Dagens fråga!

Heej!
 
Nu var det längesen som jag gjorde "dagens fråga" så jag tänkte göra en nu. 
 
Jag tänkte fråga en sak om "lasthjälpen" som man kan köpa om hästen är svårlastad som min ponny är. Men ni som har en sån här. Är den bra? Funkar den? 
För Kajsa är väldigt svårlastad för att hon kastar sig bakåt , stegrar och vägrar att gå i transporten.
Jag tänkte köpa en sån där "lasthjälp lina" om den funkar på Kajsa alltså.
Vad tycker ni om jag ska köpa en sån här lina? Är det värt att köpa en "lasthjälp lina" eller..? 
 
VAD TYCKER DU? Berätta din åsikt om "lasthjälp linan". Väldigt kul att veta DIN åsikt och tankar om "lasthjälp linan"! 
 

En dröm som blev sann!

                                                   Min och Kajsas resa tillsammans! ♥

                                                                     2009

                                                           1 oktober 2009

Jag vet inte direkt vart jag ska börja men när jag började rida på Tanne ridskola 2009. Jag tror att jag fick rida på Kajsa för första gången den 9/10-2009. Då fick jag rida mest Kajsa från början men sen så fick jag aldrig rida henne nån mer men vajre gång som jag kom till ridskolan så gick jag alltid till Kajsas spilta och gosade som tusan och ville inte ens gå ut från spiltan. Man fick önska hästar som man ville rida på och jag skrev självklart Kajsa men fick aldrig henne och dom som fick Kajsa så frågade jag om dom ville byta häst med mig men det ville dom inte.

När jag fick höra att hon skulle säljas så visste jag inte om hon var till salu eller inte för att det var väldigt många som sa olika saker hela tiden. Men till slut så skulle hon säljas..jag visste inte vad jag skulle göra utan Kajsa.  Jag var jätte ledsen och var på väg att sluta rida helt och hållet. Varför skulle jag fortsätta rida när jag hade ingen favorithäst längre? 

                                                                     2011

Efter ett tag så tänkte jag gå in till Kajsas spilta men hon fanns inte där och ingen red henne. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag ville bara hem och låsa in i mitt rum och gråta. Men då försökte jag gå in till Sabissa som stog i spiltan och att hon fick "trösta" mig lite grann och tänka på något annat än Kajsa. Men när jag kom hem så grät jag för att jag hann inte ens säga hej då på riktigt. Hon såldes 2011 och det stog på Tannes hemsida vart Kajsa skulle säljas till men jag tänkte typ söka upp alla dom som bodde det området osv..Men visste inte vart jag skulle börja...

Men när  jag satt och kollade på youtube efter Kajsa såldes så var det nån som gjorde en väldigt fin videoklipp på Kajsa. Sen så sökte jag på google på Kajsa Kavat. Det var en bild som såg ut verkligen  som Kajsa. Jag tryckte på bilden och bakom bilden så var det en blogg. När jag tryckte bort bilden och kollade på bloggen så var det självklart Kajsa Kavat på bilden. Jag blev väldigt chockad och  samtidigt väldigt glad. Äntligen så har jag hittat den "nya" ägaren som ägde Kajsa Kavat. Först var jag väldigt gruvsamt om jag skulle lägga till henne som vän.  Om hon ville ens bli vän med mig på facebook. Efter ett tag så kommenterade hon i mina status som jag hade skrivit om Kajsa "att jag saknade henne väldigt mycket". Då skrev hon att jag kunde få träffa henne och att komma å hälsa på henne när jag ville.  Jag vart så himla glad.

För första gången som jag träffade henne så kändes som inte den Kajsa som stog på tanne. Jag sa till Kajsa att "jag kommer kanske komma tillbaka och hälsa på dig" sen så sa jag hej då när jag skulle åka hem. Det kändes så himla skönt att få se henne igen och att hon mådde bra.    

För andra gången som jag åkte till Kajsa så fick jag rida henne för första gången på en evighet känndes det som. Det var en höst tror jag. Men det passet gick inte så himla bra för att hon ville bestämma över mig och att hon ville bara följa efter hennes hästkompis. Sen så fick jag hoppa lite grann med Kajsa också. Men jag var endå nöjd att jag fick rida henne och även fick träfffa henne igen.  Fick rida henne i alla årstider. Det var så underbart att fick träffa henne igen efter att jag ahr mått så himla dåligt efter att Kajsa såldes. 

