Han är död , Jim!

Hej!
 
Jag vaknade klockan 09:00 och gick och badade sen så åkte jag bil till Kajsa och red sen så åkte hem och åt lunch sen  så började jag klockan 14:00 och slutatde klockan 18:00 för att våran skola fyllde 50 år så därför så skulle vi fira skolan. Jag tyckte att det var ganska tråkigt menmen..
 
 
 
Va har nån dött på chrome eller..?? 
 
 
 
När jag loggade in på chrome så var den här öppen..
 


Veckoplanering!

 
 
Måndag: Red ut på åkern..Det var mörkt så det var lite läskigt.
Tisdag: Planen
Onsdag: Vilodag för att det var storm och snöstorm
Torsdag: Planen
Fredag:vilodag , ska rida på ridskolan och hoppningvis ska jag rida Kapten.
Lördag. stalljour på ridskolan . rida ut på Kajsa ? 
Söndag: Rida ut? 
 
 
Min lilla sötnosan! ♥

Min prinsessa hon kan hon! ♥

 
Lördag: Red jag på planen och hon var såfär seg som vanligt.
Men först så skrittade jag sen i trav och sist galopp bara få upp tempot på henne annars så får jag aldrig fram henne i nån gångart.
Efter att jag galopperade så gjorde jag samma övning som jag gjorde på ridskolan alltså åttvolten. Det gick faktiskt bra men lite segt gick det.
På slutet så fick jag äntligen att hon gick i form.
Hon kan gå i form ibland när man har kämpat på ett tag med henne.  
 
 

Min lilla prins! ♥

 
Fredag: Fick jag rida min älskling och vi red på åttvolterna. Först i skritt sen i trav och efter vi hade travat på åttvolten så fick vi galoppera på åttvolterna. Kapten var seg förbörjan så var han seg hela passet. Det gick bätte förra gången då vick jag energin i honom men inte denna gång. Ska försöka hitta tillbaka våran energi igen. Men det gick sådär med passet. Det som gick bra det var att jag fick han att gick  i form på slutet och att jag vart glad över det. Äntligen så fick jag till det på Kapten! 

 
 

Veckoplanering!

Arkiv bild! 
 
 
Fredags: Vila för Kajsa och red på mn prins Kapten..<3
Lördag: Red ut i skogen , jag ramlade av. Det gick bra.
Söndag: Vilodag.
Måndag: Planen.
Tisdag: Planen
Onsdag: vila
Torsdag: Hööks och om jag hinner så kommer jag rida Kajsa också , om inte det blir försent.
Fredag: Rida lektion på världens finaste prins. Någon som jag komma och fota oss?? 
Lördag: Åka till stugan , vet inte om jag ska rida eller inte? 
Söndag: Rida på planen?? 
 
 
 
 
 
 
 


Kapten! <3

 
På Praoen så fick jag "race galopperade" på Kapten för att han var för pigg i måndagsgruppen så han skulle få av lite energi. Så där för så fick jag rida Kapten. Jag vart så glad att jag fick han för att det var en evighet sen. Jag kan  inte säga ett ord vad jag har saknat att sitta på Kaptens rygg. 
 
 
 
På prao veckan så skulle jag rida som vanligt och jag trodde att jag skulle få rida Caddy som jag har ridit i 3-4 veckor innan  men det stog att jag skulle ha Kapten då vart jag chockad och glad samma gång. Jag ville bara skrika att jag fick Kapten. Kanske lite överdriven men jag vart så himla glad att får rida på Kapten.  
 
Han var så himla duktig , han försökte göra sitt bästa. 
Vi gör först självstänigt sen så gör vi övningarna som vi ska göra. Jag skrittade först sen i trav och sist galopp. I galoppen så vart det "race galopp" som jag gjorde i tisdags på prao veckan.  I övningen så vi skulle jobba på stora mitt volten och två småa.  Det gick faktiskt bra. Tror att vi har hittat tillbaka som var förr. Jag blir så himla glad att jag fick rida Kapten. <3 
 
 
 
I fredags så fick jag rida min prins igen och då fick jag ryckta , sadla och tränsa osv. Sen så skulle vi göra som vi brukar göra. 
 
