Mina outfit till Kajsa!

 
Dom här outfit håller jag att samla till vissa saker har och och vissa saker har jag inte..Men ska iallfall försöka få ihop nån av dom här outfit! 
Vilken av outfiten tycker ni är snyggast? 
 
 

Vilken av täcken tycker du Kajsa passar i?

 
För ett tag sen så hade jag lite tråkigt så jag lånade några hästtecken från hööks hemsida och satte det på Kajsa för att se om hon passar i det..Vilken av täcken tycker du Kajsa passar i?
 
 
 
 
 

Veckoplanering V 5

 
                                                    V.5
Måndag: Jag red i paddocken och gjorde galoppfasttningar och trav till skritt och tvärtom.
Tisdag: Julia rider i paddocken och gör samma sak i trav till skritt och tvärtom.
Onsdag: Rider ut.
Torsdag: Julia rider.
Fredag: Ridning på ridskolan förmodligen ska jag rida Ross , Kajsa har en vilodag.
Lördag: Julia rider kanske ut?
Söndag: Skritta ut.
 
Nån som vill rida ut med mig så kan ni gärna höra av dig! Det är inte så kul att rida ut själv..
 
 
 
 
 

Kajsa vart rädd för en skidåkare..

 
I söndag så red jag ut på åkrarna och galopperade ganska mycket. Men när vi red på åkern så såg Kajsa en skidåkare som var lite "läskig". Men det gick bra..sedan så fotade jag Kajsa i hagen och hon var ju jätte social med mig för hon ville ju äta hö så hon ville inte direkt vara en "fotomodell"..:( Menmen det vart ju vissa som vart bra iallfall..:) 
 
 

Skulle Kajsa passa i grönt?

Tittade runt på hööks hemsida och nu har det kommit nya saker..Jag har hittat några saker som jag vill köpa..
Skulle Kajsa passa i det gära gröna täcket?
Det är ett regn-/flugtäcke och att det är avtagbar hals det är ju bra! :) 
 
 
Kajsa är nu lite mörkare mer mot svart bara på ryggen men till somaren kommer hon bli ljusare igen..
 

 
 Så här kan det se ut!
Jag vet att jag är duktigt på att redigera..haha. 
Skulle Kajsa passa i den?
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 

Veckoplanering V 4

 
Måndags: Jag red ut och travade mest
Tisdag: Julia red på planen tror jag och om jag inte minns fel så red hon barbacka skritt och trav? 
Onsdag: Red ut och gjorde mest i skritt och lite galopp hon ska lära sig att inte rusa för mycket i traven ute..
Torsdag Julia rider
Fredag: Vila , Ska hoppa på ridskolan med Ross antar jag..
Lördag: Julia ska rida ut
Söndag: Jag rider ut.
 
©BILDEN TILLHÖR MIG OCH DÄRFÖR FÅR DEN INTE KOPIERAS UTAN MIN TILLSTÅND! 
 
 

Update!

 
Heej! 
 
Jag tänkte ta en "mini bloggpaus" som jag kommer att ta några dagar..Omn jag känner att blogga i veckan så gör jag det men just nu är allt svart.Jag pallar ingenting just nu..Jag trodde att 2014 skulle börja bra men det vart negativa saker men lite posetiv också men mest så är det negativt...Hoppas att ni förstår mig..Och sen hoppas jag att det går över mina svarta tankar och mina deppiga sidor till en bättre sida..Vi hörs när jag har en blogg lust..
 
Kommer göra en vecoplanering snart och lite till fast jag har en mini "bloggpaus"..
 

 

Rossen!

 
I fredags så skulle jag rida Ross igen och vi hade markarbete/bommar som låg ner på marken. Det var ganska bra övning. För att Ross måste lära sig att lyfta upp hovarna och det fick jag till. Men jag måste träna på att mina skänklar ska inte hamna för långt bak dom ska vara lite längre fram än nu när jag har skänklarna för lång bak..Jag tycker att Ross har ganska lång hals så att det är ganska svårt att korta tyglarna lite gran..Men när man ska gör iorning han så är as jobbig för han bufflar på en HELA tiden och det kan jag lova..Sen så håller han på med ena hoven osv. Så det är inte så kul att göra iorning han. Men han är snäll i ridningen.
 
