Tuva and Mingla!

 


Sorry for update! Kajsa Kavat!

 
Hej!
Förlåt att jag inte har bloggat på ungefär 3 veckor men jag har inte haft orken att blogga , men jag ska försöka blogga bättre men jag lovar ingenting.
 
Igår den 24 januari så red jag första gången på Kajsa efter några veckors vila. Först så gjorde jag stalljobbet alltså mocka och fixa till hö.Sen tog jag in Kajsa och började borsta , sen så började jag sadla. Efter det så tänkte jag rida ut på åkern. Men när jag var en liten bit bort från stallet så fick Kajsa damp.
Hon stog still och jag använde benen men det funkade inte. Men efter ett tag så backade hon nästan in i en buske. Sen när jag använde ridspöt så bockade hon , snäv sväng + att hon små reste sig när hon skulle göra denna snäv svängen och galoppera. Men sen så använde jag ridspöt igen så vart hon as sur på ridspöt så bockade hon igen. Sen så "gnäggade" hon jätte konstigt.
Då trodde jag att något fel för min ponny brukar aldrig bocka och sticka iväg full galopp. 
Så jag vände pch red lite på planen och där ville hon trava men jag sa till att hon skulle skritta. Jag gjorde lite volter osv. Sen så testade jag rida ut igen så gick det mycket bättrre och jag använde inte ridspöt men jag hållde bara i ridspöet hela passet när jag red ut andra gången. 
Jag märkte att hon har blivit jätte känslig när jag använder ridspöt osv. Det kanske beror på att hon har vilat ungefär halva hösten och halva vinter typ. 
 
Saknar detta och att göra frihetsdressyr med min ponny ↓ 

9-16-23 Januari 2015

 
 
 
9 januari: Så var det första gången på terminen på ridskolan. Jag fick rida Tittut och vi hade en vikarie. 
Vi hade bommar som serpentiner , först så skulle vi trava på serpentinerna men sen så skulle vi galoppera på ena sepentinen. Sen så blev det att vi använde halva ridhuset , vi skulle försöka hålla galoppen där bommarna var och sen så fanns det travbommar. 
Det gick bra men jag måste avända mina skänklar mer men på slutet så klarade jag det. 
 
 
16 Januari så hade vi en vikare igen men nu var det en annan vikarie.
Men jag fick Tittut igen och nu hade vi sockerbitar på mittlinjen och sen så hade vi bommar på marken , där vi skulle rida serpentiner. När vi skulle serpentinerna så skulle vi trava först och sen så skulle vi galopppera på serpentinerna. Men när vi skulle galoppera på serpentinerna så började Tittut trava över dom. Men på slutet fick jag till nån galopp över bommarna. Efter vi gjorde det så skulle vi "hoppa"  över sockerbitarna på mittlinjen. Först så skulle vi räkna hur många steg det gick mellan bommarna sen så skulle vi hoppa igen och se om vi fick samma siffra som vi hoppade första gången.
Men jag fick inte riktigt till det men jag måste träna mer på att "våga" mer och ge mer krav på hästen. Jag har märkt att mina "skänklar" har blivit "svaga" igen. Förut var jag duktig på att använda mina skänklar men inte nu. Får väl börja övaöva på mina skänklar. 
 23 januari så var det ridning igen och på listan stog det att vi fick välja hästar men det slutade med jag skrev upp mig på Tittut. Men jag kan säga att detta pass var en av dom bästa passen på Tittut.
Vi började först skritta på fyrkantspåret och gjorde , halter , volter och öka och minska traven. Efter det så gick vi in på den stora mitt volten och travade. Men sen så skulle vi minska volten i trav och sen öka igen. Tittut tyckte det var jobbig övning för han ville ta på ena tygeln och den andra tygeln ville han inte ta alls. Men efter han fick kolla ut och sen in på mitt igen,  efter några gånger så började han ta på yttertygeln. Han började även sänka ner huvudet. Sen så red vi red vi på fyrkanten och svängde på mittlinjen och sen så skulle vi göra skänkelvikning ut mot fyrkanten igen. Galopperade på fyrkantspåret till kortsidan där skulle vi galoppera på en stor volt. Sen så skulle vi öka och minska traven. Jag tycker att han var väldigt duktig hela passet! 
 





Nu har jag fått nog!

                                                                        Hej! 
 
Jag har skrivit ett inlägg om detta förut men det är vissa personer som har inte fattat det än.
Klicka HÄR om ni vill läsa vad jag skrev för 2 år sen! 
 
Jag har märkt att vissa tar bilder t.ex från google men det som kommer på google är ju nån annan som har lagt upp på nån hemsida/blogg så kommer det upp på google. Men vissa har inte fattat det än.
Jag vet att man tar på en egen risk men jag tycker att man borde RESPEKTERA att man inte tar andras billder och lägga ut dom på olika ställen! 
 
Sen så kan man inte bara ta från google och lägga upp bilden på blogg, instagram , facebook eller nån annanstans. 
 
Jag förstår att många vill ha vattenstämplad för att ingen ska ta bilderna men det finns personer som beskär bilderna och då tar dom ju bort vattenstämplad om den är på "kanten". 
 Vissa av mina bilder så har jag min vattenstämpel t.ex på djur för att då kan dom inte beskära den..
 