 
                                                               2012

Den 2 i november 2012 så låg jag i min säng och då plingade i min telefon. När jag läste så stog det att hennes dotter hade tapapt intresset och hon frågade mig först av alla om jag ville köpa Kajsa. Jag skyndade ut ur mitt rum och sprang till mina föräldrar och frågade om vi kunde köpa Kajsa. Dom funderade ett tag om vi skulle köpa henne. Men sen så visste mamma hur mycket jag älskade henne. Jag var väldigt nervös om dom skulle sagt nej. Men dom sa Ja. Jag blev så himla glad och jag fattade inte att jag skulle få äga min favorithäst som stog på Tanne. Jag var en av dom som älskade Kajsa.

                                                               2013

                                               Tisdag den 8 Januari 2013

Den dagen var väldigt speciellt för jag skulle bli ägare till min favorit ponny. När jag gick till skolan så ville jag bara att skolan skulle sluta och jag väntade tills vi skulle hämta Kajsa. Det var som en dröm för mig. Men vi rullade iväg för att hämta Kajsa. När vi kom dit så skulle man skriva på papper osv. Sen så skulle Kajsa gå in i transporten så var hon väldigt tjurig som tusan. Men tillslut så fick vi in henne. När vi kom fram till stallet som hon skulle stå i så var hon väldigt stessad. För när vi skulle lasta ut henne så rusade Kajsa rakt ut. Så vi lastatde om henne för att läsra ssig att det är inte okej att rusa ut för det är jättejätte farligt. Men tillslut så stog hon i sin box.

Nästa dag så åkte jag och mamma dit. Så gjorde vi allt stallsysslor. Sedan så tog vi Kajsa till den "läskiga" paddocken. Vi stänge igen så att hon inte kunde rymma om hon skulle göra det. Men när jag skulle leda henne i paddocken så sprang hon runt mig , hon hoppade runt och i ena hörnet så var det hinderstöd var så "läskigt" så hon kunde knappt gå vanlig. Hon vart väldigt jobbigt så mamma fick ta henne. Efter ett tag så lugnade hon ner sig lite grann. Men allt var ju nytt för henne då.

Första passet med min egna ponny så var hon seg när hon gick på Tanne. Plus att det var så j*vla kallt att rida i paddocken. Jag frös som tusan.
När jag skulle rida ut på Kajsa så fjantade hon till sig hela tiden och jag kunde knappt rida till hälften av åkern. I paddocken var hon seg som tusan. Jag hade inte direkt hittat knapparna på Kajsa.

                                                                     2014

I år har jag hittat knappanrna på Kajsa väldigt mycket och Kajsa är hyfsad pigg. Sen så kan jag rida ut utan problem. Hon har blivit lugnare osv. Sen har jag lärt henne två trix ena är buga och det andra är att pussas. Det har jag lärt henne helt själv. Men nu pussas hon utan att säga till att hon ska pussas. Jag har alltid älskat Kajsa ända sen 2009 som hon vart min favorithäst tills hon blev min häst. Det är som en dröm. Det är väldigt många som önskar att sin favorithäst ska bli sin egna häst. Så vart det för mig. Jag och Kajsa har verkligen utvecklas tillsammans.

                                                             Jag har alltid 

 

Snabbt inlägg!!!!!

Heej!
 
JAg har gjort en ny header för tillfället för att det är ingen vinter nu och att jag har ledsnat på min header. Men är det någon som har lust att fota mig och Kajsa så kan ni kommentera..Men har ni nåt önskeinlägg som ni vill att jag ska göra så KOMMENTERA isåfall!!! 
 
Snart kommer det ett inlägg som är ganska långt men inte för långt menmen..
Här är min nya header! 
 
                                                                      Gammla headern!

 
Vilken tycker ni som är "finast"??


Veckan som har gått med Kajsa!

Vecka.22
 
Tisdag: Jag tänkte rida barbacka men då sms Julia om vi skulle rida ut tillsammans för hon hade Tilde då. Så vi red ut på åkrarna och vi hade det väldigt mysigt tillsammans. Vi hade iallfall tur medd vädret. Vi skrittade mest men det vart lite trav också och att båda hästarna var snälla och lydiga! 
                                                         Jagälskardennaponnynsåhimlamycket!
 
Onsdag: Red jag ut igen men då red jag barbacka och det var väldigt mysigt. Det var väldigt längesen som jag red barbacka så jag borde rida barbacka oftare. Vädret var fortfarande på topp. Jag skrittade ett tag och sen vart det trav. Efter ett tag vart det galopp men Kajsa vart väldigt taggad men sen så lät jag Kajsa galoppera hur snabbt som helst. Det älskar Kajsa! Sen så släppte jag ut henne till "grönbete" så att hon ska vänja sig innan hon flyttar till min stuga över sommaren. 

Fredag den 30 maj

 
Heej! 
 
I dag är det fredag och det var sisa gången för denna termin för mig för att jag ska åka bort när det är sista gången men jag kommer  iallfall ha en stalljour kvar innan jag åker..
 
