Jag är så himla TRÖTT!

Jag bloggar imorgon för nu är jag så himla trött  så imorgon hoppas att  jag är piggare!! Kan kan somna när som HELST!
 
 
Gammal bild! 

Smeknamn till Kajsa..?

 
Jag har en hel del smeknamn till Kajsa och Kapten som jag brukar kalla dom. Många brukar ge smeknamn till djur.
 
Men här är smeknamnen till Kajsa!
 
Kajsa , Plutten , Prinssesan , Kajsis , Älskling , busunge , Sötnos och Kajsen (Linneas smeknamn till Kajsa) osv. Har fler smeknamn till henne..Säger olkia namn varje dag. Men det var nårgra smeknamn till Kajsa.
 
En fråga: Vad brukar ni kalla "erat" djur eller eran favorit häst?
 

Vet att det här var kanske det tråkigaste inläggen men ni får stå ut med det då! 
 
 


Vilket bett ska man ha??

Heej!
 
Jag har ju två bett som jag rider i det är tredelat bett ena är ringar på och den andra är "eggringar" på.
Men när Kajsa stog på tanne så hade hon tvådelat bett? om jag inte minns fel? och tänkte köpa tvådelat bett men jag vet inte än..Finns ju hur många bett som helst!
 
Vilket bett avänder ni till eran häst/ponny?
Vet ni nåt bett som är inte så stark?
För Kajsa är inte så himla stark , hon sticker ju inte iväg med mig..som vissa andra hästar är. Tror inte att Kajsa är så himla känslig i munnen heller..
Jag vill veta lite mer om bett. För jag vill testa ett nytt bett till Kajsa.  
Kanske tvådelat bett , bett nova eller hackamore..
Vet inte än vad jag ska köpa för nåt bett..
 
Vet ni vilka bett som är starka och vilka som är inte så starka bett? 

Jag kan inte så mycket om bett som många andra kan..Men kan inte NI berätta för mig vilket bett som är bäst som ni tycker! 
Vissa har ju stora ringar , små ringar eller egg ringar som sitter på bettet.
 
 
 

 
 

Random inlägg!

Heej!
I lördags så fick Kajsa en vilodag för att jag skulle åka till stugan osv.  Men idag så skulle jag rida Kajsa..
Det kändes jätte konstig att sityta på en ponny efter en ridtur på en storhäst i fredag. Så ja det kändes lite konstigt först men sen så vart jag van med Kajsas korta steg osv. Jag gjorde inget specielt idag red bara i paddocken och gjorde lite grann serpentiner , volter och en snabb och korta galoppsprång. Sen så åkte jag hem..
 
Sen så har jag köpt ett nytt träns som jag kommer få imorgon! LÄNGTAR! 
Det är ett lila/svart Aachen träns..:)  
 
Men imorgon så slutar jag klockan 4 och då kommer jag sent till Kajsa och jag får se om jag orkar blogga imorgon..:)
God natt! :P 
 

Red idag på ridskolan och jag fick..??

 
Idag så åkte jag till Kajsa och fixade allt...mocka , fixa maten osv. Men var så snabb så jag hann rida ett litet tag så jag körde ett dressyr pass i paddocken..(Om ni rullar ner lite grann på inläggen så får ni veta mer på dressyrpaset).


 
Men det är ju fredag och nu har äntligen öppnat ridskolan igen..(även om dom öppnade i veckan) Men iallfall så skulle jag rida idag. Jag förstog nästan att jag skulle få Filip och jag fick hann. Vi har en nu ridlärare tror jag. Men vi gjorde serpentiner idag..
 
Först så skulle vi skritta fram i långa tyglar och jag tror att Filip sökte kontakt och ville gå i böj hals lite grann.. Han lyssnade på mig och sen så skulle vi trava och galoppera. Jag försökte att han skulle böja halsen för han brukar ha högt huvud. Filip har ju lite svårt om man böjer hann förmycket på halsen för han har en "lång" hals så det är lite svårt för han att böja halsen. Men jag fick till det liote grann. Så ridpasset gick bra. :) 
 
 

Dressyrpass...!

