Varför har man inte orken till att blogga lite oftare..

 
 Hej!
Jag hade glömt bort bloggen lite grann.
 
Det som har hänt är att jag har fått rida Magic 10/4-17/4 och då red vi mycket på volterna , skänkelvikningar osv. Jag tycker att han har blivit lite mer "starkare" , lite "hård" ii munnen och nu måste man verkligen använda skänklarna förr så var han hur lätt so helst men inte nu.
 
I lördags alltså den 18april så hade våran ridsgrupp stalljour och först så hade Oden lyckats koma lös och sen så såg jag att han öppnade boxdörrn till Wendy som står i boxen. Så dom var lösa när vi gick in i stallet. Men sen så skulle vi täcka dom som skulle ha , grimmor dom som var i en box eller dom som hade "halsring". Sen så led vi ut alla hästarna. Efter det så började vi mocka , sopa , fixa till hö osv. Sen så fikade v. Men vi var väldigt snabba så vi hade ganksa lång paus så dom som hade en kamera vi fotade men dom som inte hade en kamera var ju självklart med. Efter vi fotade lite grann så gick vi in igen och fikade igen. Sen så gick jag och Tuva till "stor hagen" för där hände det lite grejer. Calle (hästen) hade väldigt energi så han bocka osv. Sen så "jagade" Calle på alla andra hästar i hagen så dom sprang lite grann. Men Jag och Tuva bombade med bilder på hästarna i hagen.
Efter det så fodrade vi alla  hästarna och led in alla hästar sen. Efter det så vart det bara jag , Julia och Tuva kvar i stallet och vi hade väldigt skoj.
BILDER KOMMER KANSKE UPP FRÅN STALLJOUREN!
 
Måndag: Så var jag i stallet och gosade med Kajsa och sen så mockade jag hos henne. Hon står fortfarande på boxvila..:(
 
Tisdag: Så mockade jag Kajsas box och borstade henne sen så red jag Irca på planen och då red jag dressyr. Det går bättre o bättre för varje gång man rider henne. Man måste verkligen rida henne fler gånger så man vet hur man rider henne.
 
Onsdag: Så red jag på planen igen och då la jag två bommar på marken men dom låg inte på "rad" dom låg olika vinklar. Men jag skrittade och travade på ena bommen. Sen så galopperade jag över bommen och j*klar vad pigg hon blir av att hoppa över en bom som ligger på marken.
 
Så nu vet ni lite grann vad som har hänt i mitt liv! 
Smakprov på bilder som kommer kanske upp snart men det är mycket bättre än dena bild som jag tog samma dag!

Jag vill tacka min ponny hur mycket hon har lärt mig!

Hej!
Jag vill tacka Kajsa hur mycket hon har gjort för mig. När jag gick på Tanneridskola 2009 så fick jag först Trixi men efter andra gången jag skulle rida så fick jag Kajsa och jag fick rida henne nästan en hel termin. Den terminen så lärde hon mig att jag inte skulle vara rädd för hästar. Efter några år så fick jag aldrig rida henne igen men jag minns att varje gång jag kom dit så gick jag in till hennes spilta om inte nån annan red henne.
2011 så sålde hon men jag hittade ägaren ,  jag fick komma och hälsa på Kajsa. Sen så fick jag rida henne också.
 
2013 så köpte jag Kajsa. Det var en dröm för mig kan jag säga. Första dagen jag fick henne tills nu har jag verkligen fått lära känna denna ponny ordentligt. Kajsa är världens snällate ponny för hon gör typ ingenting. Hon kan stå i lös stallgången , man kan göra iorning/rykta henne i boxen och hon står still , man kan stå bakom henne och hon gör ingenting och när man leder henne så går hon hur lugnt som helst ( hon har inte så bråttom som vissa andra hästar är). När man rider ut så stegrar hon INTE men hon kan bocka lite grann men då är det att hon tycker är jätte kul att ridas ut men det händer inte ofta att hon bockar kan jag säga. Men när en nybörjare rider på henne så gör hon inget dumt men när man kan rida så vill ju Kajsa testa enu merr för hon vill ju bestämma. Hon är lätt att sko "hon sover när man ska sko henne". När Kajsa var i min stuga så gick hon löst på gården och hon rymde inte. Hon rymmer verkligen inte som vissa andra hästar  gör.
Men hon är svårlastad men annars så är hon hur snäll och go som helst. Kajsa är hur lättsamt som helst hon gör inte direkt några dumheter som vissa andra gör. Man kan rida ut med henne med vilken häst som helst som går brevid henne går det hur bra som helst. När jag kommer till stallet så gnäggar Kajsa åt mig , hon har alltid öronen framåt och inte öronen bakåt. 
Gud vad jag och Kajsa har utvecklas tillsammans när man tänker tillbaka den dagen som jag fick henne tills nu.
Jag har aldrig fått träffa en sån här häst som är så snäll som Kajsa är! ♥
 
