Sommarminnen Avramling del 1.

 
Jag tänkte berätta mina sommarminnen som jag kommmer aldrig glömma! Det var en av dom bästa sommrar som jag har haft!
 
Avramling del 1 !
Jag har ju ramlat av i sommar , ganska många gånger kan berätta några gånger som jag har ramlat av. 
 
En gång så skulle jag hoppa och Celine skulle hjälpa till. Men när jag skulle hoppa ett lågt hinder men hon tvärnitade men jag satt kvar. Sen tog Celine över för att få över Kajsa över ett hinder. Men det gick bra men Kajsa gjorde värsta sprången hon tog hur mycket sats som helst. Sen så var det min tur och vi hoppade också högre hinder. Celine hade redan hoppat med Kajsa över det hindret. Förta gångerna gick det bra men sen så gick det lite snett. Jag tappade balansen och då for jag av och Kajsa rymde iväg igenom skogen. Vi tog Celines fyrhjuling upp mot skogen där vi har ridit 1 gång förut men vi hittade inte henne. 
 
Jag ringde till mamma att Kajsa hade rymt så hon åkte bilen ner. Så såg hon att Kajsa gick där upp förbacken. Hon har tydligen gått en genväg i skogen så att hon kom på vägen igen. Jag har ALDRIG ridit genvägen med henne förut men hon kom där ifrån. Tur att vi hittade henne. Hon kunde ju skade sig eller vad som helst kunde har hänt henne. Så vi hade turen med oss lite grann. Det gick bra för mig. Fick lite ont här o lite där men jag bröt inget eller nåt sånt. Det var bara en vanlig avramling. 
 
Kommer aldrig glöma den där dagen! 
Så här högt var det , minns inte hur högt det va men det är ju ganska högt iallfall! 
 
 
 

Dagens fråga! Sadeln!

 
Ser ni skillnaden på sadlarna? Den första ser ju jätte liten ut och den är ju väldigt liten för både mig och Kajsa! Håller ni med mig? 
 
 
Sen så köpte jag en ny sadel och den passar perfekt till mig och Kajsa. + att Kajsa går bättre i den nya sadeln. Visst ser den här sadeln större ut än den första sadeln? 
 
Jag har ett problem när det gäller min nya sadeln..Jag kan inte ha det bruna schbraket ↑ Sen så har jag 
ett till som inte passar till Kajsas nya sadel..Nu måste hon ha storleken  "FULL" på alla schbraker. Jag har ju också "ponny" och "cob" schbraker som jag inte kan använda nu..:( menmen kanske få sälja schbraker nu då och köpa schbraker i storleken " FULL"! 
 
 
Vilken av sadlarna skulle du vilja ha? Vilken av sadlarna ser skönast ut? 

Mina mål med Kajsa!

 
Mina mål med Kajsa!
 
Galoppera över bommar utan nån avsakning till trav eller skritt.
 
Rida på storamittvoltet utan problem.
 
Kunna göra skänkel vikning på enklaste sättet. 
 
hoppa små hinder som är inte så höga..Kanske en liten bana någon gång. (måste tänka på Kajsas ålder också).
 
Sen så ska jag träna bort några saker som hon är "livrädd" för t.ex: papper , höpåsar mm. 
 
Det var några mål som jag hoppps jag kan göra nån av målen som jag vill nå! 
 
 
Jag vill ha sommar nu! 
 

Min hemlighet är...?

Heej! 
 
Minns ni att jag hade en liten hemlighet som skrev i ett inlägg? Men vill ni veta vad det är? 
 
Men det är att jag och min kompis Evelina har gjort en blogg tillsammans som ni borde gå in och kolla på bloggen! 
Jag har nu två bloggar men vet inte om jag ska skriva om mitt och Kajsas utveckling eller om jag ska blogga som jag har gjort , vet inte än..och sen har ju den andra bloggen med Evelina så jag vet inte vad jag ska skriva på båda bloggarna. 
 
Jag vill inte lägga ner nån av bloggarna så vi får se hur det blir..
 
 
Klicka HÄR för att komma in på Evelinas och min blogg! 
 
 

Fuck cancer!

Hej! 
Igår var det " tillsammans mot cancer galan" seriöst så hatar jag cancer alla kan få det. Vissa kan dö och vissa överlever från cancer. Det är så hemskt att få cancer , man tappar håret , man få ta hur mycket behandlingar osv. Fy fan va jag hatar cancer! Jag är rädd om jag får det eller om mina vänner som får det.. Då vet jag inte vad jag skulle göra om mina vänner fick cancer...jag har haft släktingar som har fått cancer och vissa klarade sig och vissa klarade inte sig. 
Jag hatar cancer! Det hoppas att alla gör eller hur? 
Ta hand om varandra!  
Fattar ni att vem som helt kan få cancer! 
 
Lyssna på den här låten!  Det var en kille som hette Edvin Berg och det är han som har gjort låten men han hann inte göra klart låten så att idolerna fick göra klart låten osv. 
 
Men här är låten!  ↓
 

Ny sadel , Caddy och svett ponnyn!

 
Heej! 
 
