Bus ponnyn K!

Hej!
I helgen så var jag med Evelina och i lördags så var vi först hos Kajsa och då red jag ut och hon gick brevid. Efter vi red ut i skogen så red jag lite grann på planen och då gick Kajsa på tygeln. Jag kände direkt att hon ville "jobba". Så det gick fatiskt bra. Känner mig lycklig att jag och Kajsa har hittat knapparna mer o mer för vaarje gång jag rider henne. Jag har kämpat som tusan att hon ska gå ner på tygeln. "Hon vet hur man slipper jobbet"!  Så passet gick bra!
Efter vi var klara i stallet så skulle vi vänta i en timme. Vad skulle vi göra på en timme? Jo vi gick till Ås ridskolan och fota lite grann. När vi kom till en av hagarna , där Kapten står. Så var Kapten "sociall" med mig och fick fina bilder på han + att jag fick hälsa på han för förta gången på 1 år känns det som men det kanske inte varit ett år men det känns som det iallfall! 
MER BILDER KOMMER I ETT BILDINLÄGG! ↓
 
Söndag: Lång dag har det varit. Först så åkte vi bil till hennes skötar häst Fraxen. Så var vi där ett tag. Fick även rida Fraxen för andra gången. Sen så föjlde en kompis till Evelina så hon red också. Sen så fick jag rida Ville också lite grann.  Sen så fotade jag henne också. Berättar mer vad som är på gång när det är helt klart! 
 
Sen så åkte vi till Kajsa och vi fixade allt sen så red jag.  Vi försökte hitta en plats att fota mig och Kajsa på. När jag red på ett ställe så fjantade hon sig. Först så backade hon ner i ett dike sen så var hon rädd för en stor plast som hägnde på ett ställe som inte ens rörde på sig det var helt stilla..Men annars så gick det bra! 
 
 
 Jag vet att bilden blev suddig men det kommer bättre bilder från passet! 

Här kommer bilderna från dressyrpasset med Nina!

 
 
Förlåt att ni fick vänta på bilderna men jag har inte haft tid att lägga in bilderna! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilken häst fick jag?

 
Heej!
Jag fick låna Julias ritning på banan som vi hoppade i fredag! 
 
 
 
Men idag så hoppade vi och jag hade Filip IGEN..inte så konstigt. Men min lärare sa att hon ska byta häst på mig för att jag har haft Filip as länge kan jag säga. Först när jag slutatde i onsdag gruppen så fick jag Filip några innan vi fick sommarlov och efter sommarlovet så fick jag Filip IGEN och jag har fått han HELA tiden. Så nu vill jag testa en ny ponny/häst. vissa i min ridgrupp har fått byta hästar men inte jag..:( 
 
Nu har jag börjat känna Filip. Filip har ganska svåt att böja huvudet för att han har ganska lång hals osv. Han brukar ALLTID ha huvudet upp i luften men dom här tre eller två gångerna så har jag fått till lite grann att han böjer halsen..Så det vart jag glad över att jag har lyckas. :)
 
Repris bild! 
 
Till lektionen så hoppade vi en bana och den var gamska svår att svänga för att man skulle göra volter varje gång man skulle hoppa så blev det "snäva svängar" eller vad man kan säga. Det gick ganska bra men skulle tänka på olika saker..Jag och några till ville hoppa 50 cm och vissa hoppade 60 cm tror jag. Men jag är en "dressyr ryttare" inte hoppryttare. Men jag kan ju hoppa men vill satsa mer på dressyrn. Efter vi hade hoppat banan så fick vi hoppa en oxer som var på 50 cm? Vi fick hoppa två gånger var på oxern och det var super kul och Filip tyckte säkert att det var kul , hoppas det! 
Efter vi hade hoppat så skrittade vi och sen så hoppade vi av. Läraren frågade hur det gick osv..Sen så frågade jag om jag kunde få Kapten nästa gång och hon skulle skriva upp det på pappret som hon hade. Så hoppashoppashoppas att jag får Kapten. Senaste jag rede Kapten så var det i påskas när jag hyrde han andra gången så det är ett tag sen! Hoppas att hon är snäll mot mig och att jag får rida Kapten nästa vecka! Det skulle varit en dröm! Jag skulle få en chock om jag får Kapten och sen så kommer jag skutta runt och säger: "jag kommer få rida Kapten" hela tiden! 
 