 
Idag och igår så körde dressyrpass på Kajsa. Jag försökte söka kontakt med Kajsas mun och att hon ska böja halsen och sen så försökte jag avända skänklarna. 
 
Passerna gick sådär försökte med allt för att hon skulle böja halsen inot om ni fattar vad jag menar? Det är bra att dom få böja halsen för då tränar dom ryggen och om dom böjer halsen så få dom inte så lätt en svanig rygg som vissa hästar ha.. 
 
Jag gjorde volter , serpentiner , snett igenom osv. Hon sökte lite kontakt tror jag..Men Kajsa vet hur man slipper "arbebet"..Men ja min önska är att helt plösligt så söker hon kontak och hon lyssnar på mig , Sen så vill jag att hon skulle böja halsen..Det är min önska.
 
 

Vänner eller falska vänner..?

 
Hej! 
 
Vänner är vänner som man kan lita på eller inte..? 
 
Jag har ganska svårt att lita på folk för vissa sviker en eller så skvalrar dom en "hemlighet" som ingen skulle veta om. Man ska väl hålla  "hemligheter" som ingen annan ska veta om eller..? Jag vet vilka som man kan lita på och vilka som man inte ska lita på. Jag vet att det är svårt att hålla "hemlisar" jag har det ibland med man få låta det va och säga nåt annat än att "skvalar" eller hålla igen munnen.
Varför kan man inte lita på folk som ljuger och dom som inte kan hålla hemlisar?
Menmen..Men jag har vänner som man kan prata vad som helt och det känns som man har känt dom sen man var liten..Även om vi har träffades i stallet och sen så började vi prata sen så vart vi "bästisar" ...Hoppas att vi kan vara vänner hela livet ut!  
Varje gång när vi ses så skrattar vi tillsammans och gör roliga saker tillsammans! <3 
 
Tack för att jag fick träfa er underbara vänner! <3 
 
 
Ni kommer alltid vara mina bästa vänner !! <3  
         Jag kan lita på er 100 %

"Typiskt" Kajsa..

Typiskt Kajsa är att när man rider på en åker och om det finns grönt gräs så dra hon ner huvudet och jag hamnar för långt fram så det känns som man rammlar av snart.. ↓ 
 
 
Bilder kommer...
 
 
 

Random inlägg! Ridit Tilde , Har sovit över och ridit Kajsa.. ♥

 
Söndag: Så skulle Kajsa åka hem från semestern. Hon fick en vilodag hela dagen i söndag. När vi skulle lasta Kajsa så gick det inte bra..hon ville inte gå på transporten. Men sen så gick hon på när hon fick ha två longeringlinor korsade där bak på Kajsa då gick hon in som TUR va.
När vi kom till stallet så gnäggade hon för förta gången på HELA sommaren..hehe. Kajsa brukar ALLTID ha så bråttom ut från transporten så då gick jag in och pratade med henne. Efter ett tag så hade jag satt på henne longeringslinan och sen när pappa drog ner "luckan" så kollade hon back och sen så gick hon lugnt ut DUKTIG PONNIE! Jag tror att jag har lös problemet när man ska lasta av men INTE när man ska lasta henne..det kan ta upp vid 1 timme tror jag..
 Bushäst!