Jag har beställt en ny sadel nu och hoppasvis ska jag få den imorgon. 
 
I torsdag så snöade i jämtland och sen så försvann snön och kom tillbaka nästa dag , haha. 
Fredag så red jag lilla Caddy och innan våran ridlektion så var det snösttorm..nerå men det var typ snöstorm. Men vi fick rida ute i kylan igen. Det gick bra , vi gjorde likadant som förra gången men på ena långsidan så gjorde vi skänkelvikning. Sen så skulle vi galopperade på volterna så gick det sämt. Han ville inte galopperade och ja galopppen gick sämt. Allt annat gick bra. 
 
 
Min lilla busunge! <3 
Kapten gick bara i våran grupp så jag han träffa han igen! <3 

Lördag: Red jag ut en liten sväng och Kajsa fick styltor så jag fick hoppa av och försökte få bort styiltorna. Det gick..Men passet gick ju bra.
 

Idag red jag dressyr på planen. Jag gjorde samma övning som jag gjorde på ridskolan. Det gick sådär. Sen så red jag ut en liten bit. Men Kajsa vart en liten svett ponny. 
Jag har även köpt ett jätte gulligt fleecetäcke som är rosa där fram och blått där bak.  
 
 
 
 

Tråkigt inlägg !

Godmorgon på er! Just nu ligger jag i soffan och tittar på tv. Snart ska jag till skolan. Efter skolan så måste hem och äta mat. Sen så ska mamma hämta mig här hemma och sen till Kajsa. För då ska vi få rätt mått till Kajsas sadel osv.  Efter det så vet jag inte vad jag ska göra. Nu vet ni vad jag ska göra idag. 

Detta inlägget kanske var lite lång tråkigt.





Veckoplanering!

INGEN FÅR KOPIERA MINA BILDER , DET TILLHÖR MIG! 
 
Lördag: Barbacka på planen
Söndag: barbacka på planen
Måndag: vila
Tisdag: Rida 
Onsdag: sadelutrovning 
Torsdag: Rida 
Fredag: Vila , rida på ridskolan
Lördag: Kansle rida i ridhuset? eller om nån ska fota mig och Kajsa(höstbilder) 
Söndag: Rida 
Så här/har min vecka varit. Nu vet ni hurt det ligger till. 
 
 
 

Caddy!

 
Fredag: Var det ridning på ridskolan och där stog det Caddy. Men ridläraren sa att Kapten var halt eller vad det var så därför fick jag Caddy. 
Jag på lilla Caddy . Caddy är en privat häst lsom ägs av chefens dotter Selma. 
 
Men han var jätte roligt att rida. Vi fick värma upp själva ett litet tag. Sen så fick vi göra en övning med skänkel vikning. Caddy gick på tygeln hela passet. Jag har lite svårt med skänklarna ochh skänkel vikning så fick jag rida en ponny som gör det hur lätt som helt. Jag är ju van att tryka lite extra med skänkeln men på Caddy kunde man "ludda" så gick han skänkelvikning. Hela passet gick kanonbra. Första gången jag red han och det gick super bra på första lektionen med han. Jag hade kontroll över han osv. 
Allting gick bra! 
 
 
 
 
 
 
 

Vad tycker ni om jul outfit?

Om 72 dagar kvar tills det är julafton. Men jag vill jätte gärna ha en röd outfit till Kajsa och mig. Det finns kvar en jul outfit på  horze.se . Jag har börjat bli kär i outfiten. Men vet inte om jag ska köpa outfiten..Vi får se helt enkelt.  Outfiten fanns förra året också.
 
 
Skulle Kajsa passa i outfiten? 
Har ni en sån här outfit till eran ponny/häst? 
Skulle ni vilja ha en sån här outfit? 

Klicka på bilden för att komma till outfiten! 
 
Bilden är ifrån hemsidan. 
 


Praoplats? sadel eller utan sadel?

 
Heej!
Igår så red jag på planen barbacka. Jag skulle se sckillnaden om Kajsa hade en sadel och utan sadel. Det var skillnad kan jag säga. Utan sadel så lyssnade hon bättre på mig och mina skänklar osv. Hon kunde ta ut mer stegen och är mer framåt än när hon har sadeln. När hon har den där lilla sadeln som klämmer åt på nårga sidor så kan hon INTE ta ut stegen riktigt. Sen så går det segare när jag har sadeln!  Nån dag i den här veckan så kommer det en sadel provning på Kasja. Då ska hon ha en RÄTT sadel som hon PASSAR i! 
 
Sen så ska alla som går i 8:or ska prao/prya på olika ställen. Jag tror jag har hittat en plats men ska bara fixa några saker. Det ska bli jätte kul att jobba ute än att sitta i en skolbänk VARJE dag. 
 
 
 

Kajsa för litet sadel?!

Heej! 
Idag slutade vi klockan 12:00 för att lärarna skulle ha nån utbildning så nu sitter jag hemma i soffan. Ska plugga lite grann på engelska provet som vi ska ha imorgon.
 
