Vilket regntecke ska Kajsa ha?

 
Heej! Jag tänkte köpa ett regntäcke till Kajsa men vet inte vilken hon passar i...Lila/vinröd eller det bruna..
 
 
Hjälp mig och jag vill ha så många kommentarer som möjligt vilket regntäcke som jag ska köpa till Kajsa..!
 
Kajsa ser ut så här! Just nu men kommer bli ljusare....:)
 

Min och Kajsas resa!

 
Vart ska man börja med våran resa...Jag började rida 2009 på Tanneridskola. Då fick jag rida först Trixi 1 gång och sen skulle hon avlivas...Men då fick jag rida ca 14-15 gånger på Kajsa på en hel termin och sen fick jag aldrig rida henne nån mer . Jag "önskade" Kajsa ganska ofta men fick aldrig henne. Men jag var hos Kajsa alltid  när jag var där så   hälsade jag på Kajsa i hennes spilta.
Men i 2011 så skulle Kajsa säljas. Jag ville ha henne men det vart inte så...Efter hon vart såld till en tjej . Men när jag kom till Tanne efter hon såldes så kom det tårar för jag hann inte säga "hej då" . Men efter ett tag så satt jag hemma och kollade på "youtube klippt" som en la upp på Kajsa. Sen tyckte jag att det var fina bilder och sökte på "Kajsa Kavat" då hittade jag några bilder på Kajsa på nåt annat ställe än på Tanne. Sen så skulle jag trycka på ena bilderna så kom det bakom på nåns blogg. Och då hittade jag ägaren till Kajsa och sen frågade jag om jag fick bli vän med henne...osv. Sen så fick jag och komma dit och hälsa på Kajsa och rida henne några gånger i vecka/månad. :) .
2013: Efter ett tag så tappade hennes dotter intresset av hästarna...Så då frågade hon mig innan hon skulle sätta ut Kajsa på en annons...Jag pratade med mamma och pappa om jag fick köpa kajsa osv. Först så var dom tveksama om dom skulle köpa henne. Men mamma vet hur mycket jag ÄLSKAR Kajsa så därför fick jag köpa henne. Om det var nån annan så skulle jag ALDRIG få en häst kan jag säga. Men i Januari så skulle jag åka dit och hämta Kajsa . Det var som en dröm. Kajsa skulle bli min och ingen annans häst. En favorit häst som skulle bli min...Kan inte fatta det än...
Så nu äger jag Kajsa Kavat. Kan säga att Kajsa trivs i stallet och hon mår fintfint. Jag och Kajsa har nårga mål som vi ska försöka att fixa det osv.  Nu har hon lärt sig "buga"  så när man ska kratsa hovarna så brukar hon "buga " istället än he upp hoven..hehe...Så sött och nu lär jag henne att "pussa" . <3
 
Det var ungefär våran lilla resa tillsammans! <3 ÄLSKAR DIG<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vi klarar det här tillsammans! <3

Hästen Avalon

 

Ett år utan dig länns tungt! Saknar dig <3 <3 <3

 
Saknar dig...Det finns inga ord att förklara hur mycket jag saknar dig...jag älskar dig. Tänker på alla roliga minnen vi har vart med om. Jag tänker på dig VARJE dag! <3 Du är ena av mitt hjärta och andra är mitt och det ska bli helt igen...<3 . Det var bara du som jag kunde lita påingen annan. <3 <3 ÄLSKAR DIG! <3 Jag  kommer ALDRIG att glömma dig....Du var min bästa vän! <3 Saknar dig <3  
 
Saknar dig <3

Hästen Isak!

Hästen Isak på Åsridskola!
 
Söt Isak!
Fail Bilder!
 

Börjar med tidinställda bilder på nästan alla ridskolehästarna !

 
Nu kommer då och då kommer bilder  på ås hästar. Det är en hel del bilder som jag fotade när jag hyrde Kapten... Så Bilderna börjar imorgon och det kommer en häst om dagen. Alla är Tidinställda tider.  Bara som ni vet..!
 
 
Här är hästen som kommer imorgon lite smakprov!
Kan ni gissa vilken häst det är?
 
 Ingen av bilderna som jag  kommer lägga ut får  EJ kopieras!

Underbar uteritt

Heej!
Idag red jag ut med Kasjaoch mamma föjlde med när jag red ut. Mamma stannande på ett ställe och jag forsatte och rida neråt. Kasja skötte sig superfint när vi gick neråt. Jag tänkte skritta när jag red ut. Men efter ett tag så red jag uppåt då brukar hon vara "super taggad". Men den här gången så gick hon fint och lugnt det gick kanon bra. Vädret var toppen när jag red. Kajsa brukar aldrig vara så här lugn och snäll utomhus. Så en lyckad dag. Men sen när jag kom upp så red jag lite i paddocken och jag travade och galopparade på fyrkantspåret och jobbade också med volterna....:) 
 
Duktig ponny som jag har! <3 Vi klarar allt tillsammans! <3 <3
 

Jag är ganaska less på en sak!