 

Vad menas utegångstäcke?

 
Hej! 
 
Jag har undrat en sak vad är skillnad mellan ett "utegångstäcke"  och ett vanligt täcke alltså regntäcke , sommartäcke och vintertäcke?  Vad menas utegångstäcke?
 
 


Stegrande häst!

 
Lördag: Jag ,  Julia , Anneli och Nina gick till ridskolan med Tilde och Kajsa. Första gången som jag rider i ridskolan på Kajsa. Kajsa var jätte snäll. Hon hade ett bra tempo som hon ska ha hela tiden tycker jag. Hon var lagom pigg och sen så tjurade hon inte så mycket heller som hon brukar vara i paddocken hemma. Det vart ju nån bockning men det var när jag la till ridsöpt..Men sen så la vi in bommar i ridhuset för Tilde och Kajsa måste lära sig lyfta på hovarna än att snubbla hela tiden. Men Kajsa var inte ens rädd för bommarna som låg ner i ridhuset. Men hon var faktiskt duktig även om dett var första gången. Det kändes som om hon har varit där förut för att hon var lugn och ville arbeta med mig! Glad ryttare och en Glad häst! 
Men hon blev svettig som bara den. 
 
När vi skulle gå hem så fick Kajsa nåt damp anfall så hon vart rädd för nåt och hon stressade upp sig själv och sen kom det som jag ville inte att hon skulle göra det var att hon stegrade lite grann upp i luften..INTE KUL. Så jag och Julia fick gå ner på åkrarna så hon skulle lugna ner sig. Men det gick bra. Jag gjorde inte illa mig eller nån annan. Så jag och Kajsa har ett till problem det är när jag ska gå hem från ridskolan för då blir Kajsa as taggad och då vill hon snurra runt mig och sen så kan det komma det som hände att hon stegrade. Vad  ska jag göra när jag ska gå hem från ridskolan efter ett ridpass? När jag ska Kajsa ha på min ridlektion så kan jag inte gå själv med henne hem för då blir hon jätte taggad och då kan hon göra vad som helst. Vad ska jag göra? Har ni något förslag vad jag kan göra? Och sen så kan jag inte lasta Kajsa heller så då är det ingen mening att lasta henne hem..
 
 


Fredags ridning på åsridskola!

 
I Fredags så var det ridning på ridskolan och jag förstog att jag skulle få Ross för jag hade känsan att jag skulle få han och jag fick han..Men vi gjorde en övning där vi skulle göra serpentiner och sen låg det bommar på mitten linjen. Det gick bra men seg gick det och sen så har Ross inte så kul galopp för jag sitter och skumpar i hans galopp känns det som..haha. och sen så fick jag inte så mycket "energi" i han men nästa gång så ska jag få " energi" i han eller vad man säger. 
 
   
                                                      
 
 
 
 
 

Orange , Rosa eller Gul reflextäcke?

Heej! 
 
Jag tänkte köpa ett nytt reflex ridtäcke men vet inte vilken färg har inte direkt bestämt färg men jag har hittat tre stycken olika färger men vet inte vilken av dom är bäst? Vem som syns bäst ute i mörkret? 
För jag har ett ländtäcke och sen så har jag ett ridtäcke som passar inte så bra ihop det ser jätte konstigt ut och sen vill jag ha lika än att ha ett täcke i länd och det andra är ridtäcke och det brukar jag ha under reflex täxket osv. Vilken av dom här är värt att köpa?  Om ni har nån av dom här kan ni ju kommentera vad ni tycker om reflex ridtäcken! 
 
Dom här bilderna har jag lånat av hemsidorna där dom kommer ifrån..Klicka på bilderna kommer ni direkt till reflexorna! ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
 
 
 

Visste ni att..?

