Förlåt att jag inte bloggat i en hel vecka men nu ska jag försöka blogga igen! ;-)
Just nu har jag ett NO-prov tills på fredag efter det så kommer jag blogga som hjärnet.
Just nu bloggar jag från min mobil och väntar att matten börjar så vi kanske hörs sen ;-) ;-)

Tisdags ridningen på tanneridskola Hoppning!

Heej!
 
Tisdag: Det gick SUPERBRA , PLUS att jag hade en SEG häst som INTE gillar att hoppa som heter Luzzan.
 
Först så skulle vi stå på mittlinjen och vi skulle hoppa en och en men fast i ström om ni fattar.
När det vart min tur så hade jag ganska korta tyglar för att hon INTE skulle böja på halsen och sen hade jag skäncklade och hennes mage. Plus att jag rammade in Luzzan.
 
Först när jag kom till första hindet så `TÄNKTE´ Luzzan smita- åt- sidan. Men hon lyckades inte med det. Nästa gång så fick jag över Luzzan igen osv. Sen sa min ridläare att jag var duktig att jag fick över henne för Luzzan är svår att hoppa med. Det gick jättejättejättejättejättejättejätteBRA .
 
Onsdags ridningen håller jag på blogga på min mobil. Men det gick inte ALLS bra..........

Celine Oldstrand!

Heej!
Nu tänkte jag lägga ut bloggar jag läser om dagarna!
 
Jag läser ju MÅNGA läsare! 
Men en av dom är en av min kompis som jag brukar vara med när jag är i min stugan. Vi gör alltid nåt roligt. Hon heter Celine jönsson oldstrand och hon är SUPERSNÄLL kompis.Celine är 13 år ,  Celine har även en egen ponny som heter Fanta som hon tävlar med i hoppning .Plus så har hon manga djur katter , hundar och fiskar  (snart/har en kaninunge och kanske ett lamm som bor på en annat ställe) Celine är duktig på att rida. Celine och Fanta PASSAR jättebra ihop. Det ska vara  CelineFantaforever! Celine har utvecklas i ridningen bra, Celine tränar Fanta att hon INTE få trava med bakbenen och galoppera frambenen. Celine jobbar mycket bra på det. Hoppas att det går att Fanta kan galoppera med bakbenen också.
 Celine har en egen blogg som heter
 
Läs hennes blogg
http://celineoldstrands.blogg.se/ 
 
Celines blogg handlar om hennes häst Fanta och  tävling , träning  osv.  
Här kommer bilder på Celine och Fanta.
 
 
 
 
© Ingen får kopierar eller ta foton!!  För jag har fått tillstånd av Celine och jag fick låna bilderna!
Men om ni vill se mer bilder av Celine då kan ni gå in på hennes blogg HÄR

Ridningen kommer imorrn!

Heej!
Det kommer i ett inlägg om rdningen på ås och tanne jag har inlägget på min mobil som jag bloggar också! :D
 
Glöm inte bort tävlingen!
 
 

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Heej!
kommer inte på nån rubrik men jag kommer blogga hur det gick på hoppningen med Luzzan. Vad tror ni hur det gick? :P 
Jag kommer blogga också på min mobil för jag har fixat appen! :) Tummen upp för den :D
 
Men jag bloggar mer imorrn men glöm INTE  bort min tävling här  kan ni KLICKA

Tävlingens prisen är.......

heej!
Som ni vet har jag ju en tävling men några stycken har undrat va man ska få för pris det är:
 
En länk (om man har en blogg).  Den som vinner kommer jag länka bloggen (dom som har en blogg)
En affischer med bara Justin bieber på båda sidorna..
En affischer med Justin bieber och one direction varsin sida av affichen.
Kanske nån häst sak?
Kanske nåt smycke?
 
Ni får välja vad ni vill ha för nån grej men om man har en blogg kommer jag länka den. Men den som jag utser vinnaren den kommer få nån av dom grejerna förutom Länken den får man även om man vill ha en annan grej också.
Men om ni vill se bilderna så kommentera då och SPRID GÄRNA min tävling! SÅ får ni större chans att vinna
 
 
 
Här kan ni klicka på min tävling  HÄR !  :)
 

Är på skolan och bloggar på mobilen!

Heej!
Nu är jag på skolan och jag har rast nu men snart ska jag ha matte.
jag bloggar mer när jag kommer hem! :-P

bloggar på mobilen för första gången!

Heej!
idag är det en slappdag och nu är jag med en kompis och kollar på en film som heter Klara ;-) den är super bra film, Men doms som gillar/älskar hästar borde gilla filmen!! ;-)

vi hörs när jag kommer hem!!

Skolan går före bloggen!

Heej!
Jag tänkte berätta några viktiga saker!
 För det flest av er har mycket läxor och man ska plugg , plugga , plugga...... och jag tycker att det är jobbigt att blogga när jag har mycket i läxor i skolan. Sen ska jag har riktiga betyg och då kommer jag blogga mindre och PLUGGA mer.  Men jag kommer blogga när jag har tid.  
 
Men tävlingen kommer kanske att försvinna!!!!!!! Om inte det blir över 10 stycket då kommer jag ha kvar tävlingen!!
 
 
 

Tävling eller INte ni bestämer nu!!!

Heej!
Glöm inte bort tävlingen!
Just nu är det bara TRE som har svarat men om det inte blir mer så kommer jag TA BORT TÄVLINGEN!! Ni kan ju sprida tävlingen till alla andra!!!
Klicka HÄR så kommer du till min tävling! :D  
 
 
 

LUZZAN !!!!!!!

Heej!
Idag har jag  på tanneridskola och det var häst byte och man fick önska häst (förra veckan). Men jag fick ingen av hästarna som jag valde (varje gång när  jag önska så får jag INTE den hästen jag önskar det händer ALLTID)  jag fick en häst som  heter Luzzan och och vi skulle göra två storvolterna och jag fick nästan ingen gaalopp jo bara en galoppfattning.
Men nästan gång ska vi hoppa och jag vill INTE hoppa med Luzzan. JAG VILL INTE!!!!!!   :(

Bilder från igår från miniblåbärshoppningen!!

Heej! 
Igår var jag som sagt på tävling och jag tävlade med Kapten i 60cm. Det gick kanon bra Plus att jag fick en rosetter. Den var lila och vit med en häst på. Det gick super bra i uppvärmningen och framhoppningen och i hoppningen. (Tummen upp) Kapten lydde så bra .Men ni kan få en film när jag hoppade mamma filmade förutom två sista hindren för då skulle hon FOTA.
 
Här an ni se vad jag fotade och mamma (Kameran krånlade lite grann) . 
 
 
 
 
 

 

 





 


 
Mer bilder kommer kanske!