Hästbyte och jag fick..

 
 
Heej!
I fredags så var det hästbyte på och vi fick välja vilken häst vi skulle rida. Jag tog Isak för jag hade aldrig ridit honom förut. Han var en jätte rolig ponny. Isak var typ en "Linn ponny" för han var inte pigg eller stark. Han var lagom "seg" och arbetsvillg. Jag tror att han hade Kaptens gammla sadel om jag inte har fel.
 
Först så började vi skritta och trava fram som vi brukar göra. Efter ett tag så skulle vi gå in på A-C volterna där skulle vi öka och minsa traven. Jag fick till att han gick i "form". Men sen så skulle vi galoppera i volterna och vi ökade/minskade galoppen. Efter ett tag så började vi en ny övning som var serpentiner. För början så skulle vi rida som vanliga sermentiner. Sen så skulle vi göra volter vid "toppen" på serpentinerna. Sen så skulle vi galoppera på den sista "bågen" på serpentinerna.  Det var som vi gjorde. Jag tyckte att det var en bra övning och ganska rolig övning. 
Men det som jag måste verkligen träna på att inte "släppa" yttertygeln hela tiden.
Vet nån av er om det finns en bra övning som man kan träna på att inte "tappa" yttertygel hela tiden? Kommentera isåfall om ni vet bra övning! 
 

Så här ligger det till med Kajsa...

Hej! 
Jag tänkte skriva lite grann om Kajsa vad som har hänt dom här månader.
För några månader sen så "haltade" hon men när veterinären kom dit och kollade upp vad som var fel. Och veterinären sa att hon hade fått inflammation/fång i hovarna. 
Så hon skulle ta medicin en vecka och vila två veckor. 
Men veterinärn kom igen och kollade om det har blivit bättre eller sämre. Men veterinären sa att hon skulle vila i 2 månader. 
Men vissa dagar så har hon fått gått ut när det har varit fin väder och mjuk underlag. Och nu är hon barfota också för att "lätta på trycket" eller vad man kan säga. 
För några veckor sen så har blivit lite "svettig"  men då trodde jag att det kunde ha varit hennes vintertäcke kanske ha varit för varmt. Men nu har hon blivit jätte "svettig" och nu står hon bara i en box. 
Även om hon är jätte lurvig så ska man inte bli så svettig som hon är när hon bara står inne i en box. Hon har inte något "stalltäcke" inne för att hon är så lurvig. Hon ser ut som Kajsa har "badat" och att hon inte har torkat upp en. Men Kajsa kanske har en "hormon fel" som jag inte finns vad det hette men det kan vara det som hon har. Sen så får hon tydligen inte äta "hästgodis" eller nåt foder så då är ju svårt om man ska tricksträna med henne. 
Men jag hoppas verkligen att hon blir frisk för jag saknar verkligen barbackaturerna , frihetsdressyr och massa annat som vi hållde på med innan hon vart sjuk. 
För när jag fick henne så hade hon dålig kondis för att hon kunde knappt så fram i skritt i paddocken men efter all träning så kunde hon till och med galoppera några varv. Och att när jag skulle rida ut så bockade hon och kunde knappt gå fram alltså jag kunde knappt rida ut på henne. Men nu kan jag rida ut på henne utan problem. 
Och när hon blir frisk så har hon tappat jätte mycket kondis och att hon har blivit ganska "tjock".  
Så nu landar vi på ruta ett igen..

Updaterat

Hej! 

Jag vet att jag har inte bloggat även om jag kanske har lovat att jag ska blogga mer men jag har inte helt enkelt haft tid att blogga. 

Men i fredags så var det hoppning  på ridskolan och jag fick rida Minerva. Men vi hade en vikarie och jag tyckte att det jätte bra att hoppa med Minerva. Vi hoppade en ganska så rolig bana och att jag tror jag hoppade 70-80 cm på nån av hindrerna. Men allting kändes så bra och att det gick så bra också. När vi skulle skitta av dom så kände jag att jag börja tycka om Minerva på ett bra sett alltså inte en favorit häst som jag hade men jag gillar henne att rida osv. 

I söndags så var jag hos Kajsa och mockade osv.