Varför har jag hyrt Sunnie?

 
Heej!
 

Jag tänkte berätta varför jag hyrt Sunnie..
 
Det började med att vi mailade och frågade om vi fick hyra Kapten. Först så var han ju halt men han hade blivit "tillfriskande" så jag fick hyra honom så jag var väldigt överlycklig när jag läste mailet att jag skulle hyra min favorit häst..Jag tänkte att denna sommar skulle vart en underbar sommar med Kapten och Kajsa men sen så kom det ett mail från ridskolan att Kapten har blivit halt igen och dom ville inte hyra ut honom , han skulle få gå på gröntbete hela sommaren. Så vi frågade om det fanns nån annan häst dom skulle hyra ut och då fanns Albin. Men jag tyckte att jag var för lång på han. Så vi mailade igen och skrev att " Är inte Linn för lång på lilla Albin?" och då hade en "ridlärare" frågat en jätte duktigt ryttare och "hen" sa att jag var för lång och då föreslog hen att jag skulle hyra Sunnie istället. 
 
Då fick jag rida Sunnie dom sista lektionerna för att veta om jag skulle hyra henne eller inte men efter en lektion med Sunnie så mailade vi ridskolan igen och sa att vi skulle hyra Sunnie.
Jag är väldigt ledsen att min bästa favorit ponny har somnat in och det var han som jag skulle ha fått hyra honom i sommar..:( 

Veckoplanering! V.26

 
 
Måndag: Tror att jag och mamma rider ut?
Tisdag: Rider båda hästarna?
Onsdag: Julia kanske kommer och kanske vi rider ut ? 
Torsdag: ?
Fredag:?
Lördag:?
Söndag: ?
Ja som ni ser så har jag inte skrivit på alla för att jag vet inte vad jag ska hitta på nåt och sen så ska dom få en vilodag men kommer skriva på dagarna som jag inte har skrivit på om jag har kommit på vad jag ska rida på dagarna.
 
 
 

Vecka 25 som har gått:

 
Fredag: Red jag Sunnie till min åker och skrittade och litelite trav men då var Kajsa helt "crazy" när Sunnie försvann. 
 
Lördags: Så red jag kort stund med Kajsa och red bort mot en äng barbacka och skrittade och travade och skulle testa hur Sunnie regerar om Kajsa försvann och jag kan säga att Sunne var mer "crazy" än Kajsa men hoppas att det blir bättre när jag rider en häst bort när den andra står själv i hagen.. 
 
Söndag. Så red jag och mamma ut på våran åker/äng och skrittade och travade lite grann det gick bra iallfall. 
 
Kommer att fota med min systemkamera när det blir bättre väder och då kommer ni får nya fina bilder till bloggen!! 
 
 

Torsdag vecka 25 lasta hästarna!

 
Veckan 25  som har gått:
 
Torsdag: Så skulle vi frakta Kajsa till min stuga. Först så packade vi in alla grejer till Kajsa innan vi skulle lasta henne. När jag gick och hämta Kajsa så skulle vi gå till transporten men hon stannade väldigt långt ifrån transporten och jag kunde inte gå fram med henne till transporten..Så mamma försökte först men hon lyckades inte så min pappa fick ta Kajsa och när pappa tog Kajsas grimskaft så gick Kajsa framåt. Jag och mamma fick ha två som vi skulle "korsa" Kajsas bak för att hon inte skulle backa osv. Men det gick faktiskt snabbare att lassta nu än förut.
 
När vi kom fram till min stuga så gick jag in i transporten och försökte lugna ner Kajsa lite grann innan jag skulle lasta av henne från transporten. När hon har blivit lite lungare så öppnade dom transporten så skyndade hon sig ut från transporten och sen stog hon stilla där utanför tramsporten. Sen så släppte jag ut henne till sin hage. 
 
 
Sen så skulle vi hämta Sunnie. Så när vi kom dit till ridskolan så hämtade vi hennes saker och skriva på nåt papper..Sen så skulle vi få hjälp av en ridlärare för att om det skulle gå på tok när vi skulle lasta osv. Men när jag skulle lasta Sunnie så gick hon raka vägen in i transportet utan PROBLEM men när jag skulle lasta ut henne så ville hon typ inte gå ut från transporten så jag fick backa ut henne. Sunnie är tvärtemot att lasta än Kajsa som kan ta upp en timme att lasta. Jag fick äntligen lasta en häst utan problem det var så j*kla skönt att slippa bråka när man ska lasta en häst. 
 