Hej! Tänkte göra en lite ÅSIKT som jag har tänkt ganska länge på...
 
Varför måste hemska personer plåga djuren? Dom har ju också ett liv? eller..?
 
Här om dan så läste jag att en hund vart misshandlad om en hemsk person osv. Personen slog hunden osv. Men sen kom hunden till nåt ställe som kom till "polisen" eller nu det va. Så kom hunden på bra plats i Danmark. Hunden var "super snäll" den viftade  på svansen och ville pussa och ville trösta personerna som var ledsna. Men efter ett tag så sa dom att den här rasen som var på hunden finns inte i landet och därför fick hunden ha en munkorg för att såna här hundar var "tydligen farligt" . Men den hunden var ju så snäll. Sen sa dom att  hunden måste avlivas....När hunden kom till sjukhuset så var dom ledsna och den snälla hunden ville ju trösta alla och den hunden kände att det var nåt som skulle hända. Och det hände att hunden avlivades....Bara för att den "rasen" fanns inte "HUNDLAGEN" i Danmark.
Det som har hänt nu är att den som plågade djuret har skaffat en ny hund...:(
 
VAd då för "hundlagen" ? Vad är det för nån lag?
Varför måste det finnas såna här hemska personer ?
Vad är Danmark för nåt land ? Som har nån DÅLIG "HUNDLAG"! Vad är det för nån stil?!
 
Jag blir bara ARG på såna här personer och blir less...
Jag har sett nästan varje dag att nåt djur i välden får ett hämsk hem och lleva hemsk..
 
Jag blir bara ledsen på allt plågande! Jag vill bara stoppa ALLT plågande som går i världen!
 
 
Jag vill inte lägga ut plågande djur för det är bara för hemska bilder att se hur dom gör!
 
Det var mina åsikter ni kanske inte håller med mina åsikter men men det var iallfall vad jag tycker om plågade djur...

Blixt eller Utan blixt?

 
Hej! Jag har märkt att om man har blixt på "kameran" så blir det ljusare på bilderna om man fotar inomhus. Och om man har utan blixt så blir det mörkare.
Här är två bilder på Kajsa och ena bilden som har utan blixt så blir det mörkare och när man har blixt ser det ut att det är en gammal bild iallfall på Kajsas bilder..
 
 
Båda är i dag men det ser ut som att sista bilden är "jätte gammal bild" .
 
Vad blir bäst i stallet?
Blixt eller Utan blixt?

4/7-2013

Jag och Kajsa idag! <3 Evelina föjlde med mig och testade Kajsa igen och hon fotade mig lite grann :)
Idag har jag och Kajsa ridit och när vi red ut så var hon busig , bockade en gång och fjantade till då och då efter ett tag så red vi i paddocken och tränade på stora mitt volten och Kajsa har svårare i högra varvet än vänster varvet och det behöver vi träna mer på. :)
 
 
Visst är hon fin? :)

3/4-2013

 
Bästa lektionen på länge!
 
Idag så fick jag rida Kapten igen. Jag förstog nästan det. Men vi fick välja om man fick rida barbacka eller med sadeln och jag valde att rida barbacka för Kaptens rygg är så skön att rida på för hans rygg skumpar man ingenting fast man travar snabbt så skumpar man ingenting. LOVAR!
Men vi red mest på stora mitt volten (jag tränade på stora mitt volten när jag hyrde Kapten) .
 
Först så började vi värma upp på fyrkantspåret så gjorde jag många volter för han skulle få böja halsen mer och mjuka upp halsen lite grann. Det funkade bra. Sen fick vi gå in på stora mitt volten och började böja hästarna inåt och sen så travade vi och sen galopperade vi. Jag fick Kapten i "form" eller vad man säger ...Jag fick även till hans bakbenen för han har problem att forma benen i dressyren och det fick jag äntligen till...Så jag var super glad att jag fick till det :)
 
Men jag måste träna på att mina armbåga ska vara nära kroppen så det ska jag träna nu på...
 
Nästa vecka så står det att vi ska hoppa...:)
 
 
 
Tyvärr så hade jag ingen "fotograf" med mig så ni kommer få en repris bild när jag hoppade med Kapten :)
 
 

Kajsa Kavat! <3

 
Igår så red jag Kajsa. Efter fyra dagars villa. Det var bra att hon fick några dagars villa föratt det går en "häst förkylning" i stallet där Kajsa står.
Kajsa har haft en hosta som när jag börjar trava så hostar hon. Jag tror att Kasja börjar bli frisk men hennes box kompis är sjuk så hoppas att han inte smittar ner Kajsa...
Men igår så red jag i paddocken.
Först så skrittade jag ganska länge. Sen började trava men Kajsa hostade ingenting på hela lektionen. :) .
Efter ett tag så började jag galopperade och det gick bra.
 