Älskar dig!  
Foto: Julia 
 

 
 

Hoppade på lilla Fille idag!

Heej! 
Jag hoppade med Filip idag. Vi red ute i paddocken idag för att dom bytt underlag i ridhuset osv. 
 
Men vi hoppade en liten bana. Först så hoppade vi en hindret två gånger sen så byte vi hinder till andra hindret och hoppade 2 gånger där med. Sen så skulle vi hoppa banan. Man fick räcka handen upp vilken höjd vi skulle hoppa. Hon sa " Vem vill hoppa 50 cm" ? Det var några sycken som ville hoppa den höjden t.ex: jag och nån fler. Jag är inte direkt intresserad av hoppningen tycker mer om dressgyrn. Som ni kanske har läst om mina inlägg.."hoppning eller dressy" ? . Men det gick ganska bra. Vart inte ett enda stopp eller nåt annat. 
 Det kommer bilder som Anneli som har fotat mig och filip idag så dom bilderna kommer upp så fort jag får bilderna! 
Bilder kommer från dressyr lektionen för Nina! 
 
 

Vad vill ni helst äta?

 
Heej!
 
Jag äter inte så mycket skolmat iallfall INTE nån fiskrätt osv. Finns några matträtter som jag kan äta på skolan men det är INTE ofta kan jag säga.  Jag har blivit mer krässen nu än förut..Jag äter hemma mer än på skolan. Jag tar inte så mycket mat på skolan än hemma. Om det nåt som man KAN äta så tar jag mer mat än jag brukar ta.
 
Vad vill ni helst äta? Tycker ni om skolmaten? Varför? 
Vill ni äta mackor och mjälk/vatten ELLER Fansk lax med senap och äpple?? 
 
Den där maten var i denna vecka och jag kan säga att jag åt mackor och vatten! 
 
                               
 


REGN , REGN och ännu mer REGN!

 
Heej! 
 
Jag har inte bloggat på ett dag igen..Man jag har inte haft tid att blogga. Det beror på läxor/prov som jag MÅSTE plugga till. Efter skolan så åker jag till Kajsa och fixar allt i stallet som behövs göra ,  och sen så rider jag på Kajsa ut i skogen eller i paddocken..Det beror på vädret.  Men i måndags  så hade jag  "dressyr lektion" för NINIS. Först så regnade när vi gjorde iorning Kasja och sen så skulle jag rida i paddocken så slutade det att regna , Som tur va!
Det gick ganska bra...Kajsa var ganska seg och i ett hörn så var det så "läskigt" så hon vågade inte gå i hörnet. Men jag hade också en fotograf med oss NIKITIS som fotade mig och Kajsa. Sen så testade Nina Kajsa och efter ett tag så fick Nikita testa Kajsa. Men jag fick lite tips av Nina hur jag skulle göra osv.  
 
Men det har regnat HELA veckan och imorgon så ska det kanske regna vet inte hur vädret e..Vet nån hur vädret blir imorgon?? 
Jag ska ju rida på ridskolan och ska rida Filip antar jag och förra gången hade vi markarbete men nu ska vi hoppa tror jag. Men ALLA måste rida utomhus för dom har bytt underlag i ridhuset så då får vi rida utomhus..Nån gång när vi ska ha dressyrpass på ridskolan kommer jag ta med Kajsa om det går..Men jag tänkte först ha nån "privatlektion" så att hon blir lite van i ridhuset. Vet inte hur hon reagerar på detta ridhus. För i paddocken så tyckte hon att halva paddocken var så läskig så att hon  vågade inte gå på lång sidan och kortsidan..Men nu går ju det bra. Hon kan ju vara det i ridhuset (det var ju ganska länge sen som Kajsa var i ridhuset) . Eller så kommer hon gnägga HELA tiden. Hon gör VARJE dag när jag kommer till stallet. HAHA..! 
Jag önskar att det kommer lite SOL till Jämtland! 
Bilderna är från ridpasset för Nina! 
 
Vill ni se mer bilder från ridpasset? KOMMENTERA OM NI VILL DET! 
 