 
Visste ni att jag kan inte gå i en trappa..Jag snubblar alltid i en trappa så därför kan jag inte gå rätt i en trappa..Snubblar alltid i en trapp..hahah. 
 
 

I dag har det gått exakt 1 års sen som vi köpte Kajsa! ♥

                                                                          ♥
Vilket år det har blivit 2013 har gått så fort och den här dagen men förra året så köpte vi Kajsa som var min favorit häst på tanne och sen blev hon min. Det känns som en dröm kan jag säga. Kajsa är helt annan person än hon var på Tanne. På tanne var hon min favorit ponny och där var hon seg men nu när jag äger henne så är hon inte lik sig. Det känns som det är inte samma ponny som stog på Tanne förut kan jag säga...Förra året  har vi fått lära känna varandra väldigt mycket och vi har också utvecklas mer o mer för varje dag som har gått.  Men nu 2014 så ska vi utvecklas ännu mer än 2013. 
Minns ni detta inlägg när jag avslöjade att jag hade köpt Kajsa?  
 
 

Hackamore eller inte hackamore

 
Heej! 
 
Jag har sett några som rider hackamore träns men jag vill testa det men jag vet inte om det är värt det...Tycker ni att jag ska testa ett hackamore träns? Ni som har ett hackamore träns tycker ni att dom är bra? Ska jag köpa ett hackarmore träns? Ni kan ju berätta lite grann om hackarmore träns om ni vill! 
 
Vad är skillnad mellan dom här? Vilken av dom här är bra? Har ni nån av dom hära? Är det olika tryck på dom här för den ena har en kedja där bak och den andra har inte det varför? 
 
 
 

Veckoplanering v 2!

 
Heej! 
 
Måndag: Rida och sen kolla på vintershow på åsridskola.
Tisdag: Julia red på åkern i volter och åttvolter på Kajsa både i skritt , trav och lite galopp. 
Onsdag: Skritta ut och ta en mystur plus att det är våran 1 års dag alltså då har jag haft Kajsa i ett år! ♥
Torsdag: Julia rider på lilla Kajsa. 
Fredag: Vila , Rida på åsridskola.
Lördag: Rida i ridhuset med Nina.
Söndag: Rida ut? 
 
Kan bli ändringar! 
 
skärming bild va? 

Sov över hos Ninis och det slutade med att vi garvade ihjäl oss...

 
Heej!
 
I lördags så red jag med Nina till ridskolan och Evelina föjlde med. Men ridhuset var ganska mycket folk så vi red istället i paddocken och j*vlar vad Kajsa var pigg vart en bokning..Men det gick faktiskt ganska bra. Hon var ganska tittig och nyfiken för hon har ju aldrig vart på åsridskola osv. Men det var iallfall kul  Kanske nästa helg kommer jag  rida i ridhuset om det är lite folk i ridhuset så ska jag och Nina rida där. Efter vi hade ridit klart så red jag hem och gjorde klart i stallet. Sen så skulle Nina handla saker på granngården och hööks. Efter dett så kom vi tillbaka där Tilde står och gjorde stallsysslorna där. Efter det så gick vi hem till henne och fikade, Sen efter vi hade ätit middag så spelade jag och Nina vanliga spel och det gick ju som det gick. Vi garvade ihjäl oss..hahah. Vill göra om det.  Vi hade as roligt ju och vi somnade ganska sent. 
 
Lilla "Hercules" ! 
 

 
I söndag så vaknade vi runt 12-13 tiden. Men sen efter vi hade ätit frukost så gick vi till Kajsas stall och gjorde stallsysslorna sedan gick vi till Ninas stall och gjorde stallsysslorna. Vi städade också hennes kaninbur..på slutet när vi var nästan klara så gick vi till paddocken och Nina skulle hoppa ett hinder. Jag fick låna ett fleectäcke som jag hade på mig. Sen fick jag testa rida och det gick ganska bra men sen så fick jag hoppa lite grann. Efter vi hade ridit så gjorde vi sista hos Tilde och sen så skulle jag hem. 
 

Grattis min älskade ponny! ♥

Grattis min underbara ponny! ♥