Måndag: Så tog jag bussen runt 11-12 tiden till Kajsa och jag skulle rida ut med Nina (som jag brukar göra). Men först så hämtade jag Kajsa i hagen och sen så ryktade jag , sadlade och transade osv. Sen så började jag rida vi "slingan" eller vad nu den kallas..Där så skulle vi möttas och hon kommer kanske att köpa Tilde från ridskolan. Det var så himla varm så då gick vi ner till vattnet som Kajsa ÄLSKAR!
Men Tilde tyckte inte om vattnet och så då bytte vi häst så jag red Tilde och Nina på Kajsa. Då gick Kajsa ut först och då kunde Tilde gå ut när Kajsa var där ute i vattnet..Men när Kajsa gick upp från vattnet så då ville ju Tilde upp också..Sen så red vi upp där Nina har stallet så red jag i deras paddock då byte vi igen så jag hamnade på Tilde och hon på Kajsa. Det kändes jätte konstigt att sitta på Tilde. Det var också första gången som jag rede Tilde. Som jag har sätt på ås så kan Tilde bocka osv. Som hon brukar göra men hon är en helt annan person när jag red henne för hon bockade ingenting eller nåt annat bus. Tilde är en jätte rolig ponny att rida på..:)
 

 
Efter att jag hade kommit tillbaka till stallet så skulle jag mocka , fixa mat till Kajsa osv..
När jag kom till mittpunkten och väntade på bussen så började jag "må illa" alltså ont i magen. Efter ett tag så vart det helt suddigt i mina ögon så jag kunde knappt se..Typ när man är jätte "yr" så var jag sen så satt jag ner på "huk" (stavning) för då kanske skulle jag må bättre och kunna se bättre innan bussen kom och det funkade. Precis när bussen kom så skulle jag he fram kortet (mitt busskort) som man brukar och då vart jag självklart yr så jag såg nästan ingenting. Minns inte riktigt som vad som hände..Men det kändes som om det var en dröm alltihopa..Men sen så satte jag mig ner i bussen och då var mina ben skakiga kan jag säga. Sen när jag kom hem så åt jag och drack. Jag tror att jag har drukit nförlitet eller hunger. 

 
Tisdag: Då så åkte jag samma tid som i måndag. När jag kom till busstorget så skulle jag vänta på Evelina för hon skulle vara med mig.  Så först skulle vi mocka och osv. Sen så skulle vi möta Nina igen och vi gick ner till vattnet igen. Och Evelina fotade mig och Nina. Sen så red vi till paddocken deras och då red jag Tilde igen. Nina red Kajsa. Sen så fick Evelina test  rida Tilde och hon tyckte att hon var rolig att rida.. Sen red hon Kajsa sen..Efteråt så red vi hem och sen så tog vi bussen hem till Evelina för jag skulle sova över hos henne. 

Onsdag: Igår så tog vi bussen till Kajsa. Först så skulle Evelina hämta en skottkärra och två grepar medans jag bytte skor osv. så när jag kom in i stallet så sa Evelina: Hallå! Det är ju redan mockat..Jag: Va?  Evelina: Ja det är mockat redan.. hahah. Ungefär så sa vi..Sen så kom jag på att Kajsa skulle sko igår så jag tog lite lugnt idag. Tänkte rida i paddocken men det var "nymålat" Så jag kunde inte rida i paddocken så då red jag på åkern. Det gick ganska bra försökte att hon skulle få ner huvudet och hon skulle lyssna på mina skänklar..Men jag har märkt att mina skänklar hamnar för långt bak..menmen..Jag galopperade lite grann försiktigt men Kajsa var små pigg så då och då gick det undan sen så hoppade hon till 1 gång..

Torsdag: Idag så börjar skolan igen efter ett lång sommarlov ville ha lite längre sommarlov...! 
 
Det här kanske var ett tråkigt inlägg men snart så kommer det fler sommar bilder..:) 
 
 

Idag har jag fyllt år!

Idag har jag fylllt 14 år och ätit massa tårtor och har ridit osv. 
 
Imorgon så ska jag kanske rida med Celine innan Kajsa åker hem från "semestern". Men jag och Kajsa har haft en mysig sommar tillsammans..:) Det här är en av dom bästa sommaren någonsin men det dåliga är att sommaren har gått för fort och tiden bara rinner iväg..Det känns som jag kom igår till stugan och sen ska Kajsa åka hem igen..
 
Instagram bilder! 
 
 
 
 

Bland inlägg , Ridning osv.

 
Hej! 
 
Nu har jag inte direkt bloggat på 2 dagar eller fler dagar..
 
Men jag har haft fullt upp med dagarna..för igår så hade vi gäster osv. Men dom fick provrida Kajsa för hon är lugn och snäll som är "nybörjare" eller vad man ska säga. Ni vet ju hur hon va på Tanne ridskola! Men efter att dom hade provridit Kajsa så skulle jag rida lite grann..på våran gård så är det liten uppförsbacke innan man kommer till vägen och sen har vi några täd som står i "backen" och där brukar Kajsa "tjura" som tusan så hon vill INTE gå där vet inte varför? menmen. Sen så skulle ju Kajsa trava eller galopperade in i grenarna i trädet och då tappade jag kontrollen och då flög jag av och landade på fötterna. Jag gjorde inte ens  illa mig så det var ju bra.
Tänk er om ni skulle "trava" igenom grenar från ett träd vad skulle ni ha gjort? 
Sen så red jag lite på åkern våran , efter ett tag så red jag hem. 
 
 

Idag så är det 1 dag kvar tills jag fyller år. 
2 dagar kvar tills Kajsa åker hem från "semestern" 
Och snart så börjar skolan igen. Jag längtar inte direkt så mycket till skolan..
Tycker ni att det ska bli roligt att börja i skolan igen?
 

Jag ska rida idag men vet inte vart jag ska rida och det blåser lite grann också så vi får se vart jag rider. 
Sen vet jag inte direkt vad jag ska göra..
 
 
Juste på tisdag så ska jag vara med min bästis Evelina och först så ska vi till Kajsa sen så ska jag följa med på hennes ridskola (Tanne) . Och Kanske kan fota lite grann ochså om det blir ett BRA ljus i stallet , ridhuset om dom ska rida inomhus? Så det ska bli skoj och komma tillbaka till tanneridskola och träffa hästarna  igen  det var ju ett tag sen som jag red där.  :) 
 
Ps. Sen så har jag en hemlighet som ni kommer att få reda på sen när det är klart! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


28/7-2013 Rider på våran åker! Del 1

 
 
 
 
 
 

25/7-2013 - Badbilder (självporträtter) ! Del 3

Alla mina bilder som JAG lägger ut på bloggen eller någon annanstans än på bloggen så får INGEN kopiera mina BILDER utan TILLSTÅND!
 
 
 

25/7-2013 - Badbilder! Del 2

 
 
 
 
Fler bilder kommer men det är självporträtter för det mesta..
Dom kommer nu eller nån annan dag och sen kommer det fler bilder från sommaren..
 
 
 
 
 

Glöm ALDRIG att ha reflexer på er!

Hej! 
Som ni märker så blir det mörkare o mörkare och snart kommer hösten och sen blir det vinter igen..:( Bu hatar hösten och vintern..:( jaja men nu måste man ha REFLEXER eller snart beror på vilken tid man rider! Det är jätte VIKTIGT att ha reflexer när man rider i mörker då ser ju andra personer som kan se att man rider osv.  
Helst ska man ha på sig både till hästen och på sig själv och sen kan man ju ha en pannlampa så att man SYNS väl! 
 
Här har jag gjort en "ROSA outfit i reflexer" men man kan ha i gult och orange reflex beror på vilken färg man vill ha! 
 
 
 


Skillnad?

Jag har sett på bilder hur Kajsa har änfrat färg från vinter päls till sommar päls..
 
I vintras så var hon en SVART häst kan jag säga till er! Men sen så fick hon den normala färgen som hon brukar ha!
 
Här är två bilder från vintars till sommartid!
Då och Nu
 
Hur kunde Kajsa blivit svart och nu är hon mer brun igen!  Jag har ALDRIG i hela mitt liv sätt Kajsa som en svart häst! 

Om man får drömma ett tag!

 
Jag gillar brunt och lila häst saker t.ex hästtäcken , grimmor , ridspön osv.. Sen så har jag kollat runt på Hööks hemsida och har hittat saker som jag vill verkligen ha. Men jag har ju inte råd med allt..Försöker spara pengar..
 
Men här kommer några saker som jag vill ha!
 
Regntäcke - 549 kr
 
Stalltäcke och fleecetäcke - 349 kr
Grimma- 69 kr
 
 
Disco grimmor -89 kr
 
 
Lila ridstrumpor-69 kr
Lila ridspö-59 kr
Pannband - 199 kr
Ridstövlar - 1 149 Kr 
 
Det här inlägget kanske var lite tråkigt eller..?? Men snart så kommer det mer bilder på mig och Kajsa som kanske är roligare än det här inlägget? 

Dagens outfit på Kajsa!

 
Idag så red jag först till "utsiktplatsen" två eller tre gånger sen så red jag på våran åker efter ett tag så skulle mamma och några till skulle plocka hallon men jag tänkte rida dit..Jag har ju ridit förbi där när jag följde med pappa för han skulle visa mig en ny ridväg...Jag har ju berättat om den i ett inlägg förut. Men jag red fram och tillbaka men sen så orkade jag inte vänta tills dom var klara så då red jag hem och sadlade av och träns av osv. Sen så gosade jag med henne och sen så fick hon också äta grönbete innan jag ledde in hennes hagen igen..
 
Här är dagenns outfit på Kajsa..
 

Ridning

Igår så vart det uppehåll efter regnet ett tag så då red jag innan nästa regn skulle komma..
 
Först när jag skulle gå ner till "gammla vägen"  Så ska man gå ner liten backe innan det blir plant så helt plösligt så tvästannade hon och började backa och ville hemmåt plus tjurig ..Där har det ALDRIG hänt på denna plats..Bara när jag kommer till min stuga typ men inte där borta..Hon kanske såg nåt spöke ? Vem vet? Men sen så började det igen när jag skulle till "utsiktplatsen" och tänkte också rida längre bort...Kajsa backade å backade och tror nog att hon sparkade bakut några gången. Men om man kör galopp förbi våran stuga och bortom så går det kanon bra men man MÅSTE vara bestämnd som tusan kan jag säga. Efter att man har ridit förbi våran stugan och lite bortom så travade jag henne och gjorde skänkelvikning på henne sen så körde jag snabb trav och sakta trav osv. Där var hon jätte fin  och mjuk i kroppen. Jag red några gånger till "utsiktplatsen" Sen red jag på åkern och där stog det hinderna kvar så jag "hoppade" över det lilla hindret som var jättte lågt. Sen så körde trav och galopp och flyta skänkel lite grann. Jag har märkt att nu har jag hittat "knapparna" på Kajsa lite grann och hur hon fungerar. Det är ju bra iallfall! :) 
 
 Jag vet att jag inte hade ridbyxor på mig , Jag hade mjukisbyxor på mig men det var små kallt osv. Sen så vet jag att jag hade INTE hopp stigläderna , Jag hade dressyr stigläder! Så nu vet ni det! 


Om en vecka så smäller det!

 
Ja det är bara en vecka kvar tills jag fyller år..:) Jag tycker att sommarlovet har gått alldeles för fort tycker jag iallfall..Nu är det Augusti och snart så börjar ju skolan igen och jag ska flytta hem Kajsa till hennes stall som jag har stått i vintras..Sen så börjar ju ridningen på Åsridskola igen då får jag träffa min älskling Kapten har inte sätt han på hela sommarlovet. Ja då börjar ju allt från början igen..Det här fattarv jag inte med skolan att man börjar på en tordag? Man brukar väl börja på en måndag eller..? Jag har ALDRIG börjat på en tordag efter sommarlovet! 
 
Jag kommer blogga mer sen kanske..Vet inte om Kajsa ska ha en vilodag eller inte för hon är blöt som satan..sen så regnar det en hel del..Vädret är ju inte på topp idag. 
 
Ni kan även läsa min underbaraste vän  Linnea! Klicka på bilden om du vill komma till hennes blogg!
Där så kommer ni få veta mer om hennes häst Higher , vardagen och massa annat roligt! :) ↓
 
 
 
 
 
 
 

Hoppning och Dressyrpass

Igår så tänkte jag hoppa lite grann på våran åker igen eftersom Kajsa hade en vilodag förrigår..Men jag hoppade inte så högt..Men jag har märkt att Kajsa är rädd att slå i bakbenen i "bommen" så att hon lyfter extra mycket där bak och då hamnar jag för långt fram eller så hänger jag inte med när hon hoppar. Jaja får fortsätta med dressyrn istället..Efter att jag hade hoppat lite grann så red jag lite dressyr. Hon var riktigt mjuk i kroppen förbörjan när jag skulle köra dressyrn..:) Som sagt så tog jag inte "hårt" med ridningen idag för det var jätte varmt när jag red..Men Kajsa vart ändå svettig vid halsen och bogen..hon brukar oftas bli svettig där. 
 
Dagens outfit på Kajsa..
 
Ett brunt schabrack , Bruna benskydd(jag brukar avända benskydd bara i hoppningen inte annars) Ett svart pullarträns med bruna tyglar..
 
 
 
 
 
 

Vilken flyghuva tycker du bäst om??

Under sommaren så har många hästar haft en flyghuva för att slippa flugorna...Men det finns olika modeller av sådan flughuva t.ex: en flughuva med bara "remmsor" på eller hela andsiktet med öron  osv...Men till frågan: vilken flyghuva tycker ni är bäst om? Berätta om din åsikt om flughuvan , Vem du tycker som är bäst!
 
1. Sån här flughuva som täcker ögonen bara..? 
 
2. En Hel flughuva som täcker ögonen och öronen..?
 
3. Eller bara remmsor/snören som hänger ner framför ögonen?? 
 
 Kommentera din åsikt! Kul att veta om DIN åsikt om flughuvorna!

 

Känslan när man kommer in i hagen och ser att Kajsa ligger ner! Hur söt kan hon inte bli?

Igår!
Hur söt kan hon inte bli? <3 
ÄLSKAR DIG! <3 
Kajsa ville bara äta gräs så att hon ville inte gosa med mig..<3

25/7-2013 - Badbilder! Del 1

Här kommer några badbilder på Kajsa!
 
Ingen får kopierar mina bilder det tillhör mig! 
 
 Mobba inte min sistis..! 
Mer kommer..! 

Redigerart!

Heej! 
Igår så redigerade jag för första gången på ett program som heter photoscape..Ska försöka redigera mer bilder där..Är ju fortfarande nybörjare på programmet..hehe..
 
Här är två bilder  som jag har redigerat! Vad tycks??
Själv så tyckte jag den andra var bäst! 
 
 
 
 

Hoppning idag!

Idag så blev det lite hoppning idag..Inte direkt så höga hinder..Det gick bra. Sen vart det lite dressyr på åkern..
När jag skulle gå ner till en gräsplas så började det regma..:( menmen hoppas att det blir finare imorgon..:) 
 

Veckorna som har gått!

 
 25/7-2013
 
Torsdag: Red jag till sjön med Kajsa så att hon fick bada. När jag kom till sjön så började Kajsa plaska men sen så gick jag upp på land och tog av henne sadlen. Sen så gick jag ut igen utan sadeln. På en gång så började PLASKA så att man blev genom blöt..Men efter att hon hade plaskat ett tag så la hon sig lite grann och sen upp igen. Men Kajsa tyckte att det var super kul att vara i vattnet..:)  plus att mamma fotatde när Kajsa badade och jag fotade nockså lite grann...BILDER KOMMER!
Instagram bilder ifrån när jag badade med Kajsa: 
 
Fler såna här bilder kommer ↓
 

26/7-2013
 
Fredag: Så hjälpter jag mamma att städa bilen sen så kom min syster och hjälpte henne lite grann att måla räcket. Sen så grillade vi och åt sen marshmallows. Efter att vi ätit klart så cyklade jag iväg till Kajsa..När jag kom till Kajsa så hämtade jag henne från hagen. Sen så borstade jag Kajsa och sedan sadlade jag och tränsade. Sen så red jag hem och tänkte rida till utsiktplatsen. då började hon tjura ihop sig och så vidare..efter ett tag så började hon sparka bakut en hel del..men det gick bra. Men sen så red jag på våran åker lite grann också sen red jag "hem" där Kajsa står just nu. Och sadlade av och tränsade av osv. 
 


27/7-2013
 
Lördag: Då fick Kajsa en vilo dag för att jag skulle till "släktträff". Först så skulle vi åka till nån kläd affär som hette "kläddax" Där så hittade jag två tröjor som var på rea..Ena tröjan kommer jag ha på mig när jag börjar skolan tror jag..? Men sen så åkte vi in till stan och fixade oss och då hade jag på mig vita byxor och en kalrosa tröja på armarna och sen var den vi resten..Kan visa bilderna på kläderna..Tyvärr så hade jag ingen bild på mig när jag var på "släktträffen" alltså kläderna så ni kan få en bild som jag hade på släktträffen..? Om ni vill alltså?  
Sen så sov vi över i stan och nästa dag så for vi till våra sommar stuga....
 


28/7-2013
 
Söndag: När vi kom till stugan så red jag och minns inte vad jag gjorde riktigt..:( tror att jag red på våran åker..?
 


29/7-2013
 
Måndag: Då testade jag mörkblåa benlindor på Kajsa..Jag lindade bara där fram förbörjan..och sen red jag i pullarträns och ett ljust mulle schbrack..och då red jag dressyr och försökte att rida ordentligt på Kajsa..Men för början så ville hon inte lyssna på mig och sen så var hon lite stel..Plus att hon vet hur man ska slippa att jobba...(hon har ju vart en ridskole häst). Efter ett tag så klickade till så att hon blev mjuk i kroppen och man kunde sammarbeta med henne..ÄNTLIGEN! Och sen så fick jag ttill också att hon kunde gå på tygeln...
Sen så red jag till den lilla "volten" för där är lite lättare att böja halsen inåt eller utåt osv..Det gick super bra på slutet och hon blev lite svettigt efter passet..Duktig Kajsa..! :)
Bilder kommer..!
 
 


30/7-2013
 
Tisdag: Så red jag samma övning som i måndags. Då hade jag benlinorna på alla fyra benen..och sen tror jag att jag hade ett brunt schbrack och samma tröns alltså pullartränset..och sen så red jag fritt på våran åker...passet gick bra..:P
 Min gammla flughuva..Jag klippte av där öronen ska sitta men det gick sönder och därför var det ingen mening att ha kvar dom som skulle sitta  vid öronen..Men man kan ju avända den men man vill ju också ha hela saker..menmen..


31/7-2013
 
Onsdag: Igår så åkte jag till granngården inte i Östersund men en annan granngården som ligger nära min stuga och där köpte jag en ny flughuva som är HEL minandra fick sönder..:(Sen så köpte jag en coola som det stog " dela en coke med..Linn" självklart så köpte jag den till mig själv" Efter att jag kom tillbaka så cyklade jag iväg till Kajsa..
Sen så red jag i ett brunt schbrack med prullartänset. för första gången typ så kune jag rida till "utsiktplaten" utan problen..jo lite fick jag..hon stannade och bakade men sen gick hon framåt..Jag red dit två eller tre gånger och sen så red jag på åkern. Sen så tänkte jag rida till våran lilla "skog" så att man kan gena där..så då red vi där upp och ner då och då. Sen så galopperade vi också..Efter att jag hade ridit klart så gick jag ner till hagen men mittemot hagen så finns det görn bete och där fick Kajsa lite nytt gräs att äta på sen så fick hon gå till hagen igen..:) 
 
Sen kanske ni ser att jag har köpt en ny grimma till Kajsa en svart som ni kanske ser på första bilden?