 
 Nikitas blogg: http://nikitathoresson.blogg.se/
 
Ninas blogg: http://hestbest.bloggplatsen.se/
 

14/9-2013 Celine och Fanta! Del 1

 
Det är BARA Celine som får ta bilderna INGEN annan! 
 


En vän är en vän som man..?

 
 
                                                               SANT?

Hoppning eller Dressyr?

 
Vad ska man välja hoppning eller dressyr? 
Jag har märkt att flera gånger när jag ska hoppa så blir jag nervös? Men jag tror att jag är små rädd för att hoppa. Men det beror inte på  att jag har ramlat av på en bom eller efter hindret. Men mer o mer så känner att jag blir nervös. Vissa kanske har den känslan att man är "rädd för att hoppa" . Ja jag är ju trygg på Kaptens rygg och Kajsas rygg men när det gäller hoppningen så är jag mer trygg på Kapten än Kajsas rygg. För att Kajsa he upp backen as högt så jag flyger fram på hennes hals varje gång när man höjer ett hinder. Kapten han älskar att hoppa. 
 
Men när man blir äldre så kanske man vill satsa mer på än det andra , t:ex att man vill satsa mer på dressyren än hoppningen eller tvärtom. Om man vill satsa på hoppningen så  ska man det men om man inte vill statsa i hoppningen men vill rida dressyr mer än hoppningen så får  man det! Det är upp till er. Man kan ju satsa på båda sakerna om man vill men man ska tycka att det är KUL som det ska vara..Man kan inte göra saker som NI tycker är tråkigt. Man ska väll göra nåt som NI tycker är KUL. VISST? 
Så ja det jag vill komma till saken är att vad vill ni satsa på så ska ni satsa på det! 
Men jag vill veta vad NI tycker bäst om! 
Hoppning eller dressyr? Vad vill ni helst satsa i dressyr eller hoppning? 
 

 Hoppning - hoppa höga hinder eller låga hinder. 
 
Celine och Kajsa på bilden! 
         
                                                             Eller..
 
                                                                 Jag och Kajsa
 
Dressyr - att jobba hästen att den blir mjuk och fin , böja halsen osv.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagens dressyrpass för Nina!

Igår så skulle ju jag rida dressyr lektion för Nina. När vi kom till stallet så mockade vi och fixade mat osv. Sen när jag tog in Kajsa så bortade vi henne och sen så skulle Nina knoppa men det vart inte så efter vi var halvklara så då fick Kajsa ha flätor istället. hon vart så sör i flätorna! ♥ Men jag fick även låna ett av hennes vita schbrack och fick låna hennes sporrar. Har testat en gång på Kajsa..Kan säga att MED   sporrar går bättre än utan hon lyssnar mer på mina skänklar när jag har sporrar. Jagkommer kanske köpa sporrar men vet inte när.. Men sen så red jag i lila tränset. 
Först så började värma upp. Efter ett tag så gick jag in på en volt och då "tjatade" Nina på mig då och då mina skänklar osv. Det var lika bra att hon "tjatade" på mig!
 Men förbörjan gick det sådär men efter ett tag så skulle jag galoppera på fyrkantspåret och så i lättsits och bara drivadrivadriva osv..
Sen så började Kajsa slappna av på slutet av lektionen och då försökte hon gå i fin form. Hon vart "mjuk" i kroppen eller vad man ska säga. Hon försökte jobba med mig! ♥ 
Jag fick bra och nya tips som jag ska träna mer på!
 
OUTFITEN från igår! ↓
 
Här kommer en video när jag red dressyrlektionen! Men jag har märkt en sak så jag sitter och håller på med mina skänklar så dom är inte stilla! Jag rör skänklarna  HELA tiden..Det måste jag träna bort!  För jag kan inte sitta och håller på med mina skänklar/fötter Hela tiden! Hur ska jag träna bort det? 
 
 

Blogg appen är ett stort HISS!

Hej!


Just nu så är jag i skolan och bloggar på min iPad som vi fick i 7:an. 
Snart ska bi ha NO! 


Senare dag så ska jag till Kajsa och fixa allt. Sen så ska jag rida i ås. Jag kommer säkert få Filip.  Kan skriva vad vi gjorde på lektionen. Kajsa får en vilodag idag. 

