Gott nytt år!

 
 
 Önskar er ett gott nytt år!
 
 
 

Posetiva och negativa saker som har hänt under 2013 och nya saker som kommer att hända 2014!

Tänkte gör posetiva saker som har hänt under 2013 och det som kommer att hända 2014
 
Posetiva saker 2013: 
 
Jag fick Kajsa.
 
Jag pryade på Åsridskola och då fick jag rida min älskling Kapten. 
 
Jag har fått nya vänner.
 
Fick rida Kapten.
 
Jag har badat Kajsa för första gången. 
 
Kajsa har varit min stuga. 
 
Jag fick min systemkamera.
 
Negativa saker 2013: 
 
Jag har ramlat av Kajsa ganska många gånger plus att en gång så rymde hon när jag ramlade av.
 

 
Posetiva saker som kommer att hända 2014.
 
Kajsa fyller år
 
Som ni kanske inte visste om så har jag skaffat en medryttare på Kajsa.
 
Att det ska bli ännnu bättre år än 2013. 
 
Ska försöka prata lite mer och inte vara så himla blyg hela tiden..
 
Jag ska rida i ridhuset med Kajsa. 
 
Blogga bättre - mer uppdatering.
 
Höja mina betyg i skolan.
 
Få mer läsare på bloggen. 
 
Jag måste försöka lita på mig själv istället lyssna på kompisarna. 
 
Ska försöka få bort min hopprädsla. 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Vad tycker ni vad jag ska blogga om?

Heej! 
Vet inte vad jag ska direkt blogga om.. Men har ni nått förslag som jag kan skriva om ? 
Vad tycker ni om att jag har en "Dagens fråga" ? Ska jag fortsätta med det eller inte? 
Ska jag börja med "Dagens outfit" ? Eller ska jag ha nån frågestund? min åsikter? Visste ni att?  Vad ska jag göra som NI vill läsa om! 
Kommentera i detta inlägg vad jag ska blogga om! 
 
Från instagram..Vet att bilden passar inte in i detta inlägg menmen..

Veckoplanering!

 
Måndag: Skrittade och travade plus att Kajsa gick i form..Glad ryttare! ♥
Tisdag: Red ut mest i trav och lite i skritt. Det ät också nyår! 
Onsdag: REd ut , Kajsa fyller år. 
Torsdag: Rida ut
Fredag: Red ut på åkern
Lördag: Ska rida i ridhuset med Ninis och Evelina ska fota oss sen så ska jag sova över hos Ninis.  
Söndag:  Vilodag. 
 
Det kan bli några ändringar i veckoplaneringen men hoppas att planen är bra för att jag har bara ridit ut förtiden..
Vad tycker ni om min nya header? Den är kanske mer vinter än min förra..
 
 
 

Köpte en ny grimma till Kajsis idag..

Passar hon i den nya lila discogrimman? 
 
 
 

Nedräkningar!

 
1 dag kvar tills nyår
2 dagar kvar tills Kajsa fyller år
9 dagar kvar tillls det har gått 1 år mellan mig och Kajsa
59 dagar kvar tills Nina fyller år. 
 
 
 
 

Jag vill så gärna ha det här skalet!

Jag vill så gärna ha ett sånt här skal...Så nu vet ni vad jag önsar mig. Även om det är långt till min födelsedag..Jag fyller år på sommaren så jag måste ju vänta i flera månader :/ . 
Jag fick ju tre andra fina iphone skal men inte den här  skalet som jag vill så gärna ha. 
 
 
 

Hjälp! Var finns kodmallarna på blogg.se?

Heej! 
 
Kan nån hjälpa mig VART ÄR KODMALLARNA?  För blogg.se har gjort nåt nytt så att jag hittar inte mina kodmallar...Vet ni vart kodmallarna finns?? Isåfall så kan ni KOMMENTERA I DETTA INLÄGG! Jag måste veta för att jag tänkte lägga in en sak i kodmallar men hittar inte kodmallarna? 
 
 
 

Veckoplanering!

 
Måndag: Red ut
Tisdag. Vilodag  Kajsa fick knäckebröd och ett äpple! (Julafton) 
Onsdag: Red ut ( skrittade och travade  ) 
Torsdag: Skritt
Fredag : Vara med Evelina och för hoppningsvis om det är fint väder så kommer hon att fota mig och Kajsa till en ny header och en ny profilbild..Om vi hinner så ska vi vara på mellandags rean på hööks.  
Lördag: Rida ut , Evelina förjer med till Kajsa och fota. 
Söndag. Följer med Evelina till hennes skötar häst och vilodag för Kajsa 
 
Saknar sommaren! 

Dagens fråga!

 
Heej! 
 