När Sunnie och Kajsa d´fick se varandra så gnäggadde dom så j'vla högt så man varty typ döv. Men när jag släppte ut sunnie i samma hage som Kajsa så brydde dom sig inte i varandra. Det känns som dom har känt varandra hela livet..Dom trivs väldigt bra tillsammans och det var ju bra. 
 
 
 

Min hemlighet är att..

Heeej! 
Jag tänkte berätta min "lilla" hemlighet nu..och det är att jag har hyrt Sunnie från ridskolan..(berättar mer varför jag har hyrt henne i annat inlägg..) men allt har funkar bra.  Kajsa och Sunnie vart Kompisar direkt dom bråkar inte så det var ju bra..:) men man ser att Kajsa bestämmer över Sunnie för att Sunnie följer efter Kajsa hela tiden..❤ 
 
 

I'm back!

 
 
 
Heej igen efter min lilla bloggpaus som jag hade. Jag har fått nårgra idéer som jag kommer blogga om.  Men sen så kommer jag fota nya bilder till bloggen så då kommer ni får se nya bilder.
 
Blggar mer senare om jag orkar..
 
 
 Bjuder på en gammal vinterbild 2013..
 
 
 

Mini bloggpaus..

Heej! 
Nu tar jag en mini  bloggpaus men om jag har tid att blogga från mobilen så gör jag det även om jag har en mini blogggpaus. Jag kommer tilbaka på tisdag igen och det är inte direkt så himla lång bloggpaus.
 
Heej dåå!
 
 
 

Veckoplanering! v 24 .och v 25

Heej! 
Nu har jag fått SOMMARLOV äntligen..Men imorgon så ska jag upp tidigt och sitta i en bil väldigt länge. 
 
V. 24
 
Måndag: Julia red
Tisdag: Jag red barbacka i paddocken. Måste träna mer på höger galopp för att Kajsa fattar alltid fel galopp..
Onsdag: Så hade jag gäster och hon fick rida Kajsa. Först red jag henne och sen fick hon testa och rida på Kajsa efter ett tag så red jag igen och allt gick bra förutom höger galoppen..
 
Torsdag: Longerade 5 minuter men Kajsa tyckte att det var såå härr tråkigt så jag släppte lös henne i paddocken och försökte få igång henne i galopp osv. Efter jag "viftade" med longeringspöt så att Kajsa raceade en hel den. Sen så fick hon hoppa små hinder men då hade jag longeringslina på henne..
 
 
Fredag: Julia rider och jag åker bort.
Lördag: Julia rider.
söndag: Julia rider och jag är på Ullared.
 
V. 25
 
 Måndag: Julia rider och jag kommer hem.
Tisdag: Jag rider.
Onsdag: Julia rider.
Torsdag: Flytta Kajsa till min stuga och lasta en till häst som ni kommer få veta snart..Är ni nyfikna vilken häst det är? Förutom dom som vet vilken häst det är..
Fredag: Kanske en ridtur. 
Lördag: Ingen aning..
Söndag: Ingen aning..

Snabbt inlägg

                                                  Hej ! 
Tänkte informera er att jag är inte direkt på bra humör...Vissa vet det och vissa inte vet det..ni kommer kanske få veta det lite senare när jag är på bättre på humör. Så nu vet ni varför jag inte kommer att blogga lika mycket..


 

Veckoplanering! V.23

 
 
                                                                    Heej ! 
 
Kan ni fatta det att det är en vecka kvar sen har jag SOMMARLOV ska ha en underbar sommar med Kajsa och en till häst som ni kommer få veta lite senare några vet och vissa vet inte det.
Ni som tror nu att jag har köpt en till häst så har jag inte det!
 
 
Nästa vecka kommer gå fort tror jag men nu kör vi en veckoplanering! 
 
Måndags: Julia red.
 
Tisdag: Red ut på åkrana barbacka och det var så himla mysig plus att det var väldigt fint väder.
 
Onsdag: Red i paddocken och körde lite dressyr och Kajsa har blivit mycket bättre i formen förut var hon väldigt "tjock" och seg men nu är hon perfekt om magen och hon är mycket piggare så man behöver inte använda spöt lika ofta en förut.
 
 
Torsdag: Red barbacka i paddocken travade mest men galoppen så fattade hon fel galopp hela tiden i ena varvet men inte det andra varvet så fattade hon rätt galopp. Det få vi träna vidare på att fatta RÄTT galopp i rätt varv. Sen så körde jag lite frihetsdressyr med Kajsa.
 
Fredag: Julia red.
 
Lördag: Julia red.
 
Söndag: Stalljour med bästa gruppen och då kommer vi antagligen fota en hel del..♥