Igår så hade jag "dressyrlektion" för Nina. Det gick ganska bra. Berätta mer när jag kommer hem.

Jag tycker om nya blogg appen! ;)

Hej då! :)





Har ridit på min finaste! <3

 
Idag så red jag ut för det var fint väder. Det var inte för kallt och inte för varmt så det var perfekt väder att rida i. REd samma väg i söndag...Kajsa var pigg men efter galoppen så vart hon trött så hon orkade inte galoppera sen osv..
Jag red i en vinrödtröja , bruna ridstrumpor och ett brunt schbrack. 
 
 

Veckoplanering!

Idag och igår så red jag ut och red på åkrar och små stiga i skogen. Kajsa var pigg och i galoppen så ville hon galoppera fortare än hon brukar göra...På ett ställe så är det än liten uppförsbacke som jag galopperade uppför då vart Kajsa trött och svettig. När man bara galoppera på Kajsa så svettas hon på en gång..Tänkte raka henne på halsen som hon hade på Tanne förut men jag är ingen efarenhet att raka eller nån rakmarskin så jag vet inte vad jag kan göra åt saken..Men tänkte göra min veckoplanering för denna vecka!
 
 
Måndag: Rida i paddocken? 
Tisdag: Rid ute i skogen/åkrana?
Onsdag: Kanske rida ut med någon?
Torsdag: Ska ha dressyr lektion för Nina!
Fredag: Rida lektion i åsridskola ska säkert rida Filip
Lördag: Vet inte vart jag ska rida? Stugan 
Söndag:Stugan sen till Kajsa och rida vet inte vart jag ska rida?`
 
Om nån vill rida ut med mig i veckan så kan ni höra av er!
 
 
 
 
 


Vilken storlek ska jag köpa till Kajsa?

Jag  har tittat runt lite grann på hööks hemsida så har jag hittat några saker som jag vill köpa..
 
Jag älskar ju lila som kanske många har märkt..Men här är några saker som jag vill ha. 
Men det lila schabrak fanns inte rätt storlek..det finns bara ponny och full..Vill jätte gärna ha det schabrak i storlek COB. Men vet ni om nån som säljer schabraket?
Men jag har ju alla storlekar på Kajsa , Ponny , COB och full..Men vet inte vilken storlek jag ska satsta på..ponny eller full?  Vet ni vilken storlek jag kan ha? För det kan  står ju  ponnystorlek  men det är kanske är minde än ponny storlek..Vissa  schabrak är ju så. Vet ni vilken storlek jag kan ha på Kajsa? Ponnny eller FULL? 
 
Så här ser sadeln ut och Kajsa är ju kraftbyggd också..! 
 
 
 

 
 
 
 
 
 


7/9-2013 Kajsa Kavat

© Ingen får kopiera bilderna dom tillhör mig!
 
 
 

I miss you!

 
 
 

Badbilder: Jag , Kajsa , Nina och Tilde

 
 
 
 
 
 

6/9-2013

 
 
Ingen får KOPIERA mina  bilderna dom TILLHÖR MIG!
 
 
 

Nina och Tilde!

 
Men här kommer på Nina och Tilde!
Det är bara Nina som FÅR ta bilderna ingen annan!!!! 
 

 
 
                                                 Nikon D90 NIKKOR 18-105
 
Det är Evelina som har fotat med min kamera! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Min dag!

 
 
Heej!
 
Våran klass fick vara lediga idag för att vi tältade från onsdag till torsdag så vi fick ledigt idag.
 
Men det är lika bra för att jag har fullt upp idag. Jag har nyss badat , sen så ska jag åka till Kajsa , efter att jag har varit hos Kajsa så ska jag gå till ridskolan eller om jag tar en buss som går till ridskolan...Heheh..Men när jag kommer till ridskolan så ska jag rida lektion på Filip tror jag , Sen hämtar mamma mig och sen ska jag byta om och sen så ska vi åka till min syster för hon fyller år idag..:) Så FULLT upp idag.
 
Vad ska ni göra idag? Vad har ni gjort idag? 
 
 

En fågel är kär i Kajsas bak eller..?

 
Kännslan när man kommer in i hagen så sätter en fågel på Kajsas bak och hon märker ingenting. När jag kommer in i hagen så går Kajsa imot mig så flög fågeln iväg...hahah! 
 