Det är ganska många som använder sporrar nu för tiden. Men jag har faktiskt testat på Kajsa ett par sporrar som jag fick låna av Nina som jag använde på Kajsa och det gick faktiskt bra kan jag säga. Men jag tänkte skaffa egna sporrar som jag kan ha men jag vet inte vilka..Vet ni som är bra sporrar som borde passa till mig? Vilka sporrar är bäst? Men jag vill inte direkt ha för långa..Jag vill ha några som är bra längd som passar ponny..
 
Nån av dom här har jag kollat på men är dom här bra? Har ni nån av dom så kan ni kommentera om dom är bra eller dåliga? Eller har ni några andra som är bra? 
 
 

Isak!

 
 

GOD JUL ÖNSKAR LINN OCH KAJSA! ♥

 

Update!

 
Förlåt att jag inte har hunnit att blogga så mycket men i fredags så red jag på ridskolan och då fick jag rida Minerva (man fick välja häst) för att vi skulle köra kadrilj -bana och det var trede gången jag körde det..Det var sådär kan jag säga. Men hoppas att nästa gång kan vi göra nåt annat..menmen. Minerva gick bra. 
 
Lördag:  Följde Julia med mig till stallet och först så gjorde vi stallsysslor som man brukar göra. Sen så red vi ut på åkrarna och nårga skogsvägar men när jag skulle rida på en volt i skritt utan stigbyglar så började Kajsa att bocka och det brukar hon ALDRIG göra någonsin. Hon brukar aldrig börja bocka i skritt bara i galoppen när jag rider ut med nån inte annars direkt..Men sen när Julia skulle rida på volten i trav så började Kajsa bocka igen..Men sen så gick vi in till stallet och vänta på bussen..
 
Söndag: Red ut igen och då stack (stavning) Kajsa sedan bockade hon 2-3 gånger. Sen när jag var på väg hem så  träffade jag Nina och Tilde. Då red jag med henna på åkrarna innan pappa skulle hämta mig. Men Kajsa  var väldigt över taggad så hon började bocka igen och då var det inte en liten bockning kan jag säga. Det kändes som om hennes bak var rätt upp i luften. Jag satt kvar som tur var. 
 
Måndag: Red ett dressyrpass på planen..Gick segt förbörjan men på slutet ville hon arbeta i en mjuk form.
 
Hela veckan har Kajsa vart as konstig för att hon brukar inte bocka i onödan. Och idag så kände jag igenom henne och inget fel hittade jag..Hoppas att det går bättre ute nu. Om hon bockar en gång till i skritt eller trav så måste jag prata med någon som kan om sånt..För Kajsa brukar aldrig bocka i skritta eller trav..
 
 
 
 
 
 

Skruttan! ❤

Skruttan! ❤
Jag vet inte vart jag ska börja men när jag var ungefär 3 år så fick  jag dig. Minns att när jag skulle lägga mig så kom du alltid till mig eller om du kom före mig och väntade på mig att jag skulle lägga mig. Har så många minnen från våran tid tillsammans. Jag minns när du svarade i telefonen och sen när jag letade efter dig så hittade jag inte dig men efter ett tag kommer du där i rummet som jag har letat efter dig. Fattar inte hur mycket man kan saknar en vän. Saknar dig enormt mycket. Vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har svårt att lita på folk. Det fanns en bästa vän som jag kunde verkligen lita på det var du. På slutet fattade jag något var fel du vart nästan mager. Allting kom i tårar. Du orkade inte komma till min säng nån mer...sen när du var i min säng så kollade jag på dig varje sekund och dom sekunderna kom det tårar. jag grät varje natt. Varje dag som jag tänker på dig slutar alltid i tårar. Kommer ihåg varje sekund innan du skulle hamna i himmelen med dina vänner och kanske din mamma och pappa...vem vet? 
Mitt hjärta kommer aldrig bli helt igen </3..saknar dig min älskade vän! ❤
Jag pallar ingenting just nu. Allt är bara piss. Utan dig är jag ingenting. 
I tio år fick jag leva med dig min allra  bästa vän. En ängel fick en ny ängel som var min bästa vän! ♥



SunDance!

Här kommer några bilder som JAG har fotat och INGEN FÅR TA DOM UTAN MIN TILLSTÅND! Om jag ser att ni har tagit mina bilder och har lagt ut dom på instagram eller något annat ställe så kommer jag  blocka er eller nåt annat!
 
SunDance "Sunny" eller "Sunna" 
 
 

Caddy!

Här kommer några bilder som JAG har fotat och INGEN FÅR TA DOM UTAN MIN TILLSTÅND! Om jag ser att ni har tagit mina bilder och har lagt ut dom på instagram eller något annat ställe så kommer jag  blocka er eller nåt annat!
 