Men dom kan ju redigera bort vattenstämpeln men jag tror att det är olagligt att ta bort andras vattenstämplar. Sen så är det också olagligt att ta en bild utan att fråga om man får ta bilden eller inte. Har jag inte rätt eller?
 
När jag ser att nån har lagt ut bilder som JAG har fotat så blir jag f*n arg att dom inte kan reglerna för att dom tror att man kan bara "ta bilder utan att fråga" . 
 
Men ni som tycker att det okej att ta bilder från andra så kan ni ta eran kamera/mobil och gå ut och fota själv så behöver ni inte ta från oss som lägger ut bilder som hamnar på google! 
 
Så snälla sluta ta bilder från google eller nån annanstans för dom som har fotat bilderna blir faktiskt arga om ni tar bilder från dom utan TILLSTÅND! 
 
Men vad roligt att ni tycker att google bilder är fina men tänk på vem som har lagt ut dom och vem som har fotat bilderna! Så kan ni väl fråga om ni får låna bilden eller inte! 
 
Ni får jätte gärna lämna en kommentar på eran åsikt och tankar om detta inlägg! 


 
 

♥2 år med älsklingen! ♥

Hej!
 
Gud vad åren har gått snabbt och helt plötsligt så har jag haft Kajsa i 2år nyss vare ju 1 år. Det har gått sjukt snabbt med åren och vi har utvecklas enormt mycket. Men nu hoppas jag bara att hon blir frisk så att vi kan utveckla ännu mer och bättre! ♥
Jag har alltid älksat dig enda sen jag började rida 2009 allstå 6-7 år har jag älskat dig och du har alltid varit min favoritponny♥
 
"Vilken resa vi har gjort tillsammans i dessa år" ♥ 
 

4-5 Januari 2015

Heej!
Igår så kom veterinären och kollade på Kajsa. Antingen så har hon "vrickat" så därför haltar hon eller så är det nåt annat. Men nu får Kajsa stå 1 vecka inne i boxen igen som hon tycker är såååå tråkigt.
Men det konstigaste är att den 4 oktober insåg vi att Kajsa hade ont i fötterna och nu den 4 januari så blev hon halt..Det här känns läskigt.
 
Men idag så mockade och fixade hö till Kajsa. Sen så borstade jag henne, sen så använde jag ryktstenen på Kajsa och hon gillar verkligen ryktstenen. Speciellt runt underkäkens området gillar hon att bli kliad. Men jag hoppas verkligen att Kajsa blir bättre..
 
Saknar detta..
 
 
 


Varför måste detta hända dig?

 
 
 
"Gott nytt år"
Kanske är lite försenad att säga Gott nytt år.
 
Ursäkta att jag inte har bloggat med det är pågrund av vissa saker och vissa fall så har jag inte haft orken att blogga.
 
Men jag tror i tisdag den 30/12-2014  alltså förra året så skulle jag rida ut Kasja för första gången efter 2 månaders vila. Och jag red barbacka på åkern. Men det slutade med att jag for av och lanade på fötterna. Jag hade väldigt svårt att komma upp igen på Kajsa. Kan säga att hon var väldigt övertaggad och ville trava. Men vi skulle skritta henne.
 
2015 så red jag och Julia med sadeln på Kajsa och hon  fyllde ju år den dagen alltså 1/1 så hon fick lite knäckebröd. 
 
Men nu den 4 junuari så blev hon halt men hon haltar jätte mycket med ena hoven. Så nu får hon stå innte i boxen igen. Men idag ska vetrenären komma och kolla på henne igen. Hoppas att hon kommer bli frisk.
 
 

2014-2015

 
Heej!
 
 
Jag vet att det är kanske sent att berätta sina "nyårslöften" och berätta var som var bäst och sämsta med 2014 osv. 
 
2014 
Det var både bra och dåligt.
 
- Jag förlorade en av mina bästa vänner (Kapten).
 
- Skulle fått hyra Kapten men det vart att jag hyrde Sunny. Många vet varför.
 
- Har simmat med Kajsa.
 
- Min medryttare har tävlat Kajsa på nypondressyren.
 
-Kajsa fick fång/inflammation i hovarna.
 
-Vi satte igång Kajsa igen.
 
- Startade ett fotokonto på instagram. 
 
- Började rida en annan häst som heter Drip Drop. 
 
2015 
 
Detta året har nyss börjat men det började inte bra.
 
-För att Kajsa blev halt.
 
Detta år kommer kännas för jävligt och kanske bra år. 
 
Mina nyårslöften är:
 
- Sluta äta godis. 
 
- Lägga mig i tid och inte vara uppe på nätterna. 
 
-Blogga bättre och kanske fler inlägg. 
(Tror jag hade detta som nyårslöfte 2014 men jag lyckades inte men ska jag bättre ifrån mig! )
 
- Plugga bättre.
 
-Ska försöka prata mer och inte vara så blyg. (hade detta målet förra året)
 
- Nya och fräscha bilder. 
 
Älskar dig , hoppas du blir frisk snart!