Övningen: Var att vi skulle göra " åttvolten" det gick bra. Han vart ganska trött på slutet men jag försökte få energi i honom tills lektionen var slut. När Ulliz gick fram till mig och frågade hur det gick så svarade jag:
 
"Ja det gick bra men på slutet så vart han seg" .
Ulliz:  " Hållå vi pratar ju om Kapten just nu" . 
Jag: " haha..Ja#.
Ulliz: Du fick energi i han för han är ju bred i halsen och rund. Sen så vill han ju böja extra vid halsen. Men jag fick till en bra böjning på hans korta hals. :) 
Ulliz: Man ser  att du tycker om Kapten för att man får en speciel kännsla när man rider sin favorit ponny och att du och Kapten passar bra ihop! 
 
Typ så sa hon! Känslan när ridläraren säger att jag och Kapten passar bra ihop det värmer mitt hjärta kan jag säga! <3 
 
 
Min lilla sockersöta! <3 
 
 
 
 

Förlåt för en dålig uppdatering!

 
Förlåt att jag inte bloggast på två veckor eller fler veckor. Men jag har haft fullt upp. Jag har haft många läxor och prov som går före bloggningen menmen. 
 
Jag ska försöka blogga mer men jag har 3 prov som jag MÅSTE plugga till osv. 
 
Ska göra ett inlägg om mina pass på Kapten.. 
 
 

Bästa prao vecka någonsin!

Hej! Jag har haft fullt upp i veckan för jag har praoat på Åsridskola!  Jag har haft jätte kul på praoen vill göra om det! 
 Det var som en stalljour men man får göra lite mer saker..
 
Jag vaknade alla dagar klockan 06:00
Började klockan 08:00
Slutade klockan 15:00
Sen så gick jag till Kajsa och gjorde stallsysslorna och sen så red jag Kajsa. 
 
 

 
 Måndag: Vaknade klockan 06:00 och sen så tog jag bussen ner till stan klockan 07:03 sen så kom jag till åsridskola klockan 07:45 sen så skulle vi först täcka hästarna och sen så skulle vi leda ut dom till rätt hagar. Sen så skulle vi mocka , sopa , fylla vatten hinkarna i spiltorna och boxar dom som inte driker i vattenkoppen. Efter det så skulle man fika "morgonfika ".  Sen så vart jag rastlös då sa Theresa att jag skulle rensa vid entré det var ganska mycket papper osv. Vi skulle  vi fodra runt två tidenoch sen så skulle vi ta in hästarna vid halv tre tiden. Plus att jag åt lunch där i mellan.  
 
 
Tisdag: Vaknade samma tid klockan 06:00 osv. När jag kom till stallet så gjorde jag samma sak som man brukar göra stallsysslorna.Efter det så fick jag skritta upp på lilla "Sunnie". efter det så skulle Elin rida på "Sunnie" då fick jag sadla Max för att Theresa skulle rida han. 
Sen så skulle en tjej rida Kapten för att han var lite för pigg eller om man kan säga att var lite "crazy" i måndags men sen så kom ridlären Elin sa att det var ändrade planer. Linn ska rida Kapten och hon skulle rida Tittut. Jag vart lite chockad att jag skulle få äntligen sitta upp på din rygg. Jag skulle bara "racegaloppera" på Kapten men det var så j*vla kul att jag fick rida Kapten. Tvättade hästbenen. Jag gjorde mer roliga saker men kommer tyvärr inte ihåg allt 
 
Onsdag: Samma sak som jag gjorde. Stallsysslorna som man brukar göra. Men jag minns inte vad jag gjorde ens. Men jag red inte i onsdag bara pysslade om hästarna osv.  Sen så fick jag och en tjej tvätta hästens ben dom var en hel del leriga specielt "Sunnie" hahah...
 