 

Bussar och hörlurar!

 
Hej! 
Tänkte göra en åsikt om bussar och hörlurar i ett och samma inlägg..
 
Jag vill ändra en sak när man kommer till busshållplatsen och sen får man vänta en halvtimme eller en timme..Hur länge har ni fått vänta på bussen?? Jag har fått väntat en hel del på bussen. Jag åker ju VARJE dag till Kajsa och åker fyra bussar per dag..två bussar till Kasja och sen ska man åka hem igen i två bussar. När det står i buss tabellen en viss tid t.ex: att den ska vara i stan klockan 13:00 men då kommer den en halvtimme , 45 minuter eller längre tid. Om man ska hinna med sin andra vuss så är den första bussen försenad så kommer man försenad till nästa buss som man skulle ta. Då får man vänta ännu längre tills en annan buss som man kan åka med. Det är ganska jobbigt när bussarna kommer försenad. Men det kan ju också bero på att det kan bli mycket trafik så kommer bussen lite försenad men det är INTE okej om det är lite trafik och sen så är bussen försenad..Hallå kan inte bussen komma i tid någon gång? Man får alltid vänta på bussen..:( Tänk på vintern när man fryser ihjäl och sen så är bussen jätte försenad. Inte KUL att vänta på bussen då..Snälla bussen kan inte du komma i tid istället för att komma försent!  
 
Håller ni med mig eller inte..? 
 
 

                                                                 Hörlurar
 
Ja det är ju okej att lyssna på musik i hörlurar. Dom flesta lyssnar i hörlurar dagligen. Man ser att det är jättte många som har hörlurar men jag tänkte berätta en annan sak som jag stör mig ordentligt på det är VOLYMEN! 
När man sitter i bussen så vill man ha tyst eller hur? iallfall jag vill ha tyst men inte FÖR TYST men lagom tyst. Sen så kommer det att nån som sitter bakom mig eller någon annanstans som jag kan höra så hör jag musik från hörlurar och det är ganska jobbigt. Dom kanske tror att man " kan ha högsta volymen så INGEN kan höra dom" Eller..? Så känns det som. Jag vill bara säga åt dom och säga till att dom "kan sänka volymen lite grann TACK" Det vill jag göra. När jag lyssnar musik i hörlurarna så har jag inte så högt. Jag ha ganska långt volym som bara JAG kan hör och ingen anna hör..så ska det väl vara..Vad är hörluarna till? Är att dom ska störa andra eller att man INTE ska störa andra? Vad säger ni om hörlurarna? 
Men det är ganska jobbigt att höra andras musik..Tycker jag iallfall!  VAD TYCKER NI? 
 


          Det går inte att beskriva kännslan...att man har förlorat sin bästa vän! ♥
Det har gått ett år och 507 dagar. Varjar gång som jag hör ditt namn så börjar mina tår att rinna ner från mina kinder. Jag tänker på dig VARJE dag. Känns som att du är alltid med mig. När jag är ledsen så är du där och tröstar mig även om jag inte kan se dig , men det känns att du är alltid med mig. Allt känns så himla konstigt utan dig. Tänker på dig varje gång som jag lägger mig. Ibland kan jag inte sova utan att tänka på dig. Du la alltid i min säng när jag skulle sova. Det var bara du som kunde sova ner mig ingen annan. Alla smärtor känns fortfarande. Även om det har gått ett år så har jag sorgen kvar. Jag kommer ALLTID minnas den dan du skulle avlivas , kommer aldrig glömma bort den dan du skulle avlivas. Det var på engelska lektionen och jag kollade varje minut på klockan. klockan tickade varje sekund som gick innan du skulle finnas i himelen inte här på jorden som du har levt i 17 år och 10 år tillsammans. Det känmns så sjukt att lämna dig. Du var min alldra bästa vän. Varje gång när jag ser en bild på dig ellr en video så får jag ALLTID en klump i halden av sorg och mina tårar vill bara rinna av sorg. Det går inte att kämpa imot. Saknar dig enormt mycket! ♥ Jag vill skriva flera sidor hur mycket jag saknar dig! Kommer alltid att minnas dig! tiden får ta sin tid! Vet inte hur långt tid det tar när mitt hjärta har blivit helt igen! ♥ 
Önskar att jag kunde spola tillbaka tiden! ♥
 
SAKNAR DIG och ÄLSKAR DIG! LOVE YOU ! ♥
 
Linn♥Skruttan
 Skruttan♥Linn
 Jag saknar dig! ♥
 

Vad som har hänt under veckorna som har gått!