Men allt det jag har lärt av Kajsa så har hon blivit min bästa vän och hon är allt för mig. ♥ Kajsa gör mig glad när jag känner mig mest som depp så lyser hon upp mina dagar. ♥
Men just nu så vill jag bara att Kajsa ska bli frisk  och vi kan förtsätta rida våra mysritter.
 
För mig är hon världens bästa ponny men era hästar kanske är världens bästa häst för er eller hur..?

Varför kan inte detta ta slut och hon blir helt frisk istället?

 
Hej!
 
7 April 2015 så åkte jag bussen till stallet rund kvart i tolv. Jag började först att borsta henne tills vi skulle lasta henne i en lastbil/mini buss för vi skulle åka med  henne till hästkliniken.
När vi skulle lasta Kajsa så ville hon inte gå in riktigt i minibusen/minilastbilen men till slut så klev hon in i transporten.
 
När vi kom fram så var jag mest nervös att dom skulle döma ut henne för något negativt.
 
Men vi ställde henne i en box som var ett "väntrum" . Kajsa GNÄGGADE hela tiden och hela dagen har hon gnäggat kan jag säga. Det är ju inte det tysta heller hon gnäggar as högt. Hon var aldrig tyst.
Men sen så kom vetrinären för att titta på hovarna.
Sen så skulle jag gå en liten bit och vända i stallgången , jag vände henne i båda varven för att se hur hon gick och hur hon vände sig.
Sen så skulle en hovslagare titta och "klämma" på hovarna och se om hon regerade. Sen så skulle hon få bedövning i båda benet/hovarna för att se om det var i hovarna som det satt eller någon annanstans.
Efter det fick vi vänta en liten stund igen för att bedövningen skulle "verka" lite grann.
Sen så fick jag gå till en "korridor" där jag fick gå en liten bit , sen vända och vände andra hållet också för att se hur hon gick efter bedövningen hon fick.
Sen så skulle hon rönkas i hovarna men det rummet fick jag tyvärr inte följa med in för jag var under 18 år.     Jag fick vänta i ett väntrummet medans dom rönkade Kajsa.
Efter det så ledde dom in Kajsa i boxen igen och dom kom till väntrummet. Sen så kom vetrinären igen och då fick jag se röntgenbilderna på Kajsas fram hovarna. Jag var fortfarande nervös för att hen skulle säga något negativt.
Men Kajsa hade fått fång igen och hon kommer fortfarnade vila igen. Sen sa hon massa saker om Kajsas fång osv som jag orkar inte ta upp. När allt var klart så skulle vi lasta Kajsa igen och hon klev in transporten på en gång , "Duktig ponny!"
 
Jag tycker bara synd om Kajsa att hon måste vila och att hon måste stå i en box me tur va så kan hon sstå i en ute box så att hon kan se sin "bästa vän"  och prata som bara den.
 
Hela denna dag har jag haft jätte många olika känslor. Men jag är mest oroligt för den tanken som jag vill absolut inte tänka på.
 
Jag vill bara att Kajsa ska må bra som möjligt och att jag vill framförallt att hon ska bli FRISK! ♥
Vetrinären sa att Kajsa var för tjock men det tycker inte jag och inte dom i stallet heller menmen..

Red jag en storhäst..?

 
Hej!
Har ni haft/har bra påsklov?
 3-6 april 2015 I fryra dagar alltså  så har jag fått ridit en storhäst som står i samma stall som Kajsa.
Hon heter Irca och är väldigt känslig av sig. Jag har ridit henne 2 gånger innan när jag och julia skulle rida ut då. Men denna gång kunde vi inte rida ut så jag fick rida själv. Nu har jag fått reda på hur hon fungerar och har hittat hennes knappar lite grann.
Jag tycker hon är väldigt svår häst för hon vill vara springa med mig hela tiden , då måste jag verkligen prata med henne och när hon gör något bra så "belönar" jag henne med rösten. Irca lyssnar väldigt bra med rösten kan jag säga. Hon är väldig pigg och väldigt tittig/på sin vakt lite grann när man rider henne , så man måste var väldigt lugn själv så blir hpn lugn själv.