 
 
 
 


Orginal eller redigerat?

När jag hade stalljour så vart några bilder as ljusa så man såg knappt vad det var för nåt. Men när jag kom hem så satte jag vid min dator och började redigera och mörka ner lite grann. Nu kunde man se bättre vad det var för nåt. 
 
Vilken bild ser normalaste ut?
Det är samma bild! 
 
 
 
 
 

Svinto!

Här kommer några bilder som JAG har fotat och INGEN FÅR TA DOM UTAN MIN TILLSTÅND! Om jag ser att ni har tagit mina bilder och har lagt ut dom på instagram eller något annat ställe så kommer jag  blocka er eller nåt annat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Jag fick en julklapp av mina bästa vänner som jag kommer aldrig att svika! ♥

Heej! 
 
Idag när jag kom till ridskola så skulle jag och två till gå till "arken" och när jag kom tillbaka så står Evelina och Julia en julklapp till mig! TACK SÅ MYCKET!  Men sen så skulle jag öppna det och det var ett brunt regntäcke som jag ville ha..Tack så mycket igen. 
 
Men sen så skulle jag rida Magic och vi skulle ha markarbete/hoppning det var både och.  Det gick faktiskt bra kan jag säga. först så värmde vi upp  hästarna självstädigt både i skritt , trav och galopp. 
 
När vi skulle hoppa framridningen gick det bra sedan skulle man hoppa en och en och det också bra. Tur att han inte hoppade jämn fota eller nåt sånt..Sen så sa Ulliz att jag red bra på dom som är pigga hästar osv. Men när jag gick på tanne så fick jag bara rida Lazze och Freja en hel termin kanske är man van att rida pigga hästar då eller..? Vem vet. 
 
 
 

Söndag!

I söndags så red jag Kajsa på planen. Först så skrittade jag  henne längre än jag brukar och då försökte jag mjuka upp henne sen upp i trav då fortsatte jag att hon skulle försöka gå på tygeln. Travade ganska mycket och sen så galopperade jag. Jag fick henne att hon gick på tygeln! ♥ 
Hon gick på tygeln nästan hela passet! ♥ 
Jag blir så glad när hon försöker gå på tygeln! ♥ 
 
Efter ridpasset så gjorde jag några nya och gammla trix som Kajsa kan. Nu kan hon "kramas" , "buga" och "pussas" bara när hon vill det! 
 
 

Lördags stalljour!

I lördags så hade jag stalljour till 08:00 till 15:00 
Först när jag kom dit så skulle man täcka hästarna , sätta på dom grimmorna och sen så skulle vi leda ut hästarna och jag fick ta ut min älskling♥. 
 
Efter att vi ledde ut alla hästanra så var det bara att mocka efter mockningen så skulle vi ha "morgon fika" Efter det så skulle vi sopa , fixa vatten hinkar dom som skulle har det , fylla höpåsarna , fodra hästarna  osv.  Sen så åt vi lunch efter att vi åt lunch så satt vi ett lite tag och pratade om allt kan man säga. Sen så gillar nästan hela ridgruppen att fota så då gick vi ut och fota hästarna osv. Tänkte kanske att ni ville se bilderna men kom ihåg att INTE KOPIERA MINA BILDER! Därför så står det alltid mitt namn på ALLA mina bilder just nu! För vissa kan ju INTE låta bli MINA bilder! 
 
Jag vill bara säga en sak "JAG ÄLSKAR MIN RIDGRUPP!" 
 
 Bjuder en bild på Julia och Linnea! 
 

Jag fick rida på...

 
 
Fredags så fick jag rida Magic för första gången. Han är en ung häst. 
 
Men vi hade bommar som vi skulle rida över. Först så värmde vi upp i skritt , trav och sist galopp.
I skritten så gick jag in i mitten för att jag skulle fixa mina stgläder för dom var ojämna men efter att jag var klart med stigläderna så tänkte jag gå ut till fyrkantspåret..Men nej det ville inte Magic för att skkulle först lukta på skiten sen så ville han äta det..Men jag försökte att han inte skulle lukta på det. Han tjurade som tusan. Han ville stå kvar och inte ville röra sig. Men till slut så kom Ulliz och hjälpte mig att han gick fram.
Sen när vi skulle "hoppa" eller det var markarbete tror jag. Men när vi skulle rida över en bom och sen så sklle vi räkna stegen till nästa bom kom sen så skulle vi säga vad vi fick.
Första gången så flög jag och Magic 2 meter upp i luften kändes som. Även om han kunde ta lite finare skutt. 
 
Passet gick helt okej. Det var ju första gången jag red han osv. 
 
 
 
Jag vet att jag ät inte så duktig på att rita banor menmen. Så här såg iallfall banan ut.