Jag fick rida Sunnie och det var väldigt kul att hoppa med henne men hennes "hopp" är det inte det bästa. Jag "flög ur sadeln några gånger" men jag for inte av iallfall som tur va. 
 
I uppvärmningen så skulle vi självklart göra  samma sak som vi gjorde förra gången alltså stoppa fötterna ovan på stigbyglarna och det är så j*vla jobbigt. 
 
Övningen: Vi skulle hoppa en bana och att vi skulle komma ihåg vägarna. Banan var ganska rolig.
Värgarna gick faktiskt bra för mig. Några vägringar blev det men det var mitt fel att det vart stopp, Men annars så var hon duktig. Hon var pigg och framåt osv.  

Här kan ni se ett klipp som var från idag..mobba inte min sits


Fredag den 23 Maj

 
Heej! 
 
Detta inlägg vart lite försenad för att jag inte haft tid eller ork att blogg men här kommer det.iallfall.
 
I fredags så var det ridning och det var hästbyte. Jag visste vilken häst jag fick det var pågrund en sak som ni kommer  få veta sennare varför jag visste om det.. Men det stog att jag skulle få rida Sunnie. Jag har bara skrittat henne när jag praoade på ridskolan. Då var hon nästan ny och att hon var väldigväldig känslig. 
 
 
Men nu när jag skulle rida henne så var hon lite "små seg" men efter ett tag så vart hon lite piggare. 
 
När vi skulle värma upp så skulle vi sätta fötterna övanför stigbyglarna och det var väldigt jobbigt i benen men det var säkert bra i framtiden. 
Där röda cirkel är där skulle vi ha fötterna i och stå upp i traven..
 
 
Övningen så var det markarbete och vi gjorde en övning som jag hade gjort unegär. Men det var två stycken hinder på varsin kortsida och på ena långsida var det bommar och den andra sidan var det två tunnor som man skulle "runda" eller vad man ska säga. 
 
Det var bara sunnie som "hoppade" på riktigt även om det var ganska lågt så hoppade hon 1meter  upp i luften sen nerår igen. Men hon hoppade inte det snyggaste hoppet för att hon hoppade "jämfota" över hindret. Dom andra hästarna gick bara över. 
 
Det var några gånger som hon stannade och en av dom var jag så här nära att ramla av men tur så for jag inte av. Men det var flera gånger som jag var nära att ramla av. Men passet gick bra iallfall. 
 
Imorgon så ska vi nog hoppa och jag antar att jag ska hoppa med Sunnie. Hoppas att det går bra iallfall..:) 
 
Detta inlägg kanske var väldigt tråkigt men det får duga iallfall.. 

Veckoplanering V.21 och 22

                         Heej! 
Förlåt mig att jag inte bloggat på ett tag för att jag har inte haft någon lust att blogga och sen så har det hänt grejer som sist ena av dom sakerna kanske ni redan vet men jag tänker inte ta upp det menmen..

Vecka: 21
Måndag: Julia red
Tisdag: Kajsa fick en vilodag hon fick nya skor.
Onsdag: Jag tror jag red på planen? 
Torsdag: Julia red
Fredag: vilodag
Lördag: Julia red
Söndag: vilodag(dåsigaste vädret regn)
Vecka: 22 
Måndag: Julia red.
Tisdag: jag rider ut om det är bra väder
Onsdag: jag rider ut
Torsdag: Julia rider.
Fredag: vilodag
Lördag : Julia rider
Söndag: Jag rider ut

Ska skriva om i fredags då jag red på ridskolan och vilken häst jag fick..


Kajsa V.20

 
 
   Veckan: 
 
Söndag. Red jag ut med Nina och det vart ungefär samma runda som vi gjorde först som vi gick vilse. 
 
Måndag: Jag skrittade ut.
Tisdag: Dressyr på planen.
Onsdag: Om Julia är frisk så rider hon annars så rider jag ut. (Kanske åka på ett hästloppis , Nån som ska dit? 
Torsdag: Jag travar och galoppera lugnt.
Fredag: Vilodag.
Lördag: Julia
Söndag: Jag rider ut. 
 
 
 

Fredags den 9/5 Mon Ami

 
 Heej! 
 
I fredag så var jag hos Kajsa först och sen så åkte jag bil till åsridskolan. I min ridgrupp så var vi rastläs så då sa våran ridlärare att vi kunde borsta några hästar och jag fick ta Kapten. Han var så himla damig osv. Men sen vart han iallafall renare. Sen så skulle jag göra iorning Mon Ami och hon var väldigt damig vid baken men efter ett tag vart hon iallfall renare. 
 