I söndags så red jag på planen på Kajsa. Mamma och papap var där för vi kom från våran stuga så då var dom där. Mamma frågade en tjej som kan mycket om hästar. Hon frågade om hon visste på ungefär storleken på sadel men det visste hon inte men hon sa att jag hade FÖR LITEN sadel till Kasja. Den passar inte på mig och INTE på Kasja. Sadeln har tryckt på vissa ställen på Kajsas rygg och vi ska maila en som kan om sadlar osv. Hon som ska komma och prova sadlar på Kajsa och sen när vi har hittat en sadeln till Kajsa som jag rymms i. För jag sitter på HELA sadeln , Visst ska man sitta i "gropen" eller mitten . Vad man ska säga...Man ska väl  inte sitta på bakvalven eller?  Så ska vi köpa en sadel som sitter BRA på Kajsa. Men jag kommer köpa en begagnad sadel till Kajsa som är en allroundsadel. Det är väldigt onödig att jag ska köpa en helt ny sadel till Kajsa som kostar över 10000 kr men en begagnad sadel kommer kosta runt 500 kr tror jag. Skillnad? Kajsa är också ganska gammal osv. Så då köper jag en begagnad sadel! 
 
Vad tycker ni om sadeln? Ser den förlitet ut för mig och Kajsa? 
Jag hamnar för långt bak , alltså på bakvalven! 
 
Måndag: Red jag på planen. Red allt möjligt. När jag galopperade så kom Nina. Hon hjälpte lite grann med ridningen. (hon skulle gå hem men hon kom till mig istället) . Sen så hoppade jag ett hinder som var en "liten sockerbit" det var ungefär vid 20 cm tror jag. Sen så fick Nina test "hoppa" med Kajsa. Det gick bra.
 
Idag: Jag ska rida ut eller rida på planen. Kanske rida barbakca? Vet inte än. Vi får se vart jag rider! 
 
 
 
 
 

Måste det vara mörkt ute?

Heej!
Jag mobilbloggar just nu men jag väntar på en buss som kommer snart hoppas jag.. Men jag kommer blogga mer när jag kommer hem. Om jag hinner alltså.  Är ensam så det känns kul..not! Men jag hatar hösten och jag hatar att det är mörkt ute! 
 



 
 
Idag så hade jag teori och om ni vill  läsa lite grann vad vi gjorde så kan ni läsa min ridkompis Julias blogg som hon har med en till..HÄR kan du komma till inlägget. Orkar inte vad vi gjorde så då får ni läsa Julias inlägg.
 
Men jag hoppas att jag får Kapten nästa vecka. Nästan alla grupper skulle ha teori utan en grupp som red före mig eller nåt sånt. Så jag fick träffa min lilla prins idag. Helt underbar känslan att jag fick träffa honom. Men när jag kom in i hans spilta så då skulle han "undersöka" mig om jag hade godis i fikorna , gullunge! Sen så stog han å pussa mig en hel del ♥. Han ville bara mysa och pussas hela tiden , det kallar jag kärlek! ♥
 
 

Inget stall för mig idag!

 Idag så har jag varit på skolan som många andara gör.  
Kajsa hår fått skor idag. Mamma åkte till Kajsa när hon blev skodd. Medans Kajsa blev skodd så passade mamma på att göra mitt "stalljobb" eller vad man kan säga. Men då tänkte jag att Kajsa får en vilodag lite onödigt att åka dit och bara rida sen så åka hem igen medans mamma har varit där så då tänkte jag att kan stanna hemma idag. Men då kan ju jag plugga inför 2 prov och två eller tre läxor. Så jag stannade helt enkelt hemma idag. Det är lite skönt att vara hemma en hel dag. 
 
Imorgon så ska jag åka till K och göra "stalljobbet" sen så ska jag gå till ridskolan elelr så kommer mamma och hämta mig hos K. På ridskolan så är det hästbyte och hoppas att jag får Kapten. Jag har bara haft Filip för det mästa när jag byte grupp och sen så har jag saknat att sitta upp på Kaptens rygg. <3 Om jag inte får Kapten så vill jag testa Isak. 
 
 

Hopp bilder på Filip!

Jag hade helt glömt bort att jag hade fått bilderna på mig och Filip när vi hoppade första gången som Anneli har fotat! 
Så INGEN får kopiera bilderna för dom tillhör mig! 
 
Mobba inte min hopp teknink , Jag vet att jag ska luta mig lite längre fram. Men jag vill satsa mer på dressyrn så då är jag inte så bra i hoppningen! 

 

Idag har det varit segaste dan!

 
Igår så slutade vi klockan 4 (som vi brukar göra). Men nu blir det snabbt mörkt. Så varje måndagar så kommer jag få rida i mörkret. Inte kul alls. Man vill ju rida i ljuset. 
 
Jag red på paddocken idag och det var ganska ljust ute som tur var. Sen så började jag värma upp. I skritten så var hon ganska seg, hon var i seg hela passet. Men jag gjorde serpentiner , lite volter , stora mitt volten , öka volterna , öka traven och öka galoppen.  
 Hon ville skata av i traven och i galoppen. Kajsa ville bara skritta segt idag. 
 
I lördags bilderna! ↓
 
Älskar dig! ♥