 
Torsdag: Gjorde samma sak som jag gör varje dag. Stallsysslorna mocka , sopa och  fylla vatten hinkar . Sen så fick jag pyssla om Kapten varje dag! <3 
 
Fredag: Jag gjorde samma saker som jag gjorde i veckan men sen så frågade en ridlärare anna-Lena om jag vill rida och jag sa Ja det vill jag då fick jag rida med "tanterna" haha. Men jag fick fida Avalon det gick sådär. Vi gjorde skänkelvikning och mina skänkelvikningarna vart sådär kan jag säga. Men det var kul och rida nya hästar som man aldrig ridit på förut. 
 
Efter att jag hade ridit så åt jag lunch sen så led vi in hästarna och sen så gick jag till Kajsa och gjorde stallsysslorna där borta. Efter jag hade gjort stallsysslorna där så gick jag tillbaka till åsridskola för jag skulle rida i min ridlektion och vi skulle vara fyra i gruppen men det vart fem för att det var en tjej som brukar vara där i stallet som red "Sunnie" . Men jag fick rida Kapten min lilla älskling <3 . Ska göra ett annat inlägg hur det gick med Kapten.  
 
 
 
 

Är det okej om man kopierar bilder?

 
Heej! 
Är det okej  om man kopierar andras fotot utan att fråga?  Tror inte det.
 
Jag såg på två  ställen att två  har kopierat MINA bilder och lagt ut dom på sin sida. INTE OKEJ kan jag säga.
Man MÅSTE fråga om man vill låna bilden , INTE  kopiera bara. UTAN MIN TILLSTÅND! Sen så såg jag att en har lagt ut precis lika bild som jag har på mig blogg och skriver att det är hon som har fotat bilden men när jag tar fram min bild som jag har och kollar om dom är lika och vad ser? DOM ÄR PRECIS LIKADANA. Det är INTE okej att ta mina bilder och säger att det är den som har fotat bildern men det när egentligen jag som har fotat bilden eller så är det nån som lägger ut en bild som Jag har fotat och utan att fråga om det var okej att lägga ut bilden som jag har fotat till bloggen.
 
Jag vet att mina bilder som jag har fotat kommer ut på google. Om man söker på hästen Kapten eller nåt annat så är det vissa som är mina bilder på Kapten och då lägger en annan ut dom på nåt annat ställe och utan att fråga mig om det är okej! 
 
Men iallfall så är det inte okej att bara lägga ut mina bilderna på en annans sida. Det är okej om man frågar mig innan ni tar mina bilder , om jag har sagt att NI får LÅNA mina bilder annars så får ni INTE ta mina bilder. 
Jag vet att mina bilder kommer till internet men jag vill dela med mig av mina bilder till er! Men inte att ni ska bara ta mina bilder utan min TILLSTÅND!  DET är inte okej.
 
Jag blir irreterad , besviken och arg. 
 
Är det okej om jag bara tar ERA bilder och lägger ut dom på nåt annat ställe och skriver att det är jag som har fotat bilden men det är ni som har fotat bilden..? Tydligen så får man det.
 
Så från med nu så kommer jag att ha MITT NAMN PÅ ALLA MINA BILDER SÅ ATT NI INTE KAN TA MINA BILDER OCH SEN KOPIERARNI  MINA BILDER OCH LÄGGER UT DOM PÅ NÅGOT ANNAT STÄLLE!!!!!!
 
Är det bättre om jag skriver ett inlägg utan bilder? Det ser bara lång tråkigt ut eller hur?
Eller så får jag ha en text på ALLA mina bilder.
Eller om ni SLUTAR att kopiera mina bilder!
HUR VILL NI HA DET ? 
 
Sluta ta mina bilder utan MIN tillstånd annars kommer jag ha mitt namn på ALLA mina bilder och det är INTE snyggt. 
 
Ser det här snyggare med test eller utan?