Ridningen då: Det gick bra förutom att hon var sååå härr seg. Annars så gick allla kanon bra. Galoppen var hon hyfsad pigg men när man skulle skritta gick det som en snigel. Men vi pratar ju om Mon Ami nu. Hon var lite stel i början men på slutet så sökte hon neråt och hon gick i form. Men hon var seg hela passet typ. 
 
Övningen: Vi gjorde ungifär samma övning som vi hade förra gången. Framdelsvändning gick kanon bra och galoppen. Men Hon skulle ha varit lite piggare än igår. 
 
På kortsidan så skulle man galoppera och dom där lilla fyrkanterna så skulle man göra framdelvädningar som gick bra. 
 
 
 

Kajsa V.19 Vilse i en skog med Nina!

 
 
Tisdag: Så red jag och Nina på en skogstur i skogen. Men vi red först på åkrana och sen så gick vi över vägen , sedan red vi in i en skogen och föjlde en stig och sen så kom vi fram till en "soptipp".  
Där hade jag ridit med Kapten förut. Men vi red vilse och att vi hade as kul. vi red alla gångarter i skogen. Men sen så visste vi inte direkt vart vi va men det visade sig att vi hade hamnat vid Sem.
Så vi gick över vägen så vi hamnade på årkarna igen och där så racegalopperade vi.
Vi lät hästarna springa hur snabbt som helt. Det var så KUL!!!♥
 
Lånade några bilder av Nina! 
 
Onsdag: Red på planen och det gick bra. Men hon vart lite seg på slutet. Jag red på volter , storamittvolten , snett igenom , serpentiner osv. Sen så red jag ökad trav och minska traven.
Sen så skrittade jag några steg och upp i trav. Jag gjorde i galoppen ocksåter innan jag  men jag gjorde halter innan jag skulle fatta galopp. ♥

4 års sen sedan som jag startade bloggen!


Idag är det exakt 4 års sen som jag startade upp bloggen!  ❤️ 






Jag fick rida Mon Ami!

 
 
Fredags: Så var det tydligen hästbyte och jag fick Mon ami och det är den enda hästen som jag vill helst inte rida..Men jag tänkte posetiv och tänkte att det skulle gå bra och det gick bra.
Först så skulle vi värma upp. I galoppen så gick kanon bra för hon fick upp en bra temp i galoppen osv. Seen så skulle vi göra övningen då hade vi fyra koner och var som en lite "fyrkant" som vi skulle göra framdelsvändning i skritt och resten var det nersitning i trav.
Efter ett tag så fick man galoppera i volterna som var i mitten och det gjorde jag och det gick bra. Det enda som jag kunde blivit bättre på att hon skulle gå mer framåt i skritten osv. Men annars så gick det bra. 
Här ser ni en bild hur övningen såg ut!  Tack att jag fick låna bilden av Julia 
 

Veckan som har gått med Kajsa!

 
 
Tisdag: Så longerade jag Kajsa andra gång men hon var väldig seg och hon kunde efter ett tag lyssna hon  lite grann men inte så mycket. Första varmet gick helt okej traven gick bra men man fick säga åt Kajsa väldigt mycket för att hon skulle galoppera.
 
Det andra varvet så gick det mindre bra för att när jag skulle fatta galoppen så visste hon inte om hon skulle galoppera eller trava så det vart trav. Men efter flera timmar så fick jag galopp på henne men då skulle ju hon bocka innan hon skulle galoppera.Men jag försökte drivadriva hela tiden. Efter ett tag så blev hon "rädd" för longeringspöt så varje gång när hon såg spöt så började hon "racegaloppera" flera varv..haha. Min lilla ponnie. 
 
 
Onsdag: Red jag på planen och det gick faktiskt bra. För att nu förtiden så är hon väldigt mycket framåt än förut när hon inte kunde knappt gå fram i skritt..Så jag kunde galoppera på en volt för första gången på en evighet kändes det som. Sen så började hon söka sig neråt osv. Jag blir så himla glad när det går så bra och att jag har fått lära känna henne hur hon fungerar osv. ÄLSKAR MIN PONNIE! ♥
 

Fredag: Jag och Julia åkte först till Kajsa och vi mockade , fodrade osv. Efter det så smörjde vi träns och sedan så longerade vi Kajsa men hon var på den sega sidan så vi hämtade tyglar och en hjälm och jag galopperade henne först och då var ju hon framåt. Hon var jätte duktig då. Sen så red jag damsadel och travade men jag "for av" eller vad man ska säga. Sen så red Julia Kajsa och jag var lite som en "ridlärare".  Efter det så gick vi till ridskolan.
Ni får veta vilken häst jag fick och hur det gick i ett annat inlägg..


Söndag: Idag fick Kajsa en vilo dag istället för fredag. Men jag fixade allt i stallet och hälsade på Kajsa i hagen och sedan i boxen lite grann innan jag skulle åka hem.