Heej igen efter en liten bloggpaus..
 
 
Jag ville bara säga tack till er som läser min blogg! PLUS att jag har sklagit mitt blogg rekord av läsare och sen så ramlar det in några kommentarer då och då. Så det är roligt! Tack så mycket och fortsätt läs min blogg! Om ni vill förstås?! Sen så kan ni kommentera vad jag ska skriva om..?
 

 
Men jag har haft fullt upp i veckorna. Varit hos Kajsa och plugga lite grann..Ja vi har fått några läxor nu. Som jag ska ta dom så snabbt som möjligt. vill höja mina betyg i vissa ämnen så då måste jag plugga  mer osv.    
                                       
 Failbild! 
                            


Rider Filip för det mesta! 
 
Men som ni kanske har märkt att jag har ridit mest Filip på ridskolan just nu..har haft honom ett tag just nu men vill hoppa med han. Har aldrig hoppat med honom men det står på Ås hemsida att filip har varit en hopp häst..hoppas att jag får hoppa med han för jag har ridit han i dressyrn. Filip vill ju gå upp med huvudet rakt upp men det är jätte svårt att få ner hans huvud , min nya lärare sa att han är svår att få ner
huvudet alltså böja huvudet som vissa anndra hästar kan. Nu vet jag hur jag ska rida Filip osv. 
 
 

 

Varför bloggar jag inte så mycket om Kapten?
 
Men när jag bytte grupp till den här så går inte Kapten i min ridgrupp..:(  Det är alltid nån som rider han före mig eller efter mig..lite svårt att hälsa på honom när nån rider honom...Vill verkligen rida han igen , han är en underbar ponny även om han har korta ben , kort hals och en rund mage så är han underbar. Han är inte så skumpig tycker jag. Men han tycker dressyrn är tråkig men om man får till han så blir han mjuk och fin. Men när han kommer till hoppningen så blir han as taggad så då blir han "het" på sitt sätt. Men jag saknar honom jätte mycket. Det känns som vi har åkt i sär lite grann men vill hitta kärleken tillbaka till Kapten. <3  Vill hitta minnen tillbaka med Kapten. Min lilla prins! <3 Saknar dig! <3 Vill göra om våran minnen tillsammans! <3 
 Kapten lever men jag saknar honom jätte mycket! 
 

 
Jag har ridit ut och ridit på planen med Kajsa!
 
Veckan som har varit: 
När jag red till åkern så skulle jag göra "stora mitt volten" men då var hon stel som en pinne..lovar er det. Kunde knappt vända håll för hon var så STEl. Men i galoppen var INGEN SEG galopp då vart det racegalopp! Så jag försökte lugna ner henne i galoppen men NEJ..hon ville inte ha en lugn galopp..menmen försöka göra bättre ifrån mig nästa gång!
 Saknar sommaren! 


 
Igår så red jag ut så red jag fört till åkern sedan en liten bit i skogen , sen red jag upp igen till åkern och tänkte galoppera men då kom det en bockning och jag fick nästan inte stopp på henne först..Men det gick bra. Men jag for ju inte av som tur va!
 
Nya tränset som jag köpte för ett tag sen! Inte så bra bild men ni ser ju färgen och hur formen ser ut! 



Onsdag till Torsdag kommer jag INTE att blogga för att jag ska tälta med klassen..vi ska cykla en bit..SÅ då vet ni det..mamma kommer att ta hand om Kajsa och hon kommer säkert få några vilo dagar om jag inte hittar nån som kan rida på henne. Men annars tycker Kajsa att det är bra att ingen rider på henne för då slipper hon jobba en hel del...Sen så får man äta mycket mer gräs om man har vilodagar..hahaha , Kajsas tanke. 
 
Sen så kommer jag göra en åsikt om bussarna tror jag! 
 

Hej då! // Linn