Men idag så ska jag rida på åsridskola och jag tror jag kommer få rida på Kapten om inte min ridlärare har bytt häst på mig...
 
 
 
 
Repris bilder.... på mina älsklingar <3 <3

Dag 1 , Dag 2 , Dag 3 och Dag 4.

  Ganska långt inlägg!
 
 
29/3-2013-fredag.
 
Dag 1.
 
Jag , Nikita och Celine har hyrt hästar för fyra dagar.  Vi hade stalljour klockan 14:00.
Men när vi skulle släppa in hästarna så vi började i storhagenl. Men när vi skulle ta in där Kapten står så stog Magic först sen var Kapten bakom och sen var Isak också bakom Magic och Albin stog lite längre bort. Och då skulle nån ta Magic och Nikita skulle hålla i "öppningen" Men precis då skulle jag ta Kapten. Så sprang Kapten och Isak på Nikita oh in i stallet. Så då gick jag och Celine till stallet och hämta hästarna för Kapten åt upp lite grann av Albins mat och Isak åt i Tildes mat. Bus hästar..
 
Men efter ett tag så red vi  ut med  Nilla som äger en privathäst som heter Olle. Vi red ut i skogen och det var super mysigt. Kapten snubblade ganska mycket men det var kul. Vi skrittade och travade mest. När vi skulle trava så vart Kapten taggad men vissa tillfällen så fick jag kontrollen så att han slutade att bli taggad. En liten galopp gjorde Kapten när vi skulle trava...
Jag och Kapten.
Nikita och Oden.
Celine och Tit tut.
 

 
30/3-2013-lördag. 
Vi hade stalljouren klockan 8:00
 
Dag 2.
Så hade vi på morgonen och vi mockade nästan alla spiltor och boxar. Men det var nån vuxen tjej som skulle vara där och hålla koll på oss typ. (För vi är inte över 18).
Men sen när vi släppte ut hästarna osv.
Sen tog vi in hästarna som vi skulle rida. Men när jag skulle hämta Kapten så visade Albin vart Kapten var....Vad gulligt. Men iallfall så tog jag Kapten och då följde även med Isak och Albin bakom mig och Kapten. Men sen så skulle vi rida och det vart i paddocken i tag. Det var dåligt kvalite på planen så Kapten fick styltor....(Kapten får lätt styltor) .
 

 31/3-2013-söndag.
Vi hade stalljouren på eftermiddag.
 
Dag 3.
 
Så red jag , Celine , Nikita och hennes mamma som red  Romanowa. Vi skrittade i ca 1 timme. Kapten snubblade till några gånger...:(  Kapten får lätt styltor inte bra.. :(
Efter vi har haft våran stalljour så red vi i ridhuset. Jag galopperad ganska mycket och Kapten blev ganska svettig. 
 
Sen har jag en del foton som jag har fotat + att jag kommer få mer av Nikita och hennes pappa som är en riktig fotograf. Så det kommer upp dåoch då nu att det kommer bilder eftersom har ganska många foton som jag har fotat i hagen.
 

 
 1/3-2013-Måndag.
Vi hade stalljouern på morgonen.
 
Dag 4.
 
Sista dagen så skulle vi rida lite grann i paddocken sen i ridhuset.
Jag och Kapten hade  em lila outfit på oss.
Efter vi har haft vår sista stalljouren så red vi i paddocken och Nikitas pappa fotade oss.
Men efter ett helt varv så hade Kapten super mycket styltor så jag fick hoppa av och kratsa han hovar.
Men han fick det hela tiden och då beslut oss att vi skulle rida i ridhuset.
Och då började jag i skritt och trav på stora itt volten.
Efter ett tag så började jag galoppera på stora mitt voltern.
Sen när jag hade gjort det så tog jag av sadeln och red barbacka.
Det var super kul + att Kapten är INTE skumpig. Det är bra.
Efter ett tag så skulle vi byt låna hästarna att jag fick prova Titut och Nikita på lila Kapten och Celine på stora Oden.
Nikita sa att man skumpar super mycket på Oden och när hon skulle testa Kapten hade hon sadeln på och hon sa att Kapten var Inte skumpig alls. Så hon tyckte det var kul att rida Kapten. Sen hann jag inte testa Oden.. (Fick inte för någon). Sen tog jag av Kapten sadeln igen. Galopperade ganska mycket osv. Det var ungifär vad jag har gjort på fyra dagar...Bilder kommer då och då. Kan komma bara på en häst i taget..eller fler blandande foton... :)
 

 
Ha det bra med er och hoppas ni fick en